НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Халвингът на Биткойн Кеш ще бъде катастрофален

НОЕ. 1, 2019 09:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Халвингът на Биткойн Кеш ще бъде катастрофален

Халвинга на Биткойн Кеш (BCH) ще бъде факт след приблизително 161 дни - малко преди наградите от добив на Биткойн да бъдат намалени наполовина. Дан Хелд, от Kraken, очаква събитието да бъде краят за BCH мрежата.

Халвинга се разглежда като период на благоприятно ценово действие за BTC. В случая на Биткойн Кеш обаче, прогнозата е, че халвинга ще бъде катастрофа. Засега BCH мрежата няма исторически данни за преминаване през подобна промяна, така че ценовото действие на BTC може да не се прилага.

Дан Хелд, директорът за развитие на бизнеса в борсата Kraken, коментира халвинга:Както се вижда от сравнително по-ранния график за халвинга, в мрежата на Биткойн Кеш се наблюдават периоди, в които копачите на Биткойн преминават в мрежата и грабват наградите с по-голяма лекота - "strip mining".

Подобно нещо може да се случи след халвинга, в случай че традиционните BCH копачи се откажат от мрежата. Възнагражденията от копаене ще бъдат по-лесно достъпни за собствениците на бързи SHA-256 ASIC копачки и биха били компенсация за намалените BTC награди.

Халвинга на Лайткойн може да бъде предупреждение


Ако за поучителен урок трябва да се вземат други монети, халвинга на Лайткойн (LTC) е една от тях. Монетата беше плод на въодушевление от страна на крипто ентусиастите, няколко месеца преди събитието, като постигна значителен скок от $22 до $140. Но около месец преди събитието, цената започна да спада, потъвайки между $50 и $60.

Освен това миньорите изоставиха мрежата. Хеширащата мощност на Лайткойн падна от пик, около 500 TH / s, до около 200 TH / s. Инвестирането в L3 машини с понижено възнаграждение за блок от 12,5 LTC не е привлекателно за миньорите.

Впоследствие мрежата е много по-малко защитена сега, отколкото преди халвинга.

Но в случая на Лайткойн няма твърде много собственици на L3, готови да поемат мрежата. В случая с Биткойн Кеш е възможно дори част от мощността за добив на Биткойн да премине към Биткойн Кеш и да извърши '51% атака'.

Дори при 2,6 квинтилионни хеша в секунда и с подкрепата на Bitmain, мрежата на Биткойн Кеш е потенциална мишена за хакерите. Но ако халвинга разпръсне миньорите, опасността ще бъде по-значителна.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето кои криптовалути се представиха по-добре от Биткойн през първото тримесечие

Тези четири актива досега са успели да се справят катастрофалното финансово въздействие на пандемията от COVID-19 поради „идиосинкратични фактори“ като важни новини за проекта, стартиране на мрежи и ф...
АПР. 4, 2020 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple са изпратили 74 милиона XRP до неизвестен портфейл

Whale Alert проследи хода в реално време, което се случи в две отделни транзакции за по 500 милиона XRP.Ripple държи повече от половината от общото предлагане на XRP. През декември 2017 г. компанията...
АПР. 16, 2020 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн и Етериум са двете най-лоши инвестиции за 2020 година след петрола

Това ли е силата на „запаса от стойност“, за който чуваме от години? Само и единствено петролът се представя по-зле в последно време.От началото на глобалната пандемия от коронавирус, световните пазар...
АПР. 1, 2020 14:30 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

XRP може да претърпи сериозен възход до края на годината

Кризата, предизвикана от коронавирусът, тласна цената на криптовалутите до много месечни дъна. Криптовалутата на Ripple се справя особено слабо, като в момента се търгува в обхват около $ 0.17.&n...
АПР. 1, 2020 12:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света