НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер е създал 184,4 милирда биткойна в ранните дни на валутата

юли 14, 2018 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер е създал 184,4 милирда биткойна в ранните дни на валутата

Биткойн има отличен опит, с почти 100% ъптайм и непробиваема криптографска сигурност.

Въпреки това, по време на ранните дни на Биткойн имаше много грешки и на 15-ти август 2010 г. хакер причини сериозен инцидент. Случва се „value overflow incident в блок 74,638, което доведе до създаването на 184,4 милиарда биткойна. Водещият разработчик на Биткойн по онова време, Владимир Ван Дер Лаан, каза: „Това беше най-големият проблем някога“.

Хакерът установи, че кодът, използван за проверка на транзакциите, не работи, ако изходите са достатъчно големи, че да се „препълнят“, когато се сумират. Хакерът използва този недостатък и създаде 184,467 милиарда биткойни, изпращайки 92,2 милиарда биткойна на 2 адреса. Идеята е, че има най-много 21 милиона Биткойн във всеки един момент,  така че тази единична транзакция е създала 8,784 пъти повече Биткойн от общото възможно количество Биткойн . Ако това не беше отстранено, вероятно щеше да причини ранната смърт на Биткойн , тъй като щеше да срине пазарът до нула и напълно да разруши доверието, което Биткойн е изградил.

За щастие, инцидентът се забелязва почти незабавно и в рамките на 5 часа се появи кодова корекция на Сатоши Накамото с помощта на Гавин Андресън и други разработчици на Биткойн. Новият код отхвърли транзакциите.

Единственият начин да се поправи хака беше да се приложи коригиращият код и да се рестартира блокчейна от момента, точно преди настъпването на инцидента. Това доведе до форк и два конкурентни блока, но в блок 74,691 коригираният блокчейн „надхитри“ блокирания блок, след което всички възли приеха коригираният блокчейн като основна верига и 184,4 милиарда BTC изчезнаха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

ноември 27, 2022 16:28 1 мин. четене

Съдят Nexo за предполагаемо блокиране на $126 милиона през 2020-2021 г.

Ищците твърдят, че Nexo е замразила сметките им през 2020-21 г., след като те са поискали да изтеглят активите си от платформата.

ноември 24, 2022 15:02 1 мин. четене

Хакер открадна $42 милиона от крипто портфейл

Партньор-основател на Fenbushi Capital, Бо Шен, сподели, че неговият частен крипто портфейл е бил хакнат на 10 ноември, в резултат на което е загубил различни крипто активи на стойност $42 милиона.

ноември 23, 2022 17:43 1 мин. четене

Измамен сайт се представя за компанията на Уорън Бъфет

Berkshire Hathaway, управляван от милиардера Уорън Бъфет инвестиционен конгломерат, предупреди за фалшив уебсайт за криптовалути, който използва името им, без да е свързан с компанията.

ноември 23, 2022 9:57 1 мин. четене