НАЧАЛО Биткойн

Хеширащата мощност на Биткойн е нараснала с 8,100% от предишния халвинг

11.05.2020 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хеширащата мощност на Биткойн е нараснала с 8,100% от предишния халвинг

Биткойн, който демонстрира изключителна сила през последните няколко дни и седмици, показва някои признаци на слабост напоследък.

Това се случва, след като над $20 милиарда от пазарната капитализация на Биткойн бяха заличени по време на резкия спад от близо $2,000, наблюдаван събота вечерта.

Флагманската криптовалута сега проблясва с някои признаци на огромна меча тенденция, както е посочено от няколко ключови технически индикатора.

Дългосрочните перспективи за криптовалутата обаче, остават изключително силни, а нейното развитие от фундаментална перспектива във времето от последното ѝ халвинг събитие през 2016 г., е ясно изяснено от параболичния растеж на хеширащата мощност.

Фундаменталният анализ показва, че Биткойн може да види допълнителна слабост в краткосрочен план

Ценовото действие на Биткойн в събота беше очевидно низходящо, тъй като тогава криптовалутата се срина с близо $2,000 след множество неуспешни опити за пробив над нивото от $10,000.

Това движение за една нощ беше доста изненадващо, тъй като по-рано BTC показваше признаци на стабилност и сила, като методично натискаше всеки ден по-високо.

Вече изглежда, че $8,400 се превърна в ключово ниво на краткосрочна подкрепа, тъй като BTC публикува забележителна реакция на това ниво на няколко пъти през изминалия ден.

Деградирането на краткосрочната фундаментална сила може да е достатъчно, за да избута криптовалутата под това ниво, тъй като данните от инструмента за визуализиране на блокчейн данни IntoTheBlock показват, че няколко ключови фактора изясняват някои основни слабости.

“Със само два дни до халвинга на Биткойн, нашите сигнали индикират меча инерция. Защо? – Мрежата не расте толкова бързо колкото преди – по-малко акумулация от големи държатели – по-малък процент от адресите са напред – големите транзакции (>$100,000) също намаляват.”

Дългосрочната фундаментална перспектива на BTC е невероятно силна

Въпреки че показват някои краткосрочни признаци на слабост, е наложително да се отбележи, че дългосрочната фундаментална перспектива на криптовалутата е невероятно силна.

Това може да се види, когато се гледа към нарастващия хеш-рейт на Биткойн, който съвсем наскоро достигна свежи нови върхове – отбелязвайки 8,100% увеличение във времето от предишното халвинг събитие на BTC през 2016 г.

Самсън Моу, CSO на Blockstream и главен изпълнителен директор на Pixelmatic, обясни в неотдавнашна публикация в Twitter, че този масивен ръст на хеширащата мощност сигнализира, че миньорите са “с много бича перспектива“.

„Хеш-рейтът на Биткойн се е увеличил с над 8100% от халвинга до 2016 г. Бяхме на ~1,56 екзахеша на халвинга през 2016 година. Днес сме на ~127 екзахеша. Копачите са с много бичи възгледи за BTC.”

Тази макро фундаментална сила вероятно ще даде сериозен тласък на Биткойн през следващите години.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн: Дългосрочните притежатели отново купуват след корекцията

Фундаменталните принципи на търсенето и предлагането диктуват движението на цените на различните активи, включително и на Биткойн. Когато предлагането превишава търсенето, цените са склонни да намаляват, докато когато търсенето превишава предлагането, цените обикновено се повишават.

22.05.2024 19:30 3 мин. четене

По-добра инвестиция ли са акциите на MicroStrategy от Биткойн?

Листнатата на Nasdaq софтуерна компания MicroStrategy (MSTR) се представи значително по-добре от Биткойн (BTC) през изминалата година.

22.05.2024 15:00 1 мин. четене

Биткойн ще продължи да се търгува близо до предишния си връх за сметка на алткойните

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен прогнозира, че Биткойн (BTC) ще продължи да се търгува близо до рекордните си стойности, което до голяма степен се дължи на преместването на средства от алткойни към BTC.

22.05.2024 13:30 1 мин. четене

Публичните компании за копаене на Биткойн са получили огромно финансиране преди халвинга

В очакване на неотдавнашното халвинг събитие на Биткойн през април, публичните фирми за копаене на BTC засилиха своите финансови резерви.

22.05.2024 10:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.