НАЧАЛО Други

HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти

ЯНУ. 15, 2019 16:34 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 HSBC проучва как DLT може да помогне на транснационални клиенти

HSBC обяви в понеделник, че е уредила повече от 250 млрд. долара в транзакции, използвайки технологията за разпределен леджър (DLT).


Банката каза в прессъобщение, че е уредила 3 ​​милиона FX (foreign exchange) транзакции и е направила още 150,000 плащания, използвайки своята HSBC FX Everywhere платформа.

Te заявиha, че употребата на DLT платформата позволява да провери дали плащанията са уредени без да е необходимо външно потвърждение, да се обединят вътрешно-фирмените данни за търговията със "споделена, единствена версия на истината" и да консолидира своето виждане за паричните потоци.

Компанията заяви, че е използвала тази платформа през последната година, за да "оркестрира плащания между вътрешните счетоводни баланси на HSBC". Платформата на HSBC е довела до "значителна ефективност и възможности", гласи съобщението. Банката не уточни дали FX Everywhere е разработена изцяло вътрешно или е изградена на базата на протокол с отворен код.

В изявление Ричард Бибби, междинният глобален ръководител на HSBC по валутни сделки и стоки, отбеляза, че банката и нейните клиенти извършват "хиляди сделки с чуждестранна валута", които могат да варират в различни счетоводни баланси и страни.

След успешното имплементиране в рамките на банката, сега проучваме как тази технология може да помогне на мултинационалните клиенти - които също имат множество центрове за държавни ценни книжа и трансгранични вериги за доставки - да управляват по-добре валутните потоци в своите организации.

HSBC е загатвала в миналото, че има вероятност да работи и с блокчейн.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Ето кое е най-важното за листинг на Binance, според Чанпен Джао

Най-важният критерий за листинг на криптовалута на Binance е броят на потребителите, каза главният изпълнителен директор Чангпен Джао в интервю пред Forbes на 29-ти ноември.CZ коментира, че има много ...
НОЕ. 30, 2021 20:30 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои са най-продаваните NFT-та?

Другите два продадени NFT са парцел в Decentraland и дигитално произведение на изкуството, създадено от XCOPYART, наречено "A Coin for the Ferryman" за 1,330 ETH ($6 милиона, което се превърна в най-г...
НОЕ. 30, 2021 19:25 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето за колко се продаде най-скъпото NFT в The Sandbox

"Metaflower Super Mega Yacht" NFT беше продаден за рекордна цена от 149 ETH (около $650,000 USD). Дигиталният актив е част от "The Fantasy Collection", която предлага набор от луксозни NFT. Колек...
НОЕ. 30, 2021 09:46 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Децентрализираните борси отчитат $100 милиарда месечен обем за ноември

Според таблото за данни на The Block, общата сума за ноември е приблизително $99.5 милиарда към 28-ми ноември. Месечните обеми се покачват, откакто достигнаха дъното за годината от $56.35 милиарда дол...
НОЕ. 29, 2021 20:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света