НАЧАЛО Други

Икономиката на САЩ не е била толкова слаба от втората световна война насам

октомври 24, 2023 18:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Икономиката на САЩ не е била толкова слаба  от втората световна война насам

Милиардерът Пол Тюдор Джоунс предупреди, че в момента Съединените щати са изправени пред най-несигурната икономическа ситуация от над 70 години насам.

В неотдавнашно интервю за CNBC известният инвеститор изрази убеждението си, че САЩ се намират в трудна фискална ситуация, като съотношението на дълга към БВП възлиза на 122 %, което е вероятно най-слабото от Втората световна война насам. Той предположи още, че това се случва на фона на ескалиращото глобално геополитическо напрежение.

Джоунс посочи също, че според него пазарите не отчитат адекватно рисковете, свързани с потенциален конфликт в Близкия изток. Той отбеляза, че е възможно да има десенсибилизация към основните рискове, което може да доведе до неразбиране на истинската опасност. Въпреки това той предупреди, че ако се случи значимо събитие, реакцията на пазара може да бъде по-силно изразена.

По-конкретно Джоунс заяви, че ако възникне конфликт между Иран и Израел, ситуацията може да се влоши. Той предположи, че подобен сценарий би могъл да доведе до каскада от действия, подобни на Първата световна война, в която да се включат множество държави.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.