НАЧАЛО Крипто Крими

ICO платформа обеща пълно възстановяване на средства след хак за $7 милиона

юли 29, 2018 9:16 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
ICO платформа обеща пълно възстановяване на средства след хак за $7 милиона

ICO платформа обеща пълно възстановяване на средства след хак за $7 милиона

Главният изпълнителен директор Анти Данилевски написа в блога си, че екипът на стартъпа е открил около 70 милиона копия от KICK токените, които липсват в портфейла им, след като частният ключ на собственика на интелигентния договор на KickCoin е бил компрометиран. Няколко портфейла на потребителите бяха изпразнени като част от хак, въпреки че стартъпа се ангажира да връща токените на всички притежатели.

Данилевски заяви, че фирмата за пръв път е научила за нарушението, когато потребителите се оплакали, че не могат да намерят токени на стойност около 800 000 долара в портфейлите си.

„За да скрият резултатите от своята дейност, са използвали методите, използвани от интелигентния договор KickCoin в интеграция с мрежата на Bancor: хакерите унищожават токените на около 40 адреса и създават токени на останалите 40 адреса в съответната сума“, пише Данилевски.

Говорител на Bancor каза, че специфичната функция, която позволява компрометирането на частния ключ на интелигентния договор, е създадена от KickICO „и не е била предпоставка или част от интеграцията на Bancor.“

Говорителят добави:

„Независимо дали поставяте тази способност в токена си или не, е напълно независим от интеграцията с Bancor. И ако решите да изградите тази способност в токена си, трябва да го защитите“.

Данилевски каза, че KickICO възстанови контрола върху интелигентния договор и възнамерява да върне всички изгубени токени на потребителите.

Платформата, която стартира в средата на 2017 г., събра 5000 ETH в кръг за финансиране преди ICO, последвано от рекордно увеличение от близо 85 000 ETH по време на публичната продажба на токени. Партньорите по проекта включват децентрализирано стартиране на банковия обмен Bancor, както и блокчейн компании Pacatum, Coinhills и Qoin.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакерът на Transit Swap DEX върна 70% от откраднатите средства

$21 милиона са били откраднати от многоверижната децентрализирана борса (DEX) Transit Swap през нощта.

октомври 2, 2022 20:33 1 мин. четене

CFTC погва още една платформа за крипто деривати

Докато участниците в сектора следят отблизо как се оформя регулацията на криптовалутите в САЩ, поредната платформа за деривати върху дигитални активи попадна под радара на CFTC.

октомври 1, 2022 10:02 1 мин. четене

SEC съди финтех компания за продажба на нерегистирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинения на компанията за финансови технологии Hydrogen, на нейния бивш главен изпълнителен директор, както и на нейния маркет мейкър.

септември 30, 2022 9:22 1 мин. четене

CBDC: Китайските власти разкриха мрежа за пране на пари

Китайските правосъдни органи закриха операция за пране на пари, при която са използвани дигитални юани. Страната също така добави още провинции към програмата си за тестване на CBDC.

септември 28, 2022 9:21 1 мин. четене