НАЧАЛО Други

Икономист предупреждава за масови ликвидации, препоръчва следното

май 1, 2022 12:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономист предупреждава за масови ликвидации, препоръчва следното

Макроикономическият експерт Раул Пал каза, че глобалните пазари са заключени във фаза на масова ликвидация - и той не очаква обрат в краткосрочен план.

В ново интервю за Real Vision, Пал каза, че без значение какво има в портфолиото ви, вероятно предстои още болка.

Засега Пал посочи щатския долар като единствения актив, който може да остане силен.

“Това е грозен пазар. Това, което мисля, че се случва тук, е, че има два фактора, които пазарът трябва да усвои. Единият е инфлацията, която накара пазара да се настрои по определени начини. Всеки [се насочиха] към определени неща. След това растежът започва да се изпарява. Можете да го видите навсякъде, [в] неща като потребителски дискреционни акции. Можете да го видите в индикаторите за бъдещето.

Така че пазарът трябва да се справи с инфлацията плюс [забавянето] на растежа, а това по същество означава, че всеки е натиснал бутона за ликвидация. Така че всичко се ликвидира. Това е съотношението на 1-звездните пазари, за което предупреждавах. 


И удря всичко от криптовалута до почти всичко и нещото, което стои над всичко, в крайна сметка е доларът. Защото това е вид безопасно убежище… Видяхме някои огромни движения на долара и не съм сигурен, че е приключил.


Така че има огромна ликвидация, докато хората се борят с портфейлите си, защото по принцип каквато и позиция да имате, тя е грешна. И това е болката, която всеки ще трябва да понесе за известно време.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум китове разпродават притежанията си

Пал прогнозира, че както инфлацията, така и растежът ще се понижат едновременно през следващите месеци. Ако перспективите му се сбъднат, Пал каза, че растежните акции, златото и криптовалутата в крайна сметка могат да бъдат от полза.

“Ако съм прав и тази история с инфлацията се промени и растежът ще върви по-бавно, тогава започваме да се изместваме към динамика, при която се съмняваме какво ще прави централната банка. 

И ако доходността на облигациите падне по-ниско, неща, които са наистина разбити като [някои растежни акции], те би трябвало да са по-интересни в тази среда, защото са били убити от инфлацията.


Мисля, че златото се справя доста добре. Интересното е, че [акциите на златни компании] и растежните акции са склонни да се справят зле, тъй като реалните лихви започват да се затягат. 


Но те стигнаха до нула и изглежда, че светът се разпада точно когато централната банка се опитва да предприеме количествено затягане или поне да няма QE (количествено облекчаване). И ако това е така, тогава реалните проценти отново стават отрицателни. Ако съм прав, това обикновено е добре за златото, криптовалутата, дългосрочния растеж, този вид неща и лошо за всичко, в което хората са били…”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Crypto.com получи разрешение за работа във Франция

Борсата за криптовалути Crypto.com получи регулаторно одобрение да работи като доставчик на услуги за дигитални активи (DASP) във Франция.

септември 29, 2022 9:11 1 мин. четене

Криптовалутите възпрепятстват ЕЦБ, твърди Лагард

Председателят на Европейската централна банка Кристин Лагард продължава да изразява загриженост относно растежа на криптовалутите и тяхната заплаха за традиционната банкова система.

септември 28, 2022 19:35 1 мин. четене

Китайски университет въвежда магистър по метавселена

Съобщава се, че университетът в Нанкин, Китай, е открил една от първите специалности в страната, която се фокусира върху знания, свързани с метавселената.

септември 28, 2022 17:39 1 мин. четене

Galaxy Digital ще предлага пазарни данни чрез Chainlink

Galaxy Digital, компания за финансови услуги и управление на инвестиции, се обедини с Chainlink Labs, за да предостави данни за цените на криптовалутите в блокчейн мрежите и децентрализираните приложения (dApps).

септември 28, 2022 15:44 1 мин. четене