НАЧАЛО Други

Хората ще използват крипто, защото правителствата се изчерпват откъм варианти (видео)

01.06.2020 9:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хората ще използват крипто, защото правителствата се изчерпват откъм варианти (видео)

Съоснователят на онлайн инвестиционната платформа BnkToTheFuture.com, Саймън Диксън, разказва пред Биткойн подкастъра Ларк Дейвис, известен също като The Crypto Lark, как той излага тезата си за настъпващия икономически колапс през 2020 г., когато Биткойн се издига.

Още през 2009 г. бившият инвестиционен банкер и ранният Биткойн предприемач представи своите идеи за паричната политика и засилването на дълговите цикли по време на лекция, която в крайна сметка беше заснета и качена в YouTube. Във видеото Диксън прогнозира как количественото облекчаване и високите нива на дължимост ще се увеличават, докато събитие тип ‘черен лебед’ не предизвика срив на системата.

Въпреки че Диксън не е предвидил смъртоносния и разрушителен коронавирус, който е обхванал цялото земно кълбо, който отне животи, срина индустрии и предизвика масова безработица, той казва, че самата световна финансова система процъфтява в среда стил Понци, която е готова да бъде разгадана, защото хората никога не връщат дълга.

Според Диксън низходящата спирала в крайна сметка принуждава правителствата и централните банкери да възприемат губеща стратегия в опит да се отклонят пътя си от катастрофалния икономически спад чрез принтиране на пари. Но количественото облекчаване, според него, става безполезно, тъй като данъците вече не могат да покрият лихвата по дълга.

Това води до последната надежда.

„Имате един инструмент, който не използва централната банка за създаване на пари като дълг, а просто използва правителството за създаване на пари, които не са основани на дълга…

Проблемът с това е, че парите са инфлационни. Това, от което се нуждаем, е да намерим начин да вмъкнем новo паричнo предлагане – което не е подкрепено от дълг – в икономиката, която също е неинфлационна.“

Това, което предстои, прогнозира той, е нова дигитална валута.

„Вярвам, че ще пуснат банката да се разпадне и ще ви дадат приложение, което ще има същата сума. Но тези пари ще бъдат дигитална валута на централната банка. Освен това, ще могат да се теглят универсални кредити, тъй като икономиката се влошава, чрез изтегляне на приложение. И в това приложение ще има кредит, който ще ви стимулира да се ангажирате с дигиталната валута на централната банка …

Дигиталната валута на централната банка, макар че това е единственият вариант, оставен на правителството, мисля, че това е вариантът, който те ще трябва да предприемат. И това ме плаши много по отношение на влиянието върху свободата и неприкосновеността на личния живот.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Министър-председателят на Япония призовава за реформи на капиталовите пазари

В сряда японският министър-председател Фумио Кишида направи публично обръщение, насочено към привличане на чуждестранни инвестиции, като обеща по-нататъшни реформи на капиталовите пазари и се застъпи за управлението на активи по време на реч пред събрание на глобални инвеститори в Токио.

22.05.2024 20:30 2 мин. четене

Бичите настроения преобладават на фондовия пазар – какво да очакваме?

Сегашните настроения на инвеститорите в акции са изключително оптимистични и достигат невиждани от години нива. Въпреки това в този момент е необходимо да се внимава с агресивното навлизане на пазара.

22.05.2024 17:30 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.