НАЧАЛО Други

Grayscale се подготвя за дело срещу SEC

март 29, 2022 16:54 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Grayscale се подготвя за дело срещу SEC

Главният изпълнителен директор на Grayscale Майкъл Зоненшейн каза, че фирмата се подготвя за съдебна битка, ако спот Биткойн ETF на Grayscale бъде отхвърлен от Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

В интервю за Bloomberg във вторник, Зоненшайн беше попитан дали ще разгледа възможността за иск относно Закона за административното производство (APA), ако заявлението за неговия спот Биткойн ETF бъде отказано от финансовия регулатор.

Мисля, че всички опции са на масата„, отговори той, подчертавайки важността да продължим да се застъпваме за инвеститорите. Следващата дата за решение за одобрение или отказ на инвестиционния продукт е 6-ти юли 2022 г. Преди това беше отложено през февруари и първоначално беше подадено през октомври 2021 г.

„Екипът на Grayscale влага пълните ресурси на нашата фирма зад превръщането на GBTC, нашия водещ фонд, в ETF. Наистина е важно инвеститорите да знаят, че ние се застъваме и ще продължим да се застъпваме за тях.“

Grayscale обяви през октомври 2021 г., че планира да конвертира своя Биткойн тръст в ETF, уреден с Биткойн (BTC). SEC забави решението за одобрение на продукта през декември 2021 г., позовавайки се, че е необходим по-дълъг период за разглеждане на предложените промени и повторението им през февруари.

SEC отвори предложените от Grayscale промени за обществена обратна връзка. Отзивите, получени от регулатора, показват, че 95% от респондентите подкрепят преобразуването, според анализ, направен през февруари. Grayscale посвети част от уебсайта си, за да насърчи инвеститорите да представят коментари на SEC.

GBTC днес е собственост на инвеститори във всичките 50 щата и всъщност вече има над 800,000 сметки в САЩ, които търпеливо чакат да бъдат преобразувани в ETF„, каза Зоненшайн.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Cardano напът да пусне peer-to-peer кредитиране

„Беше наистина много вълнуващо съобщение, че вече имаме фючърсен Биткойн ETF на пазара, но за съжаление това принуди инвеститорите да влязат в тези фючърсни продукти на Биткойн, защото те са единствените, които съществуват.“

Зоненшайн добави, че Grayscale е насърчен от подкрепата на SEC за крипто борси при регистрация в регулатора, както и от неотдавнашната изпълнителна заповед на президента Байдън относно крипто.

„В крайна сметка вярваме, че въпроса е кога, а не това дали спот Биткойн ETF ще бъде одобрен.“

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене