НАЧАЛО Други

Има огромен отлив на средства от DeFi сектора

май 2, 2022 12:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има огромен отлив на средства от DeFi сектора

Пазарът на децентрализирани финанси (DeFi) отбеляза рязък спад в общата заключена стойност (TVL) от началото на годината, спад от над 18%.

Почти всички големи проекти и платформи на DeFi са претърпели загуби в TVL и не е напълно ясно защо това се случва.

DeFi пазарът наблюдава спад в общата стойност, според различни платформи за данни в тази ниша. От началото на годината общата стойност, заключена в DeFi, е спаднала с над 18%, спад от $236 милиарда в края на 2021 г. до $199 милиарда към 2-ри май.

Любопитното е, че този спад не е фокусиран в само една платформа. По-скоро повечето големи протоколи и платформи са забелязали рязък спад в TVL, често двуцифрен. Това включва Aave, Compound, Curve, MakerDAO, Lido и PancakeSwap.

Не е ясно защо има толкова забележим спад в пространството на DeFi. Крипто пазарът, като цяло, преминава през труден период, но DeFi пазарът често е бил малко по-устойчив на изтегляне на средства. Инвеститорите често се опитват да правят пасивен доход, като допринасят за пуловете за ликвидност, наред с други функции.

Последните два месеца бяха особено брутални за сектора. Обемите на търговия на децентрализираните борси (DEX) също паднаха през месец април. Миналия месец тези обеми бяха около $92.1 милиарда в сравнение със $117 милиарда през март.

Не Пропускай: Биткойн вероятно ще се занули, според дясната ръка на Уорън Бъфет

DeFi е основен сектор на крипто пазара и като такъв, всяко развитие в него обикновено е важно за останалата част от пазара. Най-малкото, той е сред най-активните сектори в крипто, както по отношение на използване, така и по отношение на дейността на разработчиците.

Досега 2022 г. не беше благосклонна към DeFi. Имаше няколко хака и само през 2022 г. бяха откраднати над $1.2 милиарда от проекти, работещи в сектора.

След това е въпросът за регулиране. Глобалните власти разглеждат нехостваните портфейли и DeFi като цяло. Те се стремят да овладеят пазара, който според Международния валутен фонд (МВФ) DeFi крие финансови рискове. Как точно регулаторите планират да контролират децентрализиран пазар, остава да се види, но те предприемат предварителни стъпки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Alameda са инвестирали сериозна сума в майнинг компанията Genesis

Alameda Research, фирмата за търговия, тясно свързана с изпадналата в затруднение борса FTX, е инвестирала $1.15 милиарда в крипто миньора Genesis Digital Assets.

декември 4, 2022 11:43 1 мин. четене

Вижте 3-те най-важни истории в крипто от изминалата седмица

Сривът на криптоборсата FTX продължава да отеква в индустрията – продължаваме да виждаме новини и развития около това ключово събитие. 

декември 4, 2022 7:50 1 мин. четене

Клиентите на крипто борсата Gemini изложени на риск

Крипто борсата Gemini изглежда е последната жертва на каскадния ефект, породен от срива на FTX, последвана от неблагоприятни ефекти за BlockFi, Genesis и Digital Currency Group (DCG).

декември 3, 2022 18:24 1 мин. четене

„Заблуденият“ Банкман-Фрийд „ще прекара време в затвора“ – М. Новограц

Новограц заклейми бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд като „заблуден“ в неотдавнашно интервю за CNBC.

декември 3, 2022 16:50 1 мин. четене