НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Илон Мъск няма ‘никаква роля’ в Съвета за Биткойн добив

ЮНИ. 11, 2021 12:58 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Илон Мъск няма ‘никаква роля’ в Съвета за Биткойн добив

Съветът за копаене на Биткойн направи официален дебют в четвъртък, тъй като дебатът относно въздействието на дигиталния актив върху околната среда се засилва.

Съветът се описва като “доброволен и отворен форум на Биткойн миньорите, отдадени на мрежата и нейните основни принципи”. Неговият мандат е да насърчава прозрачността, да одобрява добри практики и да насърчава образованието за Биткойн според официалния уебсайт.


Изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър е един от членовете-основатели, който публикува следния туит на 10-ти юни.Организацията се състои от група северноамерикански компании за зелен добив на BTC. За първи път това беше предложено от Илон Мъск в туит в края на май.Oттогава той изясни, че няма да има роля в Съвета. Сайтът се старае да подчертае това.


Илон Мъск няма роля в [Съвета]. Степента на неговото участие беше присъединяването към образователен призив с група северноамерикански компании за обсъждане на добива на Биткойн.


В допълнение към MicroStrategy, членове-основатели са фирма за управление на инвестиции Galaxy Digital, компанията за добив Argo, фирма за блокчейн технологии Hive и компанията за добив на Биткойн Riot.


Учредителите ще покрият всички текущи разходи и са поканили всеки Биткойн миньор от всяка точка на света да се присъедини. За участващите се очертаха следните изисквания.


Да вярвате, че прозрачността около използването на енергия за добив е важна и се да се съгласите доброволно да споделяте своя енергиен микс и размер на хешрейта за изследователски и образователни цели.


Съветът ще провежда тримесечни срещи, за да анализира тенденциите в добива, да си партнира с изследователи в индустрията, да събира данни за образователни цели и да насърчава растежа в северноамериканската индустрия за добив на BTC.


Групата потвърди, че е напълно независима от самата Биткойн мрежа и няма намерение да нарушава нейната децентрализация.


Ние се стремим да не променяме децентрализирания характер на Биткойн или неговите основни принципи, а по-скоро да работим за повишаване на осведомеността относно Биткойн и Биткойн добив.


Той добави, че Съветът вярва, че употребата на енергия на Биткойн е функция, а не грешка, осигуряваща огромна мрежова сигурност. Потреблението на енергия от глобални миньорски операции попадна в центъра на вниманието наскоро след коментарите на Илон Мъск относно въздействието му върху околната среда.


Индексът на потребление на електроенергия в Кеймбридж (CBECI) изчислява, че годишното потребление на електроенергия на Биткойн в момента е някъде между това на Холандия и ОАЕ.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: DOGE срещу BTC: Поредният набег на Илон Мъск в социалните медии

След неотдавнашните сътресения, доминантността на хешрейта в Китай намалява, докато американската се увеличава, тъй като майнинг операциите могат да се възползват от евтина възобновяема енергия в държави като Тексас.


Все повече фирми създават операции в САЩ, привлечени от това изобилие от възобновяема енергия. Най-новото сътрудничество между компанията за софтуер за добив Luxor и институционалната фирма за Биткойн технологии и финансови услуги NYDIG има за цел да стимулира растежа в бързо разрастващата се индустрия.


Един от най-големите победители по географски причини обаче е Казахстан.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн е 50 пъти по-добър от златото според Майкъл Сейлър

Той обоснова решението на компанията си да купи още повече Биткойн след като набере на пари, като продаде $1 милиард от своите обикновени акции от клас А, като нарече BTC най-подходящият инструмент за...
ЮНИ. 16, 2021 12:29 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Grayscale добави $2 милиарда в Биткойн и други криптовалути през уикенда

В петък, 11-ти юни, компанията сподели, че общата стойност на активи под тяхното управление е $33.5 милиарда.Междувременно Grayscale продължава да вижда изходящи потоци от своите крипто тръстове с GBT...
ЮНИ. 15, 2021 16:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е добър диверсификатор на портфолиото, според Пол Тюдор Джоунс

„Харесвам Биткойн като диверсификатор на портфолио“Пол Тюдор Джоунс за първи път започна да възхвалява Биткойн през 2020 г., когато заяви, че BTC може да бъде новото злато, докато алткойните са по-ско...
ЮНИ. 15, 2021 21:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил, всичко върви по план за Биткойн - PlanB

В туит от събота създателят на популярния модел за Биткойн се противопостави на съмненията относно продължаването на бичия тренд на криптовалутата.  PlanB беше спокоен за Биткойн, въпреки тогаваш...
ЮНИ. 15, 2021 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света