НАЧАЛО Други

Илон Мъск отказа да купи Twitter

юли 9, 2022 15:12 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Илон Мъск отказа да купи Twitter

Милиардерът Илон Мъск иска да прекрати сделката си за закупуване на Twitter на стойност $44 милиарда, според писмо, изпратено от адвокат от негово име до главния юридически директор на компанията в петък.

Но председателят на борда на директорите на Twitter Брет Тейлър заяви, че компанията все още е решена да приключи сделката на договорената цена и планира да предприеме правни действия за спазване на споразумението.

След края на работния ден в петък акциите на Twitter се понижиха с около 6%.

В писмото, оповестено в документацията на Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), адвокатът от Skadden Arps Майк Ринглър заяви, че „Twitter не е изпълнил договорните си задължения„.

Ринглър твърди, че Twitter не е предоставил на Мъск съответната бизнес информация, която той е поискал, както според Ринглър изисква договорът. По-рано Мъск заяви, че иска да оцени твърденията на Twitter, че около 5% от нейните монетизируеми дневни активни потребители (mDAUs) са спам акаунти.

НЕ ИЗПУСКАЙ: Илон Мъск ще продължи да подкрепя Dogecoin (DOGE) – ‘където е възможно’

Twitter не е успял или е отказал да предостави тази информация„, твърди Ринглър.

Понякога Twitter е игнорирал исканията на г-н Мъск, понякога ги е отхвърлял по причини, които изглеждат неоснователни, а понякога е твърдял, че ги изпълнява, като същевременно е предоставял на г-н Мъск непълна или неизползваема информация.

В писмото Ринглър също така обвинява Twitter в нарушаване споразумението за сливане, тъй като то уж съдържа „материално неточни изявления„. Това обвинение се основава на предварителния преглед на спам акаунти в платформата на Twitter, извършен от самия Мъск. Twitter заяви, че не е възможно да се изчислят спам акаунтите единствено въз основа на публична информация и че екип от експерти извършва преглед, за да достигне до цифрата от 5%.

Въпреки че този анализ продължава, всички индикации сочат, че няколко от публичните оповестявания на Twitter относно неговите mDAU са или неверни, или съществено подвеждащи„, твърди Ринглър.

Въпреки публичните спекулации по този въпрос, г-н Мъск не се е отказал от правото си да прегледа данните и информацията на Twitter само защото е решил да не потърси тези данни и информация преди сключването на споразумението за сливане„, добави Ринглър.

Всъщност той договори права за достъп и информация в рамките на Споразумението за сливане именно за да може да прегледа данни и информация, които са важни за бизнеса на Twitter, преди да финансира и завърши сделката.

Той също така твърди, че Twitter е нарушила задълженията си по споразумението да получи съгласието на Мъск, преди да промени обичайния си ход на дейност, като посочва неотдавнашните съкращения на персонал в компанията.

Въпреки че Мъск вече официално иска да се откаже от сделката, тази сага вероятно далеч не е приключила.

Съгласно условията на споразумението Мъск се съгласи да плати $1 милиард, ако се откаже. Но както председателят на борда на директорите на Twitter посочи, че ще направят, компанията може да се опита да накара Мъск да се придържа към първоначалната сделка, като го съди за това, че се е оттеглил, ако оспорват, че мотивите му трябва да го освободят от договора.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Blockchain.com напът да изгуби $270 милиона от висящи заеми

Акциите на компанията спаднаха значително, откакто бордът обяви, че е приел предложението му за закупуване на компанията на цена от $54.20 на акция. В деня на това съобщение акциите затвориха на цена от $51.70. Към момента на затваряне на пазара в петък акциите на Twitter струваха $36.81.

Според писмото Мъск очевидно обръща внимание и на цената на акциите и „обмисля дали влошаващите се бизнес перспективи и финансови перспективи на компанията представляват съществен неблагоприятен ефект за компанията, който дава на г-н Мъск отделно и ясно основание за прекратяване на споразумението за сливане„.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене