НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Халвинга на Лайткойн намали хеширащата мощност с почти 30%

АВГ. 26, 2019 10:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Халвинга на Лайткойн намали хеширащата мощност с почти 30%

Халвинга на Лайткойн, който се състоя на 5 август, намали трудността на копаене и хеширащата мощност с почти 30 процента.

Трудността спадна от малко под 16 милиона на ден преди халвинга до 11,40 милиона на 22 август.

Халвинга на Лайткойн драстично намали трудността на копаене


Петата най-голяма криптовалута в света по пазарна капитализация претърпя втория си халвинг на 5 август и изглежда, че хеширащата мощност на мрежата не реагира добре. Халвингът е процеса на намаляване на възнагражденията от копаене, което се случва приблизително на всеки четири години или на всеки 840 000 блока.

Халвинга на 5 август намали възнаграждението за изкопаването на всеки блок в мрежата на Лайткойн от 25 LTC до 12,5 LTC. И докато мрежата успя да се задържи доста добре за няколко дни след халвинга, тя понесе доста тежък удар през изминалата седмица.

Данни на BTC.com сочат, че трудността при копаене в Лайткойн мрежата спадна от 15,93 милиона на 4 август, ден преди това, до 11,40 милиона на 22 август. Спадът с 28 процента веднага е последван от еквивалентен спад на хеширащата мощност.

Това е най-ниската трудност, която мрежата среща от края на април, когато тя наброяваше около 12 милиона. Според някои оценки, настоящата трудност ще продължи да намалява през следващите няколко дни, докато не дойде следващата корекция.

За пояснение, за да се запазят интервалите за генериране на блокове на всеки 2,5 минути, трудността в мрежата автоматично се настройват приблизително на всеки 4 дни или на всеки 2 066 блока.

Намалената рентабилност изтласква копачите от мрежата


Намаляването на хеш-мощността е последвано от намаляване на трудността при копаене. Тъй като копачите напускат мрежата за добив на други монети, средната хешираща мощност в Лайткойн мрежата намаля от 456 TH / s на 4 август до 326 TH / s на 22 август.

Това е ясен знак, че повечето копачи се борят с рентабилността. Данните от F2Pool показват, че InnoSilicon и FusionSilicon X6, два от най-печелившите миньори на Лайткойн, оперираха с марж на печалба между 55 и 60 процента преди халвинга.

Халвинга обаче намали рентабилността им до едва 10 до 20 процента. Някои изчисления установяват, че със средна мощност на електроенергия от 0,04 долара на kWh, устройствата ще правят по-малко от 0,50 долара на ден.

Очаква се все повече копачи да напуснат, тъй като по-голямата част от мрежовия дял на хеш-мошността се държи от два големи басейна (пула) за добив. Poolin и F2Pool представляват съответно 23.64 и 18.54 процента от хеширащата мощност на мрежата.

Тъй като възнагражденията от копаене се намаляват с течение на времето, е критично да се знае, че в мрежата има достатъчно такси, за да се поддържа висока степен на хешираща мощност. В противен случай тези мрежи рискуват да се открият към злонамерени хакерси атаки.

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Алткойн пазарът на зелено - XRP с 15% нагоре

 В рядък ход много от основните алткойни правят големи печалби независимо от големия си брат.Етериум продължава да е силен, но XRP и XLM са най-добре представилите се монети днес. Токенът на Ripple е ...
СЕП. 18, 2019 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум бележи още един силен ден, ще продължи ли серията?

Водещият актив бе Етериум, чиято цена сега е около 197,85 USD, което доведе до печалби за притежателите от 4,42% в рамките на ден.  По отношение на най-лошо представилата се криптовалута, това е Битко...
СЕП. 17, 2019 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Dash вече е достъпен на Coinbase Pro

Dash, най-популярната дигитална валута за плащания и електронна търговия, обяви, че се очаква DASH да бъде добавен към Coinbase Pro. Обменът обяви, че възнамерява да започне приемането на входящи тра...
СЕП. 17, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Етериум може и да се ориентира към нови върхове

Втората по големина криптовалута избухна спрямо Биткойн и USD със огромна сила на по-големите времеви рамки за първи път от поне месец. Търговците и техническите анализатори започнаха да демонстрират ...
СЕП. 16, 2019 20:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света