НАЧАЛО Биткойн

Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

17.04.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономистът Питър Шиф нападна пазара на Биткойн ETF

Привърженикът на златото Питър Шиф изрази съмнения относно прогнозите на анализаторите за целева цена от $100,000 за Биткойн (BTC) през настоящата бича фаза.

Шиф разкритикува представянето на спот тикерите на Биткойн (BTC), както и търсенето, генерирано от борсово търгуваните фондове (ETF), свързани с Биткойн, на настоящия пазар.

Известен със скептицизма си към Биткойн, Шиф често поставя под въпрос пазарната му оценка и реалните му приложения. Той визира анализаторите, които предполагат, че цената на BTC може да надхвърли $100,000 поради повишеното търсене от спот ETF-и, свързани с BTC.

В неотдавнашна публикация от 16 април Шиф подчерта мечешкото представяне на няколко ключови акции, свързани с Биткойн, включително Coinbase, MicroStrategy, Galaxy Digital и други акции, свързани с крипто. Той постави въпроса защо силното търсене на BTC не се отразява в цените на акциите на компаниите, свързани с Биткойн.

Шиф отбеляза, че Coinbase се е понижила с 21%, Galaxy Digital – с 26%, MicroStrategy – с 33%, а различни акции на компании, занимаващи се с добив на Биткойн, са претърпели двуцифрени спадове.

Той обаче не посочи времева рамка за тези загуби, въпреки че повечето акции на компании, свързани с Биткойн и криптовалути, превъзхождат значително акциите на традиционния пазар от началото на 2024 г. насам.

Напоследък много от тези акции преживяха спад поради мечи настроения на крипто пазара, което не е изненадващо предвид историческите тенденции. Анализаторите обясниха, че BTC често преживява спад преди събитията, свързани с понижаването наполовина, и след това набира инерция. Предстоящото намаляване на стойността на Биткойн наполовина е насрочено за края на тази седмица.

Забележките на Шиф предизвикаха реакции от страна на защитниците на Биткойн, които разкритикуваха избирателното използване на данните му. Един потребител подчерта, че акциите на MicroStrategy са се увеличили с 300% на годишна база (YoY).

Други го обвиниха, че подбира данни, противопоставяйки представянето на Биткойн на това на златото, за да илюстрира разликата в растежа на двата актива. Въпреки че златото достигна нови исторически върхове през второто тримесечие на 2024 г., неговият растеж бледнее в сравнение с този на BTC за същия период.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.