НАЧАЛО Други

Hitachi, KDDI изпробват блокчейн система за биометрична проверка

ЮЛИ. 26, 2018 23:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Hitachi, KDDI изпробват блокчейн система за биометрична проверка

Тази седмица служители от двете фирми участват в експериментална демонстрация в магазин KDDI в квартал Shinjuku в Токио, както и в местен магазин за понички.

Технологичният конгломерат на Hitachi и телекомуникационният гигант KDDI разследват система за сетълмент на купони, която комбинира блокчейн с биометричните данни, съобщава днес "Cointelegraph Japan" на 26-ти юли.Проучването интегрира платформата Hitachi Hyperledger Fabric с технология за биометрична проверка и съществуващата система за купони за търговия на дребно на KDDI. Потребителите първо ще регистрират своите биометрични данни и купонни кредити в магазин KDDI и след това ще започнат да уреждат своите купонни транзакции в местния магазин за понички, като използват само своите пръстови отпечатъци, за да потвърдят покупката.

Както обяснява Хитачи в прессъобщението за тази седмица, за разлика от традиционната биометрична идентификационна инфраструктура, пробното решение криптира биометричните данни, които след това функционират като част от система за удостоверяване на публични ключове.

Биометричните данни на потребителите, купонните кредити и историите на транзакциите са кодирани и записани в блокчейна. Избрани търговци на дребно могат да участват като възли в мрежата, сканирайки пръстови отпечатъци на потребителите, за да уредят искането за транзакция.

Hitachi твърди, че се стреми да използва системата, която предпазва от фалшифициране, за да актуализира текущите баланси на купоните на потребителите в магазините в мрежата едновременно.

Идеята за интегриране на блокчейн с биометрични данни за създаване на неизменими и сигурни системи за проверка на самоличността е циркулира от известно време. Крипто ветеранът и експерт по сигурността Андреас М. Антонопулос обаче изрази скептицизма си още през 2016 г., като се има предвид, че:

Чрез вграждането в блокчейн неотменимостта на биометричните данни се добавя към непостоянството на блокчейна, което прави още по-трудно справянето с компрометираните биометрични данни. Освен това, макар че биометричната регистрация може да не намали пряко анонимността, тя може да се използва за подобряване на статистическия анализ на дейността, така че изтичането на един идентификатор да унищожи цялата неприкосновеност на личните данни.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света