НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Хайпът около TRON

ЮНИ. 3, 2018 20:07 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Хайпът около TRON

Маркетингът играе важна роля в крипто-света.


Някои проекти изглеждат по-добри в сравнение с други. Докато Биткойн все още няма PR и маркетинг, TRON е доста силен в този аспект. Въпреки това има известни опасения относно мотивите за хайпването на този проект. Дали той ще реализира предполагаемия си потенциал?

За втори път в рамките на няколко седмици се появи огромна реклама TRON на билборд Nasdaq. Същото се случи и преди началото на теста на проекта. Въпреки че това създаде доста шум, общият интерес към TRON не се повлия много. Нищо чудно, все пак проектът още има много да доказва.
Хората трябва да разберат защо тази реклама се показва на този билборд. Това е платена реклама, както всяка друга, която се показва на същия екран. Това не означава, че NASDAQ има интерес към TRON или технологията зад проекта. Нито пък означава, че това веднага ще доведе до по-голямa приемственост на тази екосистема или валута.

Основателят Джъстин Сън изглежда използва доста подвеждаща реторика в това отношение. Той твърди, че TRON "удари NASDAQ" отново. Не, просто не. Това е много подвеждащо изказване, тъй като проектът дори не е на радара на основната фондова борса. Това е просто платена реклама.

Интересно е как основателя избира да представи ситуацията като нещо, което не е. Ясно е, че тази "новина" ще предизвика силни реакции в социалните медии. Въпросът е какво въздействие ще има подвеждащата кампания върху публичното възприятие.

Това не е единственият такъв tweet, който Джъстин Сън е правил. По-конкретно той сравни TRON с Етериум, въпреки че тези проекти въобще не са в една и съща лига. Етериум съществува от доста време и е преодолял сериозни предизвикателства. TRON е само в началото си. За да се сравнят двата проекта на този етап, трябва да изхвърлим обективната реалност през прозореца. Евентуално, след няколко години може да се направи опит за подобно сравнение, но на този етап, TRON няма достатъчно история зад него.

Ние смятаме, че това е просто добър маркетинг от страна на основателя. Дали се прави с цел манипулация или може би дори "пъм енд дъмп", не можем да кажем.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Може ли Етериум да достигне $12,000 този цикъл?

 Сега анализаторите се обърнаха към графиките, за да се опитат да използват технически анализ, за ​​да определят къде според тях може да се озове цената на актива през следващите месеци. С остава...
ОКТ. 23, 2021 12:26 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Бичият пазар не е приключил

До голяма степен това предполагаемо се дължи на очакванията, че наскоро изброеният борсово търгуван фонд на ProShares (ETF), обвързан с фючърсите на криптовалутата, ще внесе повече пари на пазара.Подо...
ОКТ. 22, 2021 18:58 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Нов проект раздава безплатни криптовалути

Глобалните амбиции на WorldcoinСам Алтман, бивш президент на Y Combinator и настоящ главен изпълнителен директор на OpenAI, официално представи Worldcoin, приблизително четири месеца след като новинат...
ОКТ. 23, 2021 03:44 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

В Аржентина вече можеш да си купиш апартамент с Shiba Inu (SHIB)

Candoli Propiedades, аржентинска агенция за недвижими имоти в Санта Клара дел Мар, град, разположен на атлантическото крайбрежие на Буенос Айрес, обяви, че сега приема токена, вдъхновен от японската п...
ОКТ. 23, 2021 11:02 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света