НАЧАЛО Биткойн Алткойни

DOGE срещу BTC: Поредният набег на Илон Мъск в социалните медии

ЮНИ. 10, 2021 16:42 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 DOGE срещу BTC: Поредният набег на Илон Мъск в социалните медии

Изглежда, че се готви 'космическа надпревара' в 21-ви век между Илон Мъск и BitMEX.

Двете страни поемат абсурдния ангажимент буквално да изпратят съответната си криптовалута до Луната.


На 4-ти юни популярната борса за крипто деривати BitMEX обяви, че ще подкрепя фирмата за космически роботи Astrobotic Technology в мисията на компанията да изпрати първия си търговски десант на Луната през Q4 2020.


Отбелязвайки, че мисията има за цел да бъде първият случай, в който “частна компания, ръководеща коалиция от правителство, академични среди, индустрия и международни партньори”, ще достигне Луната.


BitMEX планира да предостави уникален физически Биткойн до повърхността на Луната. Позовавайки се на Мъск като “героя на Dogecoin”, BitMEX добави:


Ние нямаме нищо против кучешките пари, сметнахме, че е правилно да помогнем на Биткойн да стигне първи.


Съобщението последва новината на Илон Мъск в началото на май, че SpaceX планира да пусне финансиран от Dogecoin товар на една от първите си ракети до Луната, твърдейки, че DOGE ще стане първата криптовалута, достигнала лунната орбита през следващата година.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Биткойн (BTC) се възстановява, след като Базелският комитет го признава


Илон Мъск отговори на новооткритите астрономически амбиции на BitMEX в Twitter, провъзгласявайки:


Започна нова космическа надпревара!Някои от отговорите на туитовете отбелязват, че на Земята има по-належащи проблеми от това дали даден крипто токен е първият, който влиза в орбитата на друго небесно тяло.


Макар че проекта на Мъск е особено популярен, плановете на изпълнителния директор на Tesla да изведе криптовалута от този свят не са първи.


Изглежда, че Blockstream е първият пионер в използването на крипто сателити, стартирайки сателити за излъчване на транзакции на Биткойн от космоса през август 2017 г.


През август 2020 г. Robonomics и Kusama обявиха амбициозен план за разработване на “междупланетна архитектура”, способна да предава данни между Марс и Земята с помощта на мрежата Kusama.


CryptoSat очерта концепцията зад амбициозния си план за изстрелване на нано-сателит с размерите на чаша за кафе в космоса в новия документ от ноември 2017 г., като сателитът трябва да работи като изолиран криптографски модул от орбита. Екипът планира да докаже концепцията с изстрелване през тази година.


Spacechain стартира по подобен начин през 2017 г. и успешно разположи възли в орбита. На 3-ти юни 2021 г. проектът обяви, че Етериум товарът, предназначен за инсталиране на Международната космическа станция, е изстрелян на борда на SpaceX ракета.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Майкъл Сейлър за Eтериум: ‘Има място за всички’

Биткойн бикът твърди, че Eтериум се опитва да замени борсите и елементите на установената финансова система. Мисля, че когато пазарът започне да разбира тези неща, ще има място за всички. Сейлър очеви...
ЮНИ. 16, 2021 13:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

4 алткойна стартират на Coinbase

Оперативно съвместимата блокчейн платформа Polkadot (DOT) току-що дебютира в платформата на Coinbase за професионални търговци, Coinbase Pro.Coinbase Pro също се подготвя да качи на платформата Chiliz...
ЮНИ. 16, 2021 09:38 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тестовата мрежа Alonzoblue вече във фаза 2.0

Изследователската компания InputOutputHK, играеща водеща роля в развитието на блокчейн платформата Cardano, съобщи за пускането на нова версия на възела (нод) AlonzoBlue 2.0 в тестовата мрежа.LET'S GO...
ЮНИ. 15, 2021 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута скочи с над 150,000% в рамките на часове, преди да се срине

Именуван WebDollar (WEBD), цената на токена се е повишила от $0,0003711 до $0,6121 между 12:00 и 15:00 (българско време). Това отбеляза малко над 164,842% печалба в пазарната му оценка. Независимо от ...
ЮНИ. 15, 2021 18:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света