НАЧАЛО Регулации

Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

ОКТ. 27, 2020 17:25 3 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Губернаторът на Уайоминг подкрепя Закона за крипто банкирането на щата

Отне две години изграждане на инфраструктура, но на 16-ти септември Банкерското отделение на Уайоминг най-накрая получи виден пионер.

 

Тогава Kraken Financial стана първият субект, получил харта на специална депозитарна институция (SPDI) в щата, давайки на крипто сферата представа приблизително колко време отнема да получиш банков лиценз. Това е и първата новоназначена банка, одобрена в щата от 2006 г. насам.


Докато Kraken Financial все още има няколко препятствия за преодоляване преди да има сертификат за правомощия да работи, Уайоминг се стреми да запази лидерската си позиция в пространството на цифровите активи. И това е приоритет, споделен от най-високо избрания държавен служител, губернатора на Уайоминг - Марк Гордън.


Хартата за SPDI на Уайоминг все още може да бъде засегната от бъдещите решения на Контролера на валутата (OCC) на САЩ относно националните банки, защитаващи крипто, и от други решения, които Конгресът взема в отговор на големи проекти като Libra на Facebook.


"Не искаме да чакаме, докато MIT или Facebook направят нещо", каза Гордън в интервю. 


"Имаме истинска възможност тук."


Годрън подчерта и плюсовете на щата му по отношение на развиване на иновации.


"Наистина съм благодарен, че Kraken пренебрегна Лос Анджелис и наистина разбра, че един малък щат, благоприятен за бизнеса, със страхотна данъчна среда, е мястото, където да внесе нови иновации."


Щатът и известната консултантска фирма Promontory Financial, базирана във Вашингтон, се възползват от настоящите подходи за проверка на Федералните финансови институции като Закона за банковата тайна. Това включва насоки за банковите регулатори как да разпитват банки, които боравят с цифрови активи.


"Въпреки че от рано знаехме, че имаме ръководства за надзор от федералните агенции и вътрешните ни процедури, никой не беше смесил двете неща заедно“, заяви комисарят по банково дело в Уайоминг Алберт Форкнър. 


"Може да съставляват документ от 500 страници."


След първия кръг от изпити, наръчникът ще бъде преработен, за да осигури защита на потребителите, без да затруднява иновациите, добави Форкнър.


Подходът на Уайоминг


Форкнър каза, че Банковият отдел в Уайоминг ще работи, за да гарантира, че държавното законодателство не е твърде различно от това, което ще прави федералното правителство в бъдеще, така че Уайоминг да не създава объркване за банките.


Нивото на експозиция, което хартата на SPDI дава на Уайоминг, е значително, каза Форкнър. Държавата няма присъствие на чуждестранни банки и няма много клонове от други държавни банки. От около 30-те банки в Уайоминг, притежавани от държавата, повечето от тях държат активи под 1 милиард долара.


"Ако разгледате традиционните банки, освен ако не сте нишова банка, всички те имат сходни дейности", каза Форкнър. 


"Тези компании имат различни пазари и цели."


Сред традиционните банки няма много внимание към хартата на SPDI, защото това е институция със специално предназначение, каза изпълнителният директор на Silvergate Алън Лейн. (Kraken е дългогодишен клиент на Silvergate.)


"Няма много заглавия, защото зад него няма FDIC застраховка", каза Форкнър за SPDI. 


"Всички, които се интересуват от цифрови активи, разпознават името на Kraken и Kraken има различни лицензи по целия свят."


Наличието на повече банкови опции в пространството ще означава, че крипто инвеститорите и фирмите няма да се притесняват, че в бъдеще ще бъдат изложени на риск, каза Лейн.


Ограничен обхват


SPDI няма да се състезават на всяко ниво със Silvergate поради неспособността им да отпускат заеми, добави Лейн. Докато крипто индустрията ще има напълно резервирани банки, към които да се обърне, Kraken и нови участници като Avanti няма да могат да предлагат продукти като SEN Leverage, програма за кредитиране, подкрепена с Биткойн, на която Silvergate току-що завърши пробен тест.


Докато SPDI изчакват банката на Федералния резерв в Канзас Сити да определи дали ще предостави на новите чартирани банки главни сметки на Fed, Silvergate е готов да работи с банките de novo по плащанията.


"Преди около година започнахме усилие за кореспондентско банкиране, за да работим с други банки, които предоставят банкови услуги, свързани с криптовалута, в други страни", каза Лейн. 


"Със сигурност е възможно да им помогнем да започнат."

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (1)
BTC пасивен доход! ОКТ. 29, 2020 100% пасивен доход в биткойн!Моля копирайте линка повече информация:https://www.olx.bg/ad/platforma-za-arbitrazhna-targoviya-na-kriptovaluta-CID555-ID8luIH.html
Изкажете мнение
Още Регулации новини

SEC вдига лимитите за набиране на средства за крипто стартъпи

Хестър Пиърс обсъди новите капиталови ограничения на 2-ри ноември като част от отворена среща на SEC.  The SEC took some steps today to make it easier for small- and medium-sized businesses ...
НОЕ. 3, 2020 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Китай публикува законопроект за дигиталната валута на централната банка

В законопроекта се посочва, че юанът е официалната валута на Китайската народна република, независимо дали е във физическа или дигитална форма.Изглежда, че проектозаконът се насочва към усилията на тр...
ОКТ. 25, 2020 13:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Американски финансов надзорник ще иска информация за крипто транзакции над $250

Според известие, публикувано в петък, агенциите искат да намалят прага от 3000 долара, установен през 1995 г., до 250 долара за международни транзакции, което означава, че финансовите институции ще тр...
ОКТ. 24, 2020 22:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Швейцария прави голям ход за развитието на местния блокчейн и крипто бизнес

Федералният департамент на финансите започна консултационен процес за общите разпоредби, касаещи блокчейн и технологията на разпределния леджър (DLT). Консултацията ще се състои сред кантони, партии и...
ОКТ. 19, 2020 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света