НАЧАЛО Други

Икономист предупреждава за масови ликвидации, препоръчва следното

май 1, 2022 12:20 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономист предупреждава за масови ликвидации, препоръчва следното

Макроикономическият експерт Раул Пал каза, че глобалните пазари са заключени във фаза на масова ликвидация - и той не очаква обрат в краткосрочен план.

В ново интервю за Real Vision, Пал каза, че без значение какво има в портфолиото ви, вероятно предстои още болка.

Засега Пал посочи щатския долар като единствения актив, който може да остане силен.

“Това е грозен пазар. Това, което мисля, че се случва тук, е, че има два фактора, които пазарът трябва да усвои. Единият е инфлацията, която накара пазара да се настрои по определени начини. Всеки [се насочиха] към определени неща. След това растежът започва да се изпарява. Можете да го видите навсякъде, [в] неща като потребителски дискреционни акции. Можете да го видите в индикаторите за бъдещето.

Така че пазарът трябва да се справи с инфлацията плюс [забавянето] на растежа, а това по същество означава, че всеки е натиснал бутона за ликвидация. Така че всичко се ликвидира. Това е съотношението на 1-звездните пазари, за което предупреждавах. 


И удря всичко от криптовалута до почти всичко и нещото, което стои над всичко, в крайна сметка е доларът. Защото това е вид безопасно убежище… Видяхме някои огромни движения на долара и не съм сигурен, че е приключил.


Така че има огромна ликвидация, докато хората се борят с портфейлите си, защото по принцип каквато и позиция да имате, тя е грешна. И това е болката, която всеки ще трябва да понесе за известно време.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Етериум китове разпродават притежанията си

Пал прогнозира, че както инфлацията, така и растежът ще се понижат едновременно през следващите месеци. Ако перспективите му се сбъднат, Пал каза, че растежните акции, златото и криптовалутата в крайна сметка могат да бъдат от полза.

“Ако съм прав и тази история с инфлацията се промени и растежът ще върви по-бавно, тогава започваме да се изместваме към динамика, при която се съмняваме какво ще прави централната банка. 

И ако доходността на облигациите падне по-ниско, неща, които са наистина разбити като [някои растежни акции], те би трябвало да са по-интересни в тази среда, защото са били убити от инфлацията.


Мисля, че златото се справя доста добре. Интересното е, че [акциите на златни компании] и растежните акции са склонни да се справят зле, тъй като реалните лихви започват да се затягат. 


Но те стигнаха до нула и изглежда, че светът се разпада точно когато централната банка се опитва да предприеме количествено затягане или поне да няма QE (количествено облекчаване). И ако това е така, тогава реалните проценти отново стават отрицателни. Ако съм прав, това обикновено е добре за златото, криптовалутата, дългосрочния растеж, този вид неща и лошо за всичко, в което хората са били…”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Колко могат да спаднат приходите на Coinbase през 2023 г.?

Главният изпълнителен директор на Coinbase не беше особено оптимистично настроен за финансовите резултати на криптоборсата за 2022 г.

декември 8, 2022 16:29 1 мин. четене

Кибер Коледа: Направи добро и се включи в благотворителния стрийм

Коледа наближава. Ето, че е време да се съберем със семейството, близките и приятелите ни, за да отпразнуваме празниците с хората, които обичаме.

декември 8, 2022 14:11 1 мин. четене

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене