НАЧАЛО Други

IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

МАЙ. 24, 2018 11:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция
 

Главният изпълнителен директор на IBM Вирджиния Ромети обяви, че през следващите две години компанията планира да създаде 1800 работни места във Франция.


Тези работни места ще са в областта на изкуственият интелект (AI), блокчейн и интернет на нещата (IoT), съобщава Le Monde.

Съобщението беше направено на срещата "Tech for Good" в Париж, чийто домакин бе президента на Франция Емануел Макрон. Изследвайки идеята да превърнем Франция в "център за върхови постижения", посветен на изкуствения интелект, техният гигант търси да наеме 1800 специалисти във Франция в области като блокчейн, AI и интернет на нещата. Това включва най-малко 400 научни работни места, обявени през януари. В усилията си да разширят дейността си във Франция, IBM си сътрудничи с големи клиенти като Crédit Mutuel, Orange Bank, Generali, SNCF и LVMH.

Въз основа на американските класификации на работни места "сини якички" или "бели якички", Ромети заяви, че IBM ще донесе програма за обучение за "нови работни места" във Франция.

IBM непрекъснато разширява своето участие в блокчейн, като прилага технологията в редица проекти. През януари компанията си партнира с датската транспортна и логистична компания Maersk, за да създаде британска компания за доставки. Целта на проекта е да се комерсиализира блокчейн за всички аспекти на глобалната система за доставки.  През март IBM обяви, че най-малкият компютър в света ще използва технология за блокчейн и скоро ще бъде "вграден в ежедневните устройства". Компанията твърди, че в рамките на пет години "криптографските котви - като мастилени точки или малки компютри, по-малки от зърно, ще бъдат вградени в ежедневните обекти и устройства".

Миналия месец платежната и технологична компания MasterCard обяви, че ще наеме 175 нови служители в Дъблин, Ирландия, включително специалисти по блокчейн, за да увеличи присъствието си в страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Facebook ще започне да тества 'криптовалутата' си още тази година

Libra се връща като DiemСлед като беше изправен пред силно отхвърляне от Конгреса на САЩ и регулаторите в световен мащаб и след като повечето от големите партньори на проекта се оттеглиха, Facebook на...
АПР. 20, 2021 16:33 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Venmo на PayPal започва да предлага услуги за продажба, покупка и държане на крипто

PayPal за първи път обяви началото на операциите с Биткойн и няколко други криптовалути през ноември миналата година, позволявайки на своите потребители да купуват и съхраняват Биткойн, Биткойн Кеш, Е...
АПР. 20, 2021 14:11 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Nasdaq пуска търговия на опции за Coinbase акции

Според доклад на Reuters от 19-ти април, представител на Coinbase заяви, че опциите COIN.O ще започнат да се търгуват на Nasdaq във вторник, 20-ти април. Пускането на опции за акции ще предложи н...
АПР. 20, 2021 10:05 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е 'алтернативна инвестиция', според заместник-управителя на централната банка на Китай

Breaking: Li Bo, deputy governor of the Central Bank of China, said that crypto assets such as Bitcoin should be used as investment tools or alternative investments. This is the first time that the Ch...
АПР. 19, 2021 21:21 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света