НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

ОКТ. 31, 2018 20:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

Политическият свят е пълен с хора, които ще направят всичко, за да получат дори най-малкото предимство пред противниците си.


С криптoвалутите в ранните си етапи и до голяма степен неразбрани и нерегламентирани, политиците търсят цифрови активи като начин да изпомпят общите си събрани средства и евентуално да заобиколят някои от правилата, които са в сила, за да ограничат количеството пари, постъпващи в кампании.

През целия си млад живот, Биткойн винаги е бил свързан с неприятни действия като изпиране на пари и търговия с контрабандни стоки и услуги. Сега цифровият актив се използва в по-сложни операции, тъй като чуждестранните играчи се опитват да влияят на американските избори.

През юни, подкомисията на Сената за престъпления и тероризъм разгледа този точен въпрос, когато проведе изслушване, озаглавено "Защита на нашите избори: проучване на компаниите от черупката и виртуалните валути като средства за чуждестранни намеси". По време на заседанието, сенаторите интервюираха експерти в технологии и изборите, които илюстрираха въздействието на крипто и блокчейн, което ще бъде за демократичния процес.

Калифорнийският комисар, Франк Карденас, е един от гласовете в американската политика, който смята, че страната трябва да натисне спирачките, когато става дума за криптовалути. Той каза това в изслушването на Комисията за справедливи политически практики на 20-и септември, което завърши със забрана за крипто дарения.

Вярата, че криптовалутите са опасни и причиняват повече вреда, отколкото полза, е доста популярна. Изследване, проведено от Elliptic и Центъра за санкции и незаконни финанси, програма във Фондацията за защита на демокрациите  установи, че по-малко от 1% от всички сделки с Биткойн са свързани с престъпни действия.

Придвижвайки се напред, за да се считат за законни активи, Биткойн и другите криптовалути трябва да разтърсят своята престъпна и неприлична репутация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Колко още може да падне Биткойн (BTC)?

В ново интервю Олдън казва, че е по-малко вероятно Биткойн да има екстремни колебания в цените сега, когато пазарът зрее.“Бих бил малко изненадан да видя стойности под $20,000. Все пак не го изключвам...
ЯНУ. 28, 2022 15:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто анализатор разглежда перспективите на пазара

Бенет казва на своите 97,800 последователи в Twitter, че бичият пазар на крипто все още е непокътнат, но корекцията нагоре може да бъде след месеци.“Не мисля, че крипто бичият пазар е приключил.Пазари...
ЯНУ. 28, 2022 11:22 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Биткойн спадна и какво трябва да следим - Fidelity

В дискусия със своите 86,700 последователи в Twitter, Тимер казва, че е изненадан да види, че Биткойн не задържа линията на $40,000, след като продължително спада от рекордния си връх за ноември над $...
ЯНУ. 27, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар на Биткойн не е приключил, твърди крипто ветеран

В нова стратегическа сесия Вейс обяснява на своите 119,000 абонати в YouTube, че все още има възходящи виждания за ценовото движение на Биткойн и че BTC все още не е навлезнал в меча територия.“Вярвам...
ЯНУ. 26, 2022 21:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света