НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери продават данните на 129 милиона руснаци за Биткойн

16.05.2020 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери продават данните на 129 милиона руснаци за Биткойн

Основната криптовалута, Биткойн (BTC), продължава активно да се използва за незаконна дейност.

Анонимни хакери са взели данните на над 129 милиона руски собственици на автомобили, за да ги изложат на тъмната мрежа в замяна на криптовалути.

Изтеклата информация включва пълните имена, адреси, номера на паспорти и други данни, принадлежащи на милиони руски шофьори на автомобили, съобщи руската информационна агенция RBC на 15-ти май.

Твърди се, че откраднатите данни са изтекли от регистъра на руската патрулна юрисдикция, Главна администрация за безопасност на движението към Министерството на вътрешните работи на Русия. Съобщава се, че достоверността на данните е потвърдена от служител на местна компания за споделяне на автомобили (car sharing).

Изтичащите данни се продават за криптовалути, казват RBC, позовавайки се на оригинален доклад на местното издание “Ведомости”. Като такава, пълната версия на базата данни струва 0,3 BTC, което възлиза на около $2,900 към момента на писане. Хакерите също предложиха да купят някои „ексклузивни“ данни за 1,5 BTC ($14,400), се отбелязва в доклада.

Криптовалутите се използват все по-често за незаконна дейност на пазарите на тъмната мрежа. Според Chainalysis – компания за блокчейн анализи, базирана в Ню Йорк, обемът на крипто потоците на пазарите на тъмната мрежа се е удвоил през 2019 г. за първи път от четири години.

Киберпрестъпниците често продават откраднати данни в тъмната мрежа за почти нищо или дори ги дават безплатно. В средата на април 2020 г. хакерите продадоха над 500 000 акаунта на популярната платформа за видеоконференции Zoom за по-малко от стотинка.

През март криптовалутният фонд Trident Crypto Fund претърпя сериозно нарушение на сигурността, което доведе до кражба на 266 000 потребителски имена и пароли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Местят основателят на FTX във Федерален затвор в Калифорния

Бившият главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд, известен като СБФ, е преместен от Metropolitan Detention Center (MDC) в Бруклин във федерален затвор в Калифорния, въпреки молбата му да остане в Ню Йорк по време на процеса на обжалване.

24.05.2024 3:00 2 мин. четене

Арестуваха американец, откраднал $1.3 милиона чрез измами и крипто схема

Томас Джон Сфрага, мъж от Ню Йорк, известен също като „Ти Джей Стоун“, се призна за виновен по обвинения в измама, която е ощетила жертвите с общо $1.3 милиона.

22.05.2024 12:30 1 мин. четене

Хакер е създал GALA токени за над $200 милиона след пробив на сигурността

Gala Games, популярен проект в пространството на Web3 игрите, претърпя сериозен пробив в сигурността на 20 май.

22.05.2024 1:00 2 мин. четене

Бум на измамните реклами в социалните мрежи, предупреждава създателя на Dogecoin

Били Маркъс, създателят на Dogecoin, известен като „Shibetoshi Nakamoto“, изрази загриженост във връзка с увеличаването на броя на измамните реклами в социалните медии и призова за по-силна защита на потребителите на криптовалути срещу измами и злонамерен софтуер.

21.05.2024 22:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.