НАЧАЛО Други

Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са "истински пари"

АВГ. 3, 2018 20:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Холандската централна банка твърди, че криптовалутите не са "истински пари"

Холандската централна банка De Nederlandsche Bank наскоро разкри, че не вижда криптовалутите като "истински пари", тъй като твърди, че те не могат да бъдат използвани за ежедневни цели и са твърде нестабилни.


Както се съобщи местната публикация Dutch News, цитирайки доклад за FinTech, централната банка не планира да наложи забрана на криптовалути като "bitcoin", но не ги смята за "истински пари". Директорът на банката Петра Хиелкема заяви:

Ако нещо иска да бъде третирано като пари, трябва да можете да харчите, да спестявате и да изчислявате с него ... Така че ние не го считаме за [криптовалутите] като пари.

Според Хиелкема, криптовалутите не могат да се използват като пари, защото са твърде нестабилни за спестявания, а стойността им се изразява в "реални пари".


Докато финансовата институция не планира репресии срещу крипто, холандският финансов министър Вопке Хоекстра по-рано тази година призова за европейско и международно движение за "борба с рисковете", свързани с крипто.

Според Dutch News, Хоекстра предложи забрана, която би попречила на компаниите да се насочат към обикновените потребители с реклами, популяризиращи цифровите активи или други рискови финансови продукти. Подобен ход беше приет от различни технологични гиганти, включително Facebook, Google, Twitter и търсачката на Microsoft Bing.

Освен това, Хоекстра предложи да се говори с компании за кредитни карти, за да ги накарат да предупредят потребителите, че купуването на крипто на кредит, е рисково.

В края на миналата година, когато повечето криптовалути на пазара удариха най-високите си нива, терминът "buy bitcoin with credit card" стана популярен в Google, тъй като потребителите се активизираха.

Изображение от Wit Olszewski/Shutterstock.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света