НАЧАЛО Други

Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са "истински пари"

АВГ. 3, 2018 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са "истински пари"

Холандската централна банка De Nederlandsche Bank наскоро разкри, че не вижда криптовалутите като "истински пари", тъй като твърди, че те не могат да бъдат използвани за ежедневни цели и са твърде нестабилни.

 

Както се съобщи местната публикация Dutch News, цитирайки доклад за FinTech, централната банка не планира да наложи забрана на криптовалути като "bitcoin", но не ги смята за "истински пари". Директорът на банката Петра Хиелкема заяви:

Ако нещо иска да бъде третирано като пари, трябва да можете да харчите, да спестявате и да изчислявате с него ... Така че ние не го считаме за [криптовалутите] като пари.

Според Хиелкема, криптовалутите не могат да се използват като пари, защото са твърде нестабилни за спестявания, а стойността им се изразява в "реални пари".


Докато финансовата институция не планира репресии срещу крипто, холандският финансов министър Вопке Хоекстра по-рано тази година призова за европейско и международно движение за "борба с рисковете", свързани с крипто.

Според Dutch News, Хоекстра предложи забрана, която би попречила на компаниите да се насочат към обикновените потребители с реклами, популяризиращи цифровите активи или други рискови финансови продукти. Подобен ход беше приет от различни технологични гиганти, включително Facebook, Google, Twitter и търсачката на Microsoft Bing.

Освен това, Хоекстра предложи да се говори с компании за кредитни карти, за да ги накарат да предупредят потребителите, че купуването на крипто на кредит, е рисково.

В края на миналата година, когато повечето криптовалути на пазара удариха най-високите си нива, терминът "buy bitcoin with credit card" стана популярен в Google, тъй като потребителите се активизираха.

Изображение от Wit Olszewski/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Биткойн ферма копае на полярния кръг

Градът може скоро да се прочуе с различен тип копаене - сега той е дом на първата Биткойн ферма в Арктика. BitCluster, руският собственик на съоръжението, вече планира разширяване след стартиране на о...
ЯНУ. 19, 2021 17:37 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Иронично: Откриха библейско съобщение в блок 666,666 на Биткойн

Но на 18-ти януари някой остави библейско послание в неговия блокчейн. "Не се оставяй да те побеждава злото; но ти побеждавай злото чрез доброто." от Римляни 12:21.Биткойн (и други блокчейни) позволяв...
ЯНУ. 20, 2021 15:28 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Руска крипто борса затваря след загуба на повече от $3 милиона

"Нашата услуга е повредена сериозно по технически и финансов начин“, заявиха от Livecoin в събота. "Няма начин да продължим оперативния бизнес при тези условия, затова вземаме твърдо решение да затвор...
ЯНУ. 19, 2021 11:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Рекордни шортове на щатския долар

"Данните от CFTC отразяват най-големия обрат на седмична база спрямо долара от началото на август 2020 г., като нетният шорт на щатския долар достига най-високата си стойност (в доларово изражение) пр...
ЯНУ. 17, 2021 15:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света