НАЧАЛО Биткойн

Хондурас може да приеме Биткойн като законно платежно средство

март 21, 2022 18:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хондурас може да приеме Биткойн като законно платежно средство

Хондурас може да е следващата нация, която официално признава Биткойн като законно платежно средство.

Съобщава се, че президентът на страната Ксиомара Кастро каза, че Ел Салвадор не трябва да бъде единствената страна, “избягала от хегемонията на долара”.

Кастро също така подчерта, че Хондурас има право “да се придвижи към Първия свят”, казаха източниците, въпреки че информацията все още не e непотвърдена към момента на публикуване.

Съобщава се, че изявлението на президента на Хондурас ще се състои в понеделник сутринта, 21-ви март.

Страната от Централна Америка следва модела на силен интерес към криптовалутата. През август 2021 г. Хондурас представи първия си банкомат за Биткойн и Етериум в столицата Тегусигалпа, позволявайки на потребителите да купуват цифровите активи, използвайки местната валута лемпира.

Макс Кайзер, който прекарваше време в и около региона, сподели знамето на Хондурас на 18-ти март, намеквайки, че нещо може да се случи там скоро.

Прочети Още: Да очакваме ли алткойн сезон през 2022? – Джъстин Бенет

Интересното е, че Хондурас, който граничи със Салвадор, е едва 40-тата страна, за която се предвижда да позволи използването на криптовалута като законно платежно средство, според гласуванията на общността в CoinMarketCap.

Първите три държави, които потребителите предвиждат да бъдат следващите в това, са Парагвай, Венецуела и Ангила, като Съединените щати са на четвърто място.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Сенатор от САЩ: Биткойн (BTC) не може да бъде спрян

Сенаторът от Уайоминг, САЩ Синтия Лумис намекна, че Биткойн (BTC) може да реши съществуващите предизвикателства във финансовия сектор.

септември 29, 2022 9:59 1 мин. четене

Ръст в обема на търговия с Биткойн (BTC) на Binance

Внимателен поглед върху активността на транзакциите с Биткойн (BTC) в Binance показва защо напоследък се търгуват огромни обеми.

септември 29, 2022 8:05 1 мин. четене

Биткойн: Достигнали сме дъно, твърди Марк Юско

Основателят и главен изпълнителен директор на Morgan Creek Capital Management, Марк Юско смята, че криптовалутите вече са преживели най-лошото от мечия пазар, когато Биткойн (BTC) се свлече близо до $17,000 този месец.

септември 28, 2022 22:01 1 мин. четене

Нови върхове на хеширащата мощност на Биткойн

Конкуренцията между крипто копачите продължава да расте на фона на текущата цена на Биткойн (BTC), която се държи под $20,000. Вследствие на това хашрейтът на BTC достигна нов рекорден връх.

септември 28, 2022 8:49 1 мин. четене