НАЧАЛО Регулации

Huobi се присъединява към руска финансова платформа за да споделя опита си в крипто регулацията

СЕП. 20, 2018 14:01 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Huobi се присъединява към руска финансова платформа за да споделя опита си в крипто регулацията

Крипто борсата Huobi се присъедини към руския фонд за иновации VEB, за да сподели бележките си относно крипто регулацията, съобщи прессъобщението на фонда, публикувано в сряда, 19-и септември.


Според Crunchbase, фондът за иновации на VEB е създаден през 2011 г., за да инвестира в руски високотехнологични стартъп фирми и да насърчава местните иновации на световния пазар.


Центърът за цифрова трансформация, където Huobi сега е жител, е създаден от VEB за популяризиране на блокчейн и други свързани с крипто технологии, както се посочва в уебсайта им.


Една от основните цели на партньорството с четвъртата по големина платформа за криптовалути в света, както се съобщава в изявлението, е да се използва опитът за крипто регулиране, придобит от Huobi, и да се приложи в Русия, особено за адаптиране на правната рамка за цифровите активи.

Главният изпълнителен директор на иновациите за VEB Владимир Демин обясни, че експертния опит на Huobi ще помогне да се създаде "правна основа, която да може да се конкурира с настоящите обещаващи юрисдикции".

Андрей Грачев, говорител на Huobi в Русия, обясни още, че борсата възнамерява да влезе в руския пазар през април:
Радваме се, че най-сетне се случи. Руските инвеститори досега не са имали връзка с глобалните търговски платформи, а Huobi е първият, който открива своето звено в Русия.

Както е цитирано от VEB Innovations, главният директор на Huobi Global Едуард Чен заяви, че борсата ще осигури облачни услуги в Русия и ще позволи на руските инвеститори да използват Huobi OTC.

Huobi не е първата компания, свързана с крипто, която да взаимодейства с организацията, свързана с VEB. Според уебсайта си VEB вече е партньор с Етериум и руската блокчейн платформа Waves.


Държавната Дума - долната камара на руския парламент - вече прие законопроект за крипто регулиране в първото от три четения.


В своето първо издание "законопроект за цифровите финансови активи" са дефинирани криптовалутите, както и технологии, свързани с блокчейн, като интелигентни договори, добив на крипто и ICO.

Въпреки това, според статия, публикувана от руския вестник Известия на 19-и септември, малко преди второто четене, определението за криптовалути напълно изчезна от документа, тъй като в момента законопроекта се съсредоточава върху токените и инвестициите.

През септември бе съобщено, че руска лобистка група от високопоставени мениджъри, включително двама от десетте най-големи руски милиардери според Forbes, започва да подготвя алтернативен законопроект за крипто регулиране, тъй като един от експертите на групата нарече първоначалния законопроект "недовършен и фрагментиран".

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Регулации новини

Канадски политик обяви подкрепата си за Биткойн преди федералните избори в страната

В туит от миналата седмица Берние заяви, че криптовалутите са "друг нов и иновативен начин“ за противодействие на централните банки, които според него "унищожават парите и икономиката ни". Канадският ...
СЕП. 20, 2021 11:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Регулаторите в Тексас и Ню Джърси погват Celsius Network

В същото време Бюрото по ценни книжа на Ню Джърси нареди на платформата да спре да предлага и продава криптовалутни продукти, върху които се печелят лихви.Според декларация от 17-ти септември регулато...
СЕП. 19, 2021 18:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

60 борси за криптовалути ще бъдат закрити в Южна Корея

За да продължат дейността си в страната, борсите трябва да се проверят в звеното за финансово разузнаване преди 24-ти септември и да предоставят сертификат за сигурност от агенцията за интернет сигурн...
СЕП. 17, 2021 18:37 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance прави сериозна стъпка, за да успокои регулаторите

Чанпен “CZ” Джао, основател и главен изпълнителен директор на Binance, разкри плановете на борсата да има щаб централа на определено място.В стремежа си да бъде по-законово съвместим, Binance ще се от...
СЕП. 16, 2021 21:39 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света