НАЧАЛО Регулации

Huobi се присъединява към руска финансова платформа за да споделя опита си в крипто регулацията

СЕП. 20, 2018 14:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Huobi се присъединява към руска финансова платформа за да споделя опита си в крипто регулацията

Крипто борсата Huobi се присъедини към руския фонд за иновации VEB, за да сподели бележките си относно крипто регулацията, съобщи прессъобщението на фонда, публикувано в сряда, 19-и септември.

 


Според Crunchbase, фондът за иновации на VEB е създаден през 2011 г., за да инвестира в руски високотехнологични стартъп фирми и да насърчава местните иновации на световния пазар.


Центърът за цифрова трансформация, където Huobi сега е жител, е създаден от VEB за популяризиране на блокчейн и други свързани с крипто технологии, както се посочва в уебсайта им.


Една от основните цели на партньорството с четвъртата по големина платформа за криптовалути в света, както се съобщава в изявлението, е да се използва опитът за крипто регулиране, придобит от Huobi, и да се приложи в Русия, особено за адаптиране на правната рамка за цифровите активи.

Главният изпълнителен директор на иновациите за VEB Владимир Демин обясни, че експертния опит на Huobi ще помогне да се създаде "правна основа, която да може да се конкурира с настоящите обещаващи юрисдикции".

Андрей Грачев, говорител на Huobi в Русия, обясни още, че борсата възнамерява да влезе в руския пазар през април:
Радваме се, че най-сетне се случи. Руските инвеститори досега не са имали връзка с глобалните търговски платформи, а Huobi е първият, който открива своето звено в Русия.

Както е цитирано от VEB Innovations, главният директор на Huobi Global Едуард Чен заяви, че борсата ще осигури облачни услуги в Русия и ще позволи на руските инвеститори да използват Huobi OTC.

Huobi не е първата компания, свързана с крипто, която да взаимодейства с организацията, свързана с VEB. Според уебсайта си VEB вече е партньор с Етериум и руската блокчейн платформа Waves.


Държавната Дума - долната камара на руския парламент - вече прие законопроект за крипто регулиране в първото от три четения.


В своето първо издание "законопроект за цифровите финансови активи" са дефинирани криптовалутите, както и технологии, свързани с блокчейн, като интелигентни договори, добив на крипто и ICO.

Въпреки това, според статия, публикувана от руския вестник Известия на 19-и септември, малко преди второто четене, определението за криптовалути напълно изчезна от документа, тъй като в момента законопроекта се съсредоточава върху токените и инвестициите.

През септември бе съобщено, че руска лобистка група от високопоставени мениджъри, включително двама от десетте най-големи руски милиардери според Forbes, започва да подготвя алтернативен законопроект за крипто регулиране, тъй като един от експертите на групата нарече първоначалния законопроект "недовършен и фрагментиран".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков ли...
ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света