НАЧАЛО Други

Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са „истински пари“

август 3, 2018 20:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са „истински пари“

Холандската централна банка De Nederlandsche Bank наскоро разкри, че не вижда криптовалутите като "истински пари", тъй като твърди, че те не могат да бъдат използвани за ежедневни цели и са твърде нестабилни.

Както се съобщи местната публикация Dutch News, цитирайки доклад за FinTech, централната банка не планира да наложи забрана на криптовалути като „bitcoin“, но не ги смята за „истински пари“. Директорът на банката Петра Хиелкема заяви:

Ако нещо иска да бъде третирано като пари, трябва да можете да харчите, да спестявате и да изчислявате с него … Така че ние не го считаме за [криптовалутите] като пари.

Според Хиелкема, криптовалутите не могат да се използват като пари, защото са твърде нестабилни за спестявания, а стойността им се изразява в „реални пари“.

Докато финансовата институция не планира репресии срещу крипто, холандският финансов министър Вопке Хоекстра по-рано тази година призова за европейско и международно движение за „борба с рисковете“, свързани с крипто.

Според Dutch News, Хоекстра предложи забрана, която би попречила на компаниите да се насочат към обикновените потребители с реклами, популяризиращи цифровите активи или други рискови финансови продукти. Подобен ход беше приет от различни технологични гиганти, включително Facebook, Google, Twitter и търсачката на Microsoft Bing.

Освен това, Хоекстра предложи да се говори с компании за кредитни карти, за да ги накарат да предупредят потребителите, че купуването на крипто на кредит, е рисково.

В края на миналата година, когато повечето криптовалути на пазара удариха най-високите си нива, терминът „buy bitcoin with credit card“ стана популярен в Google, тъй като потребителите се активизираха.

Изображение от Wit Olszewski/Shutterstock.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене