НАЧАЛО Биткойн

Google маркира Bitcoin Core като зловреден софтуер след актуализацията на гигантa

16.06.2019 15:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google маркира Bitcoin Core като зловреден софтуер след актуализацията на гигантa

Google попадна под "пряк обстрел" от голяма част от крипто общността, след като актуализацията на компанията, Google Core от 3-ти юни, принуди известния сайт за крипто новини, CCN, да прекрати дейността си.

В следствие на Core актуализацията, приходите и трафикът на няколко крипто медии спадаха значително.

Последната критика обаче се дължи на известния разработчик на Bitcoin Core, Люк Дашир. В неотдавнашна публикация в Twitter, разработчикът твърди, че Google са го уведомили, че достъпа до Bitcoin Knots, софтуер на Bitcoin Core, е прекратен, след като е идентифициран като потенциален „зловреден софтуер“. 

Очевидно, Google решиха, че софтуера за пълен нод на Биткойн е малуер и блокираха достъпа до него. Няма начин да се обжалва. Струва ми се, че Google е истинският зловреден софтуер сега.

Предполагаемият уебсайт показва малуер, който предупреждава посетителите чрез браузъри като Google Chrome. Според Люк Дашир, конкурентът на Google Chrome, Mozilla Firefox, поддържа същото твърдение, като използва услугата за блокиране на злонамерен софтуер.

Дашир твърди, че е получил автоматичен имейл от Google, който го уведомява за решението на търсачката. Според разработчика, компании като CRDF Labs и Kaspersky, също „погрешно твърдят”, че Bitcoin Knots е злонамерен софтуер. 

В отговор на темата, потребител на Twitter, Zachary Owens, коментира, че:

Facebook и Google имат ужасна политика за криптовалутите и никаква толерантност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Рапърт Drake загуби $500,000 в Биткойн залози

Drake, известен канадски рапър, претърпя значителни загуби след неуспешни залози на спортни събития, осъществени чрез Биткойн (BTC).

18.06.2024 13:30 1 мин. четене

Над $440 милиона бяха ликвидирани от пазара на криптовалути

През последните 24 часа пазарът на криптовалути претърпя рязък спад, който доведе до принудителни ликвидации на трейдъри, заличавайки близо половин милиард долара от пазара.

18.06.2024 13:06 2 мин. четене

Да купиш Kaspa сега е като да купиш Биткойн преди 9 години

Известен крипто анализатор, наречен Crypto Chrys, сега прави голяма сделка с Kaspa (KAS), която според него е толкова добра, колкото и ранните дни на Биткойн.

18.06.2024 11:30 1 мин. четене

Публичните американски Биткойн миньори достигнаха близо $23 милиарда капитализация

Според ново проучване на анализаторите на JPMorgan, американските Биткойн миньори са поставили най-големия рекорд, с достигането на пазарна капитализация от $22.8 милиарда на 15 юни.

18.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.