НАЧАЛО Други

Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

ОКТ. 24, 2021 19:28 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Илон Мъск планира да стане първия в света Dogecoin трилионер

Илон Мъск, изпълнителният директор на Tesla, казва, че ще стане първият в света Dogecoin трилионер.

Според скорошна прогноза на анализатор от Morgan Stanley, основателят на SpaceX е на път да стане първият трилионер в света с безмилостното си натрупване на богатство.


Twitter акаунт, наречен UberFacts, публикува тази прогноза. 


Изпълнителният директор на Tesla отговори на туита, като заяви, че ще бъде трилионер в Dogecoin. С този отговор той отново тласна цената на Dogecoin нагоре.


Мъск официално вече е най-богатият човек в света, изпреварвайки основателя на Amazon Джеф Безос, който е на второ място. Според Bloomberg Billionaires Index, той има оценена нетна стойност от $230 милиарда. Индексът на милиардерите на Bloomberg е ежедневна класация на най-богатите хора в света.


През юли технологичният предприемач разкри, че притежава Биткойн (BTC), Dogecoin (DOGE) и Етериум (ETH).


Илон Мъск и Dogecoin


Нетната стойност на Мъск скочи до небето заради Tesla, чиято цена на акциите продължава да нараства през последните месеци. В петък акциите на компанията се покачиха до нов връх от над $900. С текущата си нетна стойност той струва повече от целия брутен вътрешен продукт (БВП) на Нова Зеландия.


В петък акаунтът в Twitter @UberFacts съобщи прогнозата от Morgan Stanley.


След това Илон отговори директно на туита, като се съгласи, че ще бъде трилионер, но в Dogecoin.


Споменаването на Dogecoin от Мъск в туита доведе до покачване на цената на монетата с почти 6% само за час. Към момента на писане, Dogecoin се търгува над $0.25.През юли Мъск разкри, че притежава Биткойн, Етериум и Dogecoin. Въпреки това, той винаги е публикувал мемета, по-специално за Dogecoin и често 'дава криле' на меме токена.


През май основателят на SpaceX обяви, че през 2022 г. SpaceX ще стартира мисия на Луната, финансирана от Dogecoin. Той каза, че това е първият път, когато криптовалута ще бъде използвана в космоса и че като цяло това ще бъде и първият меме токен, използван в космоса.


Прогноза за нетната стойност на основателя на SpaceX


Според The Guardian, анализатори от инвестиционната банка Morgan Stanley са прогнозирали, че Илон Мъск ще стане първият трилионер в света.


Forbes казва, че технологичният предприемач работи за революция в транспорта както на Земята, чрез производителя на електрически автомобили Tesla, така и в космоса, чрез производителя на ракети SpaceX.


Анализатор от Morgan Stanley твърди, че би могъл да спечели много повече пари от своя бизнес за изследване на космоса SpaceX, отколкото е направил от Tesla.


Анализаторът Адам Джонас спомена, че SpaceX "оспорва всяка предварителна представа за това какво е възможно и за възможните срокове, по отношение на ракети, платформи за ракети и поддържаща инфраструктура“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Илон Мъск коментира цената на Биткойн


Той добави:


Повече от един клиент ни е казвал, че ако Илон Мъск стане първият трилионер… няма да е заради Tesla. Други смятат, че SpaceX в крайна сметка може да се окаже най-високо оценената компания в света - във всяка индустрия.


Джонас изчислява, че частният SpaceX, оценен на $100 милиарда този месец, може да струва $200 милиарда и дори повече. В момента това е втората по големина частна компания в света след интернет фирмата ByteDance. Основателят на SpaceX притежава приблизително 48% от компанията.


Остава да видим дали тези прогнози за изпълнителния директор на Tesla ще се сбъднат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Изкажете мнение
Още Други новини

Казахстан обмислят изграждането на АЕЦ за копаене на криптовалути

Ядрената алтернатива за снабдяване на енергийната система на страната е доста непопулярна сред гражданите. Въпреки това президентът Касим-Жомарт настоява, че предложението има за цел "да увеличи прино...
НОЕ. 28, 2021 18:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Shiba Inu навлиза в метавселената представяйки блокчейн гейминг

Shiba Inu, след като достигна най-високата си стойност от $0.000088, оттогава е в низходяща спирала и не успява да повтори възходящите си движения отпреди месец.Репутацията на Shiba Inu (SHIB) на "мем...
НОЕ. 28, 2021 13:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Служител на Celsius отстранен след слухове за ареста на финансовия директор на компанията

"Наскоро бяхме информирани за полицейско разследване в Израел, включващо служител“, написаха от Celsius в Twitter. "Въпреки че това по никакъв начин не е свързано с времето или работата на служителя в...
НОЕ. 28, 2021 15:50 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционна компания купи виртуални недвижими имоти за $2.5 милиона

По-конкретно, Tokens.com закупи 116 парцела виртуална земя за общо 618,000 MANA - валутата на Decentraland, според съобщение на компанията. Твърди се, че покупката представлява най-голямата сделка от ...
НОЕ. 28, 2021 01:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света