НАЧАЛО Други

Hitachi, KDDI изпробват блокчейн система за биометрична проверка

юли 26, 2018 23:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Hitachi, KDDI изпробват блокчейн система за биометрична проверка

Тази седмица служители от двете фирми участват в експериментална демонстрация в магазин KDDI в квартал Shinjuku в Токио, както и в местен магазин за понички.

Технологичният конгломерат на Hitachi и телекомуникационният гигант KDDI разследват система за сетълмент на купони, която комбинира блокчейн с биометричните данни, съобщава днес „Cointelegraph Japan“ на 26-ти юли.

Проучването интегрира платформата Hitachi Hyperledger Fabric с технология за биометрична проверка и съществуващата система за купони за търговия на дребно на KDDI. Потребителите първо ще регистрират своите биометрични данни и купонни кредити в магазин KDDI и след това ще започнат да уреждат своите купонни транзакции в местния магазин за понички, като използват само своите пръстови отпечатъци, за да потвърдят покупката.

Както обяснява Хитачи в прессъобщението за тази седмица, за разлика от традиционната биометрична идентификационна инфраструктура, пробното решение криптира биометричните данни, които след това функционират като част от система за удостоверяване на публични ключове.

Биометричните данни на потребителите, купонните кредити и историите на транзакциите са кодирани и записани в блокчейна. Избрани търговци на дребно могат да участват като възли в мрежата, сканирайки пръстови отпечатъци на потребителите, за да уредят искането за транзакция.

Hitachi твърди, че се стреми да използва системата, която предпазва от фалшифициране, за да актуализира текущите баланси на купоните на потребителите в магазините в мрежата едновременно.

Идеята за интегриране на блокчейн с биометрични данни за създаване на неизменими и сигурни системи за проверка на самоличността е циркулира от известно време. Крипто ветеранът и експерт по сигурността Андреас М. Антонопулос обаче изрази скептицизма си още през 2016 г., като се има предвид, че:

Чрез вграждането в блокчейн неотменимостта на биометричните данни се добавя към непостоянството на блокчейна, което прави още по-трудно справянето с компрометираните биометрични данни. Освен това, макар че биометричната регистрация може да не намали пряко анонимността, тя може да се използва за подобряване на статистическия анализ на дейността, така че изтичането на един идентификатор да унищожи цялата неприкосновеност на личните данни.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене