НАЧАЛО Биткойн

Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

октомври 31, 2018 20:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

Политическият свят е пълен с хора, които ще направят всичко, за да получат дори най-малкото предимство пред противниците си.

С криптoвалутите в ранните си етапи и до голяма степен неразбрани и нерегламентирани, политиците търсят цифрови активи като начин да изпомпят общите си събрани средства и евентуално да заобиколят някои от правилата, които са в сила, за да ограничат количеството пари, постъпващи в кампании.

През целия си млад живот, Биткойн винаги е бил свързан с неприятни действия като изпиране на пари и търговия с контрабандни стоки и услуги. Сега цифровият актив се използва в по-сложни операции, тъй като чуждестранните играчи се опитват да влияят на американските избори.

През юни, подкомисията на Сената за престъпления и тероризъм разгледа този точен въпрос, когато проведе изслушване, озаглавено „Защита на нашите избори: проучване на компаниите от черупката и виртуалните валути като средства за чуждестранни намеси“. По време на заседанието, сенаторите интервюираха експерти в технологии и изборите, които илюстрираха въздействието на крипто и блокчейн, което ще бъде за демократичния процес.

Калифорнийският комисар, Франк Карденас, е един от гласовете в американската политика, който смята, че страната трябва да натисне спирачките, когато става дума за криптовалути. Той каза това в изслушването на Комисията за справедливи политически практики на 20-и септември, което завърши със забрана за крипто дарения.

Вярата, че криптовалутите са опасни и причиняват повече вреда, отколкото полза, е доста популярна. Изследване, проведено от Elliptic и Центъра за санкции и незаконни финанси, програма във Фондацията за защита на демокрациите  установи, че по-малко от 1% от всички сделки с Биткойн са свързани с престъпни действия.

Придвижвайки се напред, за да се считат за законни активи, Биткойн и другите криптовалути трябва да разтърсят своята престъпна и неприлична репутация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене