НАЧАЛО Други

Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са "истински пари"

АВГ. 3, 2018 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са "истински пари"

Холандската централна банка De Nederlandsche Bank наскоро разкри, че не вижда криптовалутите като "истински пари", тъй като твърди, че те не могат да бъдат използвани за ежедневни цели и са твърде нестабилни.


Както се съобщи местната публикация Dutch News, цитирайки доклад за FinTech, централната банка не планира да наложи забрана на криптовалути като "bitcoin", но не ги смята за "истински пари". Директорът на банката Петра Хиелкема заяви:

Ако нещо иска да бъде третирано като пари, трябва да можете да харчите, да спестявате и да изчислявате с него ... Така че ние не го считаме за [криптовалутите] като пари.

Според Хиелкема, криптовалутите не могат да се използват като пари, защото са твърде нестабилни за спестявания, а стойността им се изразява в "реални пари".


Докато финансовата институция не планира репресии срещу крипто, холандският финансов министър Вопке Хоекстра по-рано тази година призова за европейско и международно движение за "борба с рисковете", свързани с крипто.

Според Dutch News, Хоекстра предложи забрана, която би попречила на компаниите да се насочат към обикновените потребители с реклами, популяризиращи цифровите активи или други рискови финансови продукти. Подобен ход беше приет от различни технологични гиганти, включително Facebook, Google, Twitter и търсачката на Microsoft Bing.

Освен това, Хоекстра предложи да се говори с компании за кредитни карти, за да ги накарат да предупредят потребителите, че купуването на крипто на кредит, е рисково.

В края на миналата година, когато повечето криптовалути на пазара удариха най-високите си нива, терминът "buy bitcoin with credit card" стана популярен в Google, тъй като потребителите се активизираха.

Изображение от Wit Olszewski/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Робърт Кийосаки коментира мерките срещу крипто на Китай

Известният инвеститор в недвижими имоти и автор на книгата “Богат татко, беден татко” Робърт Кийосаки се насочи към Twitter, за да сподели каква според него е причината, поради която Китай обяви нова ...
СЕП. 25, 2021 12:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Половината от притежателите на крипто търсят одобрение от известни личности, според проучване

Според проучване на Morning Consultant сред 2,200 възрастни в Съединените щати, 45% от анкетираните, които държат криптовалути, посочват, че е вероятно да търсят експозиция към дигитален актив, ако то...
СЕП. 25, 2021 21:11 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джо Байдън номинира сериозен критик на криптовалутите като банков регулатор

Администрацията на Байдън възнамерява да номинира професора от университета Корнел Сауле Омарова за следващия "контролер на валутата" (OCC), съобщи Bloomberg в сряда. За първи път се заговори, че адми...
СЕП. 25, 2021 13:14 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Внучката на Уорън Бъфет е привърженик на Етериум и NFT

Внучката на легендарния бизнес магнат казва, че Етериум (ETH) е валутата на NFT пространството, докато конкурентите като Cardano и Solana се опитват да оспорят господството на Етериум в сектора.Бъфет ...
СЕП. 25, 2021 16:15 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света