НАЧАЛО Биткойн

Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

11.04.2024 21:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Халвингът вече се е отразил на цената на Биткойн според директора на най-голямата майнинг компания

Фред Тийл, главен изпълнителен директор на Marathon Digital Holdings Inc., наскоро обсъди бъдещата динамика на Биткойн.

В интервю за телевизия Bloomberg Тийл предположи, че пазарът може би вече е отчел ефекта от халвинга. Той изтъкна, че първоначалната фаза на масовото приемане на Биткойн, особено одобрението на Биткойн ETF, е привлякла значителни инвестиции на пазара. Тийл предположи, че този приток на капитал може да е компенсирал типичния скок на цените, свързан с халвинг събитията.

В подкрепа на мнението на Тийл беше отбелязано, че въвеждането на спот Биткойн ETF е засилило популярността на BTC и е стимулирало търсенето. Тийл подчерта положителното въздействие на подобни събития върху пазара, включително притока на така необходимия капитал. Като водеща американска компания за добив на криптовалути със седалище във Флорида, Marathon управлява множество съоръжения за добив в цялата страна, включително обекти в Тексас.

Предстоящото халвинг събитие на Биткойн наполовина, първоначално планирано за края на април, се разглежда като положително развитие. То оказва значително въздействие върху миньори като Marathon Digital Holdings, тъй като намалява наполовина техните възнаграждения, които представляват значителна част от приходите им.

Тийл отбеляза, че халвинга ще доведе до намаляване на предлагането на BTC, като ежедневно ще се генерират приблизително 450 Биткойн токена по-малко. Макар че това може да не окаже дълбоко въздействие върху съществуващите производители, Тийл остана оптимист за перспективите на Marathon.

Въпреки че Биткойн достигна рекордни стойности в средата на март, последвани от лек спад, Тийл остава уверен в оперативните възможности и стратегическите планове на Marathon. Той очаква, че компанията ще постигне рентабилност след халвинга, като посочва праг на рентабилност от $46,000 на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Най-големите американски хедж фондове са натрупали над $2.6 милиарда в Биткойн ETF

Нови данни от брокерската компания River разкриват, че някои от най-големите американски хедж фондове са натрупали акции в борсово търгувани фондове (ETF) за Биткойн (BTC) на стойност милиарди долари.

21.05.2024 13:30 1 мин. четене

Британският върховен съд напълно отхвърли твърдението на Крейг Райт, че е създал Биткойн

Съдията от Обединеното кралство Джеймс Мелър публикува публично одобреното решение по съдебно дело, в което участват австралийският предприемач Крейг Райт и Алиансът за отворени криптопатенти (COPA).

21.05.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в ерата на институционалните инвестиции – големите риби наливат милиарди в крипто

Според скорошни данни от фирмата за пазарно разузнаване IntoTheBlock, големите крипто инвеститори са увеличили значително своите Биткойн притежания, натрупвайки десетки милиарди долари от пускането на спот ETF през януари.

21.05.2024 10:00 1 мин. четене

Колко трябва да е цената на Биткойн, за да надмине среброто?

През 2024 г. среброто направи забележително завръщане, изпреварвайки биткойн като осмият най-голям актив по пазарна капитализация, след като загуби позицията си през март.

21.05.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.