НАЧАЛО Крипто Крими

ICO измама за $21 милиона купува на собственика луксозен имот

МАЙ. 31, 2018 21:10 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 ICO измама за $21 милиона купува на собственика луксозен имот

Едно измамно ICO се изправи срещу гнева на закона, след като направи няколко неверни твърдения и измами инвеститорите в размер на 21 милиона долара.


След като бе съобщено на Комисията за ценните книжа и борсите (SEC), на 29-и май 2018 г. бе наложена съдебна заповед на Titanium BAR токена, която призовава за незабавно "замразяване на активи" и известие от жури за фирма-майка на токена, Titanium Blockchain Infrastructure Services Inc.

Според съобщенията, токенът е събрал 21 млн. Долара от инвеститори в САЩ и други страни, но не е спазил местните разпоредби, отнасящи се до криптовалутите. Освен това бизнесът "излъга инвеститорите" за партньорството си с PayPal, Verizon, Boeing и твърди, че има "бизнес отношения" с Федералния резерв на САЩ.

Интересното е, че в доклада си SEC посочи, че президентът на Titanium, Майкъл Столлери, е използвал част от натрупаните средства за закупуване на луксозен имот в Хавай. Компанията също така постави графики на предполагаемите бизнес партньори на своя уебсайт, за да привлече инвеститорите да вярват в законните партньорства на фирмата.

Предполагаемите бизнес партньори изпратиха имейли и официални писма до офиса на Столери, когато научиха за злоупотреба с марката им за измамни цели. Въпреки това измамният предприемач твърди, че е извършено "злонамерено действие" и хакери са отмъкнали 16 милиона долара в BAR токени.


Политическите маркетингови тактики на Столери


Столери беше в легиона на самопровъзгласили се "блокчейн евангелисти" и се превърна в авторитет в пространството на социалните медии. Според съобщенията BAR токенът е пуснал няколко реклами във Facebook и YouTube преди стартирането му на 1-и януари 2018 г., безспорно привличайки нищо неподозиращите жертви да инвестират в измамите.

На 4-и май 2018 г. дружеството-майка заяви, че нов BAR токен ще бъде регистриран на "добре позната борса", след като в продължение на месеци са криели очевидния случай на кражбата на компанията си.

На 14-и май Titanium съобщиха, че търговията с TBAR е отворена за HitBTC - борса за обмен на криптовалути, класирана, като седма по големина в света по обем на търговията, но е известна с това, че е изброила "shitcoins", без да извършва надлежна проверка за легитимността им.

В допълнение към посочените по-горе обвинения, Столери е изправен пред дела за поставяне на фалшиви показания от членове на Федералния резерв и от ръководители на компании.

SEC търсят уреждане на щети от Столери, включително връщането на всичките му измамни печалби (с лихва), санкции за няколко злоупотреби и постоянна забрана да предлагат всякакви ICO в бъдеще.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Block.one трябва да плати $27,5 милиона в делото за ICO

“Block.one вярва, че този иск е без основание и е изпълнен с множество неточности. Приемането на това споразумение обаче ни позволява да фокусираме повече време и енергия върху управлението на нашия б...
ЮНИ. 15, 2021 08:51 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ФБР връщат част от Биткойн откупа за Colonial Pipeline - ето как

Това е рядка, но не безпрецедентна печалба за агенти, които са част от ново сформираната работна група за рансъмуер и дигитално изнудване. Но големият въпрос за участниците на крипто пазара може ...
ЮНИ. 9, 2021 08:39 4 МИН . ЧЕТЕНЕ

Измамниците предпочитат банкови преводи пред криптовалути

И докато все повече австралийци стават жертва на измамни схеми, включващи криптовалута, банковите преводи остават любимият начин за извличане на пари от жертви.Австралийците губят 670 милиона долара з...
ЮНИ. 8, 2021 16:45 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американец бе осъден на две години затвор заради незаконен обмен на криптовалути

Съдебните регистри показват, че Мохамaд, бивш банков служител, е управлявал бизнеса си „Herocoin“ от 2014 до 2019 г., където се твърди, че се е срещал с клиенти, за да прехвърли виртуалната си валута ...
ЮНИ. 4, 2021 08:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света