НАЧАЛО Крипто Крими

Хакер е създал 184,4 милирда биткойна в ранните дни на валутата

юли 14, 2018 22:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Хакер е създал 184,4 милирда биткойна в ранните дни на валутата

Биткойн има отличен опит, с почти 100% ъптайм и непробиваема криптографска сигурност.

Въпреки това, по време на ранните дни на Биткойн имаше много грешки и на 15-ти август 2010 г. хакер причини сериозен инцидент. Случва се „value overflow incident в блок 74,638, което доведе до създаването на 184,4 милиарда биткойна. Водещият разработчик на Биткойн по онова време, Владимир Ван Дер Лаан, каза: „Това беше най-големият проблем някога“.

Хакерът установи, че кодът, използван за проверка на транзакциите, не работи, ако изходите са достатъчно големи, че да се „препълнят“, когато се сумират. Хакерът използва този недостатък и създаде 184,467 милиарда биткойни, изпращайки 92,2 милиарда биткойна на 2 адреса. Идеята е, че има най-много 21 милиона Биткойн във всеки един момент,  така че тази единична транзакция е създала 8,784 пъти повече Биткойн от общото възможно количество Биткойн . Ако това не беше отстранено, вероятно щеше да причини ранната смърт на Биткойн , тъй като щеше да срине пазарът до нула и напълно да разруши доверието, което Биткойн е изградил.

За щастие, инцидентът се забелязва почти незабавно и в рамките на 5 часа се появи кодова корекция на Сатоши Накамото с помощта на Гавин Андресън и други разработчици на Биткойн. Новият код отхвърли транзакциите.

Единственият начин да се поправи хака беше да се приложи коригиращият код и да се рестартира блокчейна от момента, точно преди настъпването на инцидента. Това доведе до форк и два конкурентни блока, но в блок 74,691 коригираният блокчейн „надхитри“ блокирания блок, след което всички възли приеха коригираният блокчейн като основна верига и 184,4 милиарда BTC изчезнаха.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Спад в крипто измамите – ръст на хаковете

По-малко хора от всякога стават жертва на крипто измами, докато хакерските атаки се увеличават, сочат нови данни.

август 18, 2022 18:02 1 мин. четене

Услугата Tornado Cash е получила 75% от изпраните средства в Етериум мрежата

Като се има предвид размерът на средствата, които всеки ден сменят собствениците си на пазара на криптовалути, киберпрестъпленията и прането на пари са в изобилие, като един от най-известните такива инциденти е свързан с услугата за смесване на криптовалути Tornado Cash (TORN).

август 18, 2022 9:35 1 мин. четене

SEC завежда дело срещу ICO кампания от 2017 г.

Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) е подала жалба във връзка с първичното предлагане на монети през 2017 г. от блокчейн проект, първоначално разработен от Walt Disney Company.

август 17, 2022 12:03 1 мин. четене

Ето какво предлага общността на Acala за възстановяване от скорошния хак

През уикенда стабилната монета aUSD на Acala Network се обезцени с над 99% и принуди екипа на DeFi мрежата да спре портфейла на хакер, което породи опасения относно твърдението, че е децентрализирана.

август 16, 2022 9:00 1 мин. четене