НАЧАЛО Биткойн

Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

октомври 31, 2018 20:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

Политическият свят е пълен с хора, които ще направят всичко, за да получат дори най-малкото предимство пред противниците си.

С криптoвалутите в ранните си етапи и до голяма степен неразбрани и нерегламентирани, политиците търсят цифрови активи като начин да изпомпят общите си събрани средства и евентуално да заобиколят някои от правилата, които са в сила, за да ограничат количеството пари, постъпващи в кампании.

През целия си млад живот, Биткойн винаги е бил свързан с неприятни действия като изпиране на пари и търговия с контрабандни стоки и услуги. Сега цифровият актив се използва в по-сложни операции, тъй като чуждестранните играчи се опитват да влияят на американските избори.

През юни, подкомисията на Сената за престъпления и тероризъм разгледа този точен въпрос, когато проведе изслушване, озаглавено „Защита на нашите избори: проучване на компаниите от черупката и виртуалните валути като средства за чуждестранни намеси“. По време на заседанието, сенаторите интервюираха експерти в технологии и изборите, които илюстрираха въздействието на крипто и блокчейн, което ще бъде за демократичния процес.

Калифорнийският комисар, Франк Карденас, е един от гласовете в американската политика, който смята, че страната трябва да натисне спирачките, когато става дума за криптовалути. Той каза това в изслушването на Комисията за справедливи политически практики на 20-и септември, което завърши със забрана за крипто дарения.

Вярата, че криптовалутите са опасни и причиняват повече вреда, отколкото полза, е доста популярна. Изследване, проведено от Elliptic и Центъра за санкции и незаконни финанси, програма във Фондацията за защита на демокрациите  установи, че по-малко от 1% от всички сделки с Биткойн са свързани с престъпни действия.

Придвижвайки се напред, за да се считат за законни активи, Биткойн и другите криптовалути трябва да разтърсят своята престъпна и неприлична репутация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене