НАЧАЛО Крипто Крими

ICO платформа обеща пълно възстановяване на средства след хак за $7 милиона

ЮЛИ. 29, 2018 09:16 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ICO платформа обеща пълно възстановяване на средства след хак за $7 милиона

ICO платформа обеща пълно възстановяване на средства след хак за $7 милиона


Главният изпълнителен директор Анти Данилевски написа в блога си, че екипът на стартъпа е открил около 70 милиона копия от KICK токените, които липсват в портфейла им, след като частният ключ на собственика на интелигентния договор на KickCoin е бил компрометиран. Няколко портфейла на потребителите бяха изпразнени като част от хак, въпреки че стартъпа се ангажира да връща токените на всички притежатели.


Данилевски заяви, че фирмата за пръв път е научила за нарушението, когато потребителите се оплакали, че не могат да намерят токени на стойност около 800 000 долара в портфейлите си.


"За да скрият резултатите от своята дейност, са използвали методите, използвани от интелигентния договор KickCoin в интеграция с мрежата на Bancor: хакерите унищожават токените на около 40 адреса и създават токени на останалите 40 адреса в съответната сума", пише Данилевски.


Говорител на Bancor каза, че специфичната функция, която позволява компрометирането на частния ключ на интелигентния договор, е създадена от KickICO "и не е била предпоставка или част от интеграцията на Bancor."


Говорителят добави:

"Независимо дали поставяте тази способност в токена си или не, е напълно независим от интеграцията с Bancor. И ако решите да изградите тази способност в токена си, трябва да го защитите".

Данилевски каза, че KickICO възстанови контрола върху интелигентния договор и възнамерява да върне всички изгубени токени на потребителите.

Платформата, която стартира в средата на 2017 г., събра 5000 ETH в кръг за финансиране преди ICO, последвано от рекордно увеличение от близо 85 000 ETH по време на публичната продажба на токени. Партньорите по проекта включват децентрализирано стартиране на банковия обмен Bancor, както и блокчейн компании Pacatum, Coinhills и Qoin.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Бивш директор на руската крипто борса Wex арестуван в Полша

Wex, който по-рано беше известен като BTC-e, беше добре позната борса "в тъмните среди" в първите дни на крипто индустрията. Твърди се, че там са били изпрани средства от множество високопрофилни крип...
СЕП. 19, 2021 13:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Мениджър на крипто хедж фондове осъден на 7 години във федерален затвор

В изявление от 15-ти септември от Министерството на правосъдието на САЩ (DoJ) се съобщава, че окръжният съдия на САЩ Валери Капрони връчи на Син 90-месечна присъда за измама на инвеститорите в размер ...
СЕП. 16, 2021 15:45 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC предприема действия срещу компаниите на китайски милиардер

Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC) повдигна обвинение срещу три от компаниите на китайския милиардер Гуо Венги за първоначално предлагане на монети (ICO) и първоначално публично предлагане ...
СЕП. 15, 2021 08:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Тази криптовалута се срина до $0 след хак на Avalanche

Zabu Finance разкри експлойта, като поиска помощ от Avalanche и популярните децентрализирани борси, хоствани от Avalanche, като Pangolin и Trader Joe:Портфейлът на екипът зад Zabu не е продал нит...
СЕП. 13, 2021 21:06 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света