НАЧАЛО Крипто Крими

Хакери продават данните на 129 милиона руснаци за Биткойн

май 16, 2020 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакери продават данните на 129 милиона руснаци за Биткойн

Основната криптовалута, Биткойн (BTC), продължава активно да се използва за незаконна дейност.

Анонимни хакери са взели данните на над 129 милиона руски собственици на автомобили, за да ги изложат на тъмната мрежа в замяна на криптовалути.

Изтеклата информация включва пълните имена, адреси, номера на паспорти и други данни, принадлежащи на милиони руски шофьори на автомобили, съобщи руската информационна агенция RBC на 15-ти май.

Твърди се, че откраднатите данни са изтекли от регистъра на руската патрулна юрисдикция, Главна администрация за безопасност на движението към Министерството на вътрешните работи на Русия. Съобщава се, че достоверността на данните е потвърдена от служител на местна компания за споделяне на автомобили (car sharing).

Изтичащите данни се продават за криптовалути, казват RBC, позовавайки се на оригинален доклад на местното издание “Ведомости”. Като такава, пълната версия на базата данни струва 0,3 BTC, което възлиза на около $2,900 към момента на писане. Хакерите също предложиха да купят някои „ексклузивни“ данни за 1,5 BTC ($14,400), се отбелязва в доклада.

Криптовалутите се използват все по-често за незаконна дейност на пазарите на тъмната мрежа. Според Chainalysis – компания за блокчейн анализи, базирана в Ню Йорк, обемът на крипто потоците на пазарите на тъмната мрежа се е удвоил през 2019 г. за първи път от четири години.

Киберпрестъпниците често продават откраднати данни в тъмната мрежа за почти нищо или дори ги дават безплатно. В средата на април 2020 г. хакерите продадоха над 500 000 акаунта на популярната платформа за видеоконференции Zoom за по-малко от стотинка.

През март криптовалутният фонд Trident Crypto Fund претърпя сериозно нарушение на сигурността, което доведе до кражба на 266 000 потребителски имена и пароли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Биткойн милионер открит мъртъв в САЩ

Във вторник семейството на Джон Форсайт, лекар от спешното отделение и иноватор в областта на криптовалутите, разкри, че той е открит мъртъв в северозападен Арканзас след предишното му изчезване този месец.

юни 1, 2023 14:04 2 мин. четене

Проект за меме криптовалута, обвинен в измама на инвеститорите

Крипто инфлуенсърът, познат като “ZachXBT” обвини проекта $VIRAL Meme Coin, че е измамил инвеститорите със 131 ETH, което поражда опасения за поредната измама с меме монети, използващи верифициран бадж (синя отметка), за да измамят нищо неподозиращи хора.

май 30, 2023 11:00 2 мин. четене

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на САЩ е предприела правни действия за възстановяване на постъпленията от криптовалута, свързани с измамна схема, насочена към компания, базирана в Масачузетс.

май 28, 2023 12:00 1 мин. четене

Великобритания отчита загуби за над $370 милиона от крипто измами

Според британска агенция за докладване на измами, през изминалата, над 40% от загубите поради крипто измами във Великобритания година са се увеличили.

май 26, 2023 17:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.