Home

Google маркира Bitcoin Core като зловреден софтуер след актуализацията на гигантa

16.06.2019 15:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google маркира Bitcoin Core като зловреден софтуер след актуализацията на гигантa

Google попадна под "пряк обстрел" от голяма част от крипто общността, след като актуализацията на компанията, Google Core от 3-ти юни, принуди известния сайт за крипто новини, CCN, да прекрати дейността си.

В следствие на Core актуализацията, приходите и трафикът на няколко крипто медии спадаха значително.

Последната критика обаче се дължи на известния разработчик на Bitcoin Core, Люк Дашир. В неотдавнашна публикация в Twitter, разработчикът твърди, че Google са го уведомили, че достъпа до Bitcoin Knots, софтуер на Bitcoin Core, е прекратен, след като е идентифициран като потенциален „зловреден софтуер“. 

Очевидно, Google решиха, че софтуера за пълен нод на Биткойн е малуер и блокираха достъпа до него. Няма начин да се обжалва. Струва ми се, че Google е истинският зловреден софтуер сега.

Предполагаемият уебсайт показва малуер, който предупреждава посетителите чрез браузъри като Google Chrome. Според Люк Дашир, конкурентът на Google Chrome, Mozilla Firefox, поддържа същото твърдение, като използва услугата за блокиране на злонамерен софтуер.

Дашир твърди, че е получил автоматичен имейл от Google, който го уведомява за решението на търсачката. Според разработчика, компании като CRDF Labs и Kaspersky, също „погрешно твърдят”, че Bitcoin Knots е злонамерен софтуер. 

В отговор на темата, потребител на Twitter, Zachary Owens, коментира, че:

Facebook и Google имат ужасна политика за криптовалутите и никаква толерантност.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Биткойн е подложен на натиск след последните действия на Mt. Gox

Стойността на Биткойн за кратко падна под $66,000, веднага след като Mt. Gox започна процеса за възстановяване на дължимите BTC на кредиторите.

24.07.2024 14:30 2мин. четене

Биткойн компания се подготвя за голямо IPO на фона на пазарното раздвижване

Съобщава се, че Fold Inc., известна със своята програма за BTC награди, е на прага на голям бизнес ход, който може да окаже значително влияние върху нейното бъдеще и по-широката крипто индустрия.

24.07.2024 12:30 1мин. четене

Mt. Gox oтново прехвърли Биткойн на стойност милиарди долари

Закритата японска крипто борса Mt. Gox прехвърли 37,477 BTC на 24 юли към 08:00 ч. (българско време), равняващи се на $2.5 милиарда към момента на транзакцията, на непознат крипто адрес.

24.07.2024 9:28 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.