НАЧАЛО Други

Художник продава дигиталното си изкуство за над $60 милиона

март 12, 2021 16:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Художник продава дигиталното си изкуство за над $60 милиона

5000-дневната колекция на популярния дигитален художник Beeple се продава за космическата сума от $60,25 милиона, което я прави една от най-скъпите аукционни продажби на изкуство за всички времена.

Уебсайтът на Christie’s показва, че търгът е завършил с премия от $9 милиона, което е процент от крайната цена, което общо възлиза на $69 милиона.

Продажбата, организирана от британската аукционна къща Christie’s, получи общо 353 оферти.

Колекцията от 5000 части, озаглавена “Всеки ден: Първите 5000 дни“, е наречена „една от най-уникалните творби, появили се в историята на дигиталното изкуство“.

За да създаде колекцията, Beeple създава по ново произведение на изкуството всеки ден в продължение на 14 години, започвайки през май 2007 г.

Търгът, резултат от партньорството между Christie’s и NFT пазара MakersPlace, бележи първият път, когато NFT изкуство се продава в аукционна къща.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Емитирането на USDT продължава с пълна сила: Подкрепа за DeFi?

Tether наскоро издаде USDT на стойност $1 милиарда в мрежата TRON, добавяйки ги към $4-те милиарда в USDT, които натрупа през последната седмица.

март 21, 2023 17:00 2 мин. четене

OKX разкри нов доклад за резервите си

OKX, глобална крипто борса, публикува своя пети доклад за доказателство на резервите (PoR) като част от усилията си за повишаване на прозрачността в индустрията.

март 21, 2023 15:00 1 мин. четене

Робърт Кийосаки предупреждава за системна инфлация в САЩ

Авторът на бестселъра за лични финанси “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки отправи предупреждение за състоянието на инфлацията в САЩ, критикувайки властите, че не представят точно ситуацията.

март 20, 2023 20:00 2 мин. четене

Salesforce и Polygon въвеждат програма за лоялност, базирана на NFT

Salesforce, водещата Customer relationship management (CRM) платформа в света, обедини усилията си с Polygon, блокчейн от втори слой, за да разработи система за възнаграждения, базирана на NFT.

март 20, 2023 17:00 2 мин. четене