НАЧАЛО Крипто Крими

Играчите на Fortnite мишени на малуер крадящ Биткойн адреси

октомври 5, 2018 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Играчите на Fortnite мишени на малуер крадящ Биткойн адреси

Фирмата за киберсигурност Malwarebytes установи, че измамници използват злонамерен софтуер, който е насочен към Биткойн (BTC) портфейлите на Fortnite геймърите, информацията е публикувана на 2-ри октомври.

В момента Fortnite е една от най-популярните видеоигри в света, като според докладите 125 милиона души са активни играчи.

Malwarebytes разследва онлайн екосистемата на играта и установи, че измамници вкарват код за кражба в свалянията, които очевидно обещават „безплатен“ сезон 6 на Fortnite версията за Android, наред с други „фалшиви измами, wallhack и aimbot“. Така наречените „Free V-Bucks „, валутата в играта, която може да се използва за закупуване на допълнително съдържание за игри – също така крият злонамерени пакети от код, според проучването.

Malwarebytes установи, че тези измамни връзки се популяризират чрез каналите на измамници, които пренасочват потребителите към файлове за изтегляне, които скриват зловреден софтуер. Само един от въпросните злонамерени файлове е изтеглен повече от 1200 пъти. Методите за откриване на Malwarebytes идентифицираха файла като „Trojan.Malpack“ и установиха, че той е инструмент за кражба на данни, насочен към Биткойн портфейли, информация за сесията на браузъра, „бисквитки“ и други данни.

Въпросният файл се е опитал да пренасочи информация „чрез POST заявка към началната страница на сайт в Руската федерация, благодарение на IP адреса 5(.)101(.)78(.)169“.

Malwarebytes освен това предупреди, че придружаващият файла readme към злонамерения софтуер рекламира възможността да купи повече cheat кодове за Fortnite „за $80 в BTC“. Разследването отбеляза, че други видове подозрително опаковани кодове използват процес, известен като „Stealer.exe“, и публикуват недобре получени данни, и постват „/gate.php вместо index.php“.

Както беше съобщено по-рано, многобройни анализи на заплахата от киберпрестъпления през тази година подчертаха нарастващата популярност на зловреден софтуер за крипто добивни технологии или cryptojacking, сред хакери. В края на септември, McAfee Labs пуснаха данни, които сочат, че през второто тримесечие на 2018 г. общите извадки от един вид зловреден софтуер, известен като „coin miner“, са се увеличили с 86%.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене