НАЧАЛО Други

IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

МАЙ. 24, 2018 11:09 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 IBM обяви 1,800 нови работни места във Франция

Главният изпълнителен директор на IBM Вирджиния Ромети обяви, че през следващите две години компанията планира да създаде 1800 работни места във Франция.


Тези работни места ще са в областта на изкуственият интелект (AI), блокчейн и интернет на нещата (IoT), съобщава Le Monde.

Съобщението беше направено на срещата "Tech for Good" в Париж, чийто домакин бе президента на Франция Емануел Макрон. Изследвайки идеята да превърнем Франция в "център за върхови постижения", посветен на изкуствения интелект, техният гигант търси да наеме 1800 специалисти във Франция в области като блокчейн, AI и интернет на нещата. Това включва най-малко 400 научни работни места, обявени през януари. В усилията си да разширят дейността си във Франция, IBM си сътрудничи с големи клиенти като Crédit Mutuel, Orange Bank, Generali, SNCF и LVMH.

Въз основа на американските класификации на работни места "сини якички" или "бели якички", Ромети заяви, че IBM ще донесе програма за обучение за "нови работни места" във Франция.

IBM непрекъснато разширява своето участие в блокчейн, като прилага технологията в редица проекти. През януари компанията си партнира с датската транспортна и логистична компания Maersk, за да създаде британска компания за доставки. Целта на проекта е да се комерсиализира блокчейн за всички аспекти на глобалната система за доставки.  През март IBM обяви, че най-малкият компютър в света ще използва технология за блокчейн и скоро ще бъде "вграден в ежедневните устройства". Компанията твърди, че в рамките на пет години "криптографските котви - като мастилени точки или малки компютри, по-малки от зърно, ще бъдат вградени в ежедневните обекти и устройства".

Миналия месец платежната и технологична компания MasterCard обяви, че ще наеме 175 нови служители в Дъблин, Ирландия, включително специалисти по блокчейн, за да увеличи присъствието си в страната.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Инвестиционeн гигант се насочва към търговията с криптовалути

Pimco, инвестиционен посредник на стойност $2 трилиона, потенциално може да започне да търгува с криптовалути на спот пазара, потвърди главният инвестиционен директор на фирмата Даниел Ивасцин пред CN...
ОКТ. 22, 2021 12:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Diem Association: 'Ние не сме Facebook'

Американските законодатели поставиха под съмнение дали е правилно да се позволи на Facebook, а оттам и на Diem, да управляват криптовалута, предвид опасенията за поверителността, повдигнати през после...
ОКТ. 22, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Над 100 милиона потребители притежават криптовалути в Индия

Според статистически данни, Индия е дом на най-големия брой собственици на крипто в света. Следват съответно САЩ и Русия на второ и трето място.Защо търговията с криптовалути е популярна в Индия?Една ...
ОКТ. 22, 2021 17:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света