НАЧАЛО Други

Има огромен отлив на средства от DeFi сектора

май 2, 2022 12:33 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има огромен отлив на средства от DeFi сектора

Пазарът на децентрализирани финанси (DeFi) отбеляза рязък спад в общата заключена стойност (TVL) от началото на годината, спад от над 18%.

Почти всички големи проекти и платформи на DeFi са претърпели загуби в TVL и не е напълно ясно защо това се случва.

DeFi пазарът наблюдава спад в общата стойност, според различни платформи за данни в тази ниша. От началото на годината общата стойност, заключена в DeFi, е спаднала с над 18%, спад от $236 милиарда в края на 2021 г. до $199 милиарда към 2-ри май.

Любопитното е, че този спад не е фокусиран в само една платформа. По-скоро повечето големи протоколи и платформи са забелязали рязък спад в TVL, често двуцифрен. Това включва Aave, Compound, Curve, MakerDAO, Lido и PancakeSwap.

Не е ясно защо има толкова забележим спад в пространството на DeFi. Крипто пазарът, като цяло, преминава през труден период, но DeFi пазарът често е бил малко по-устойчив на изтегляне на средства. Инвеститорите често се опитват да правят пасивен доход, като допринасят за пуловете за ликвидност, наред с други функции.

Последните два месеца бяха особено брутални за сектора. Обемите на търговия на децентрализираните борси (DEX) също паднаха през месец април. Миналия месец тези обеми бяха около $92.1 милиарда в сравнение със $117 милиарда през март.

Не Пропускай: Биткойн вероятно ще се занули, според дясната ръка на Уорън Бъфет

DeFi е основен сектор на крипто пазара и като такъв, всяко развитие в него обикновено е важно за останалата част от пазара. Най-малкото, той е сред най-активните сектори в крипто, както по отношение на използване, така и по отношение на дейността на разработчиците.

Досега 2022 г. не беше благосклонна към DeFi. Имаше няколко хака и само през 2022 г. бяха откраднати над $1.2 милиарда от проекти, работещи в сектора.

След това е въпросът за регулиране. Глобалните власти разглеждат нехостваните портфейли и DeFi като цяло. Те се стремят да овладеят пазара, който според Международния валутен фонд (МВФ) DeFi крие финансови рискове. Как точно регулаторите планират да контролират децентрализиран пазар, остава да се види, но те предприемат предварителни стъпки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене