НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

ОКТ. 31, 2018 20:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Има ли ефект Биткойн върху американските избори?

Политическият свят е пълен с хора, които ще направят всичко, за да получат дори най-малкото предимство пред противниците си.


С криптoвалутите в ранните си етапи и до голяма степен неразбрани и нерегламентирани, политиците търсят цифрови активи като начин да изпомпят общите си събрани средства и евентуално да заобиколят някои от правилата, които са в сила, за да ограничат количеството пари, постъпващи в кампании.

През целия си млад живот, Биткойн винаги е бил свързан с неприятни действия като изпиране на пари и търговия с контрабандни стоки и услуги. Сега цифровият актив се използва в по-сложни операции, тъй като чуждестранните играчи се опитват да влияят на американските избори.

През юни, подкомисията на Сената за престъпления и тероризъм разгледа този точен въпрос, когато проведе изслушване, озаглавено "Защита на нашите избори: проучване на компаниите от черупката и виртуалните валути като средства за чуждестранни намеси". По време на заседанието, сенаторите интервюираха експерти в технологии и изборите, които илюстрираха въздействието на крипто и блокчейн, което ще бъде за демократичния процес.

Калифорнийският комисар, Франк Карденас, е един от гласовете в американската политика, който смята, че страната трябва да натисне спирачките, когато става дума за криптовалути. Той каза това в изслушването на Комисията за справедливи политически практики на 20-и септември, което завърши със забрана за крипто дарения.

Вярата, че криптовалутите са опасни и причиняват повече вреда, отколкото полза, е доста популярна. Изследване, проведено от Elliptic и Центъра за санкции и незаконни финанси, програма във Фондацията за защита на демокрациите  установи, че по-малко от 1% от всички сделки с Биткойн са свързани с престъпни действия.

Придвижвайки се напред, за да се считат за законни активи, Биткойн и другите криптовалути трябва да разтърсят своята престъпна и неприлична репутация.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Ето какво следва за тези три криптовалути, според Майкъл Ван де Поуп

В нова пазарна актуализация Ван де Поуп казва, че Биткойн наскоро си възвърна ключова ценова област, което показва, че активът се подготвя за ново рали.“Вчера имахме красив повторен тест, така че цена...
СЕП. 19, 2021 00:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор на трето място в света по инсталация на битомати

Според данни от Coin ATM Radar, Ел Салвадор са надвишили броя на криптоматите в Обединеното кралство, след като до момента са разположили 205 криптомата, за да улеснят местните транзакции с Биткойн и ...
СЕП. 18, 2021 22:23 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 1 милион жители на Ел Салвадор ползват новия Биткойн портфейл на страната`

1.1 милиона граждани са изтеглили портфейла ChivoСпоред туита на президента Наиб Букеле, приблизително 1.1 милиона салвадорци вече са готови да използват Биткойн като законно платежно средство в стран...
СЕП. 18, 2021 14:18 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е единствената криптовалута на институционално ниво, според Майкъл Сейлър (видео)

В ново интервю за Bloomberg, Сейлър заяви, че Биткойн (BTC) е в собствена лига, тъй като разделя всички крипто активи в три различни категории."На пазара има три неща - има първокласен актив, актив от...
СЕП. 18, 2021 20:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света