НАЧАЛО Прессъобщения

Хонконг одобрява спот ETF за BTC и ETH, тъй като американските емитенти достигат рекорден обем на активите под управление (AUM)

17.04.2024 21:00 4 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хонконг одобрява спот ETF за BTC и ETH, тъй като американските емитенти достигат рекорден обем на активите под управление (AUM)

След повече от 10 години усилия и правни битки, спот Bitcoin и Ethereum ETF започват да получават одобрение от правителствените органи - последно от регулаторите на Хонконг.

Спот BTC ETF-ите бяха първите, които бяха одобрени от Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) на 10 януари 2024 г. Това отвори портите за подаване на заявления за спот ETF-и на други криптовалути, по-специално на Ethereum (ETH).


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.


Хонконг одобри за търговия спот BTC и ETH ETF 

Само четири месеца след първата зелена светлина за актива в САЩ, в понеделник, 15 април, Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) обяви условното одобрение за няколко спот Bitcoin и Ethereum ETF.

Крипто общността беше развълнувана от тази новина, тъй като одобрението увеличи броя на приятелски настроените към криптовалутите държави, които са или планират да одобрят тези продукти. Също така, спот Ethereum ETF все още не са одобрени в Съединените щати, което прави Хонконг един от първите региони, предприели тази смела стъпка. Сред бенефициентите на одобрението бяха фирми като Bosera, хонконгското подразделение на China Asset Management (AMC(HK)) и Hashkey. Всички компании изразиха оптимизма си, че този ход на регулаторите на ценни книжа в Хонконг ще позиционира региона като първенец в използването на криптовалутите като инвестиционни инструменти в Азия.

Въпреки това основните играчи в крипто индустрията, като Лари Финк, главен изпълнителен директор на BlackRock, смятат, че обозначаването на Ethereum (ETH) като ценна книга не означава непременно край на играта за стартирането на неговия спот ETF.

След новината за одобрението, Bitcoin (BTC) поскъпна с около 3% в ценова стойност, а Ethereum (ETH) се увеличи с над 5%. 

Макар че това краткотрайно увеличение на цените не оказа голямо влияние върху токените, нещо, което си струва да се отбележи, е рязкото увеличение на управляваните активи (AUM) в американската спот BTC ETF мрежа.

Първоначално лидери в бранша като JP Morgan и NYDIG прогнозираха, че AUM на спот BTC до края на годината ще бъде под $40 милиарда, като спекулираха с цифри съответно между $36 и $30 милиарда.

Неотдавнашна информация от Bitwise обаче показа, че спот BTC ETF са натрупали AUM от $59.1 милиарда само за три месеца, надминавайки прогнозите на финансовите експерти.

Ето защо този рекорден скок на управляваните активи показва готовността на сектора да отговори на по-високи прогнози, стремейки се към прогнозите на Bloomberg и Standard Chartered за $100 милиарда в края на годината или към амбициозната прогноза на CryptoQuant за $150 милиарда.

ETFSwap (ETFS) може да се възползва от рязкото нарастване на AUM в спот BTC ETF

ETFswap (ETFS) е блокчейн платформа, която прави революция на сцената на борсово търгуваните фондове (ETF), като я вкарва във веригата чрез токенизация. Токенизираните ETF-и ще позволят на търговците да инвестират в традиционните ETF-и, предлагани от компании като BlackRock и Ark Invest, и да могат да проследяват напредъка им на блокчейн чрез всеобхватен пазар.

ETFswap (ETFS) също така ще позволи на търговците да увеличат доходността си с до 10Х ливъридж при търговията и да усилят портфолиото си с фракционна търговия. ETFS, родния токен на платформата, ще служи за функциите на платформата. Потребителите, които притежават токена, ще могат също така да участват в управлението на мрежата чрез гласуване.

Понастоящем единственият начин да се сдобиете с ETFS е чрез текущата предварителна продажба, която преминава през своя първи етап, където ETFswap (ETFS) предлага токена на ниска цена от $0.00854 за монета. Инвеститорите, които участват в този етап ще бъдат щастливи когато започне етап 2 на по-висока цена от $0.01831.

Освен това експертите спекулират, че токенът има потенциал да нарасне до $1, ако след стартирането си се повиши с 10,000%. Тази оптимистична перспектива на експертите и екосистемата привлякоха тълпи от инвеститори, с което общият брой на продадените токени достигна над 18 милиона, което е доста добър резултат.

За повече информация относно предварителната продажба на ETFS:

Посетете ETFSwap Presale

Присъединете се към общността на ETFSwap


Тази статия е спонсорирано съдържание и не отразява мнението на екипа на CryptoDnes. Материалът не представлява инвестиционен съвет и е предоставен от съответната компания.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Прессъобщения Новини

Топ 3 алткойна, които да следите през юни 2024 г. за възвръщаемост от 5Х до 10Х: Shiba Inu (SHIB), Bonk (BONK) и Retik Finance (RETIK)

Неотдавнашното съживяване на пазара на криптовалути през май 2024 г. подготви почвата за вълнуващ юни, като инвеститорите са нетърпеливи да се възползват от тази инерция и да си осигурят значителни печалби.

22.05.2024 20:23 4 мин. четене

Прогнозите са, че Solana може да достигне $200 до юни, а Milei Moneda и Pepe са готови за значителен ръст на цените

Съоснователят на Syncracy Capital, Даниел Чонг, е уверен, че цената на Solana (SOL) ще премине нивото от $200 до края на май.

22.05.2024 19:00 4 мин. четене

Сериозните крипто инвеститори, които се стремят към възвръщаемост от 2,000% до 5,000%, трябва да следят тези 3 алткойна

Тъй като пазарът на криптовалути продължава своята бича траектория, сериозните инвеститори са все по-привлечени от алткойни, обещаващи изключителна възвръщаемост.

22.05.2024 14:11 4 мин. четене

Предварителната продажба на Rebel Satoshi е интересна за инвеститорите на фона на спада на цените на Bitcoin Cash и Litecoin

Едни от най-добрите алткойни като Litecoin (LTC) и Bitcoin Cash (BCH) в момента се възстановяват от общия FUD ефект на крипто пазара през последните няколко дни.

22.05.2024 13:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.