Home

Google инвестира $1 милиард в борсовия оператор CME

05.11.2021 15:35 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Google инвестира $1 милиард в борсовия оператор CME

Google Cloud обяви днес голяма сделка с The CME Group за преместване на пазарите за фючърси и опции на CME в облачното пространство за период от 10 години. Сделката има няколко компонента, включително инвестиция от $1 милиард от Google в CME. Google обаче няма да каже колко струва цялата сделка.

Филип Мойер, вицепрезидент на стратегическите индустрии в Google Cloud, казва, че това не е стандартната сделка, при която Google просто помага на клиента да премести работните натоварвания в облака.

Това е демонстрация от Google и CME, че ние наистина сме отдадени да изминем дългото разстояние, необходимо, за да прехвърлим най-трудните елементи на индустрията на финансовите услуги в облачното пространство.

Той сподели, че това, което прави сделката толкова сложна, е, че компания като CME има сред най-взискателните изисквания за сигурност, латентност и възстановяване. Компаниите не казват как е структурирана сделката по отношение на разходите, но планът е тя да бъде реализирана в няколко фази, като се започне с най-лесните работни натоварвания с най-ниски изисквания за забавяне, последвано от инструменти за анализ на данни.

Във втората фаза наистина сме фокусирани върху опитите за иновации, като правим повече данни и анализи в реално време и създаваме нови продукти и правим пазарите по-ефективни“, каза той.

И накрая, в последната фаза, компаниите планират да преместят най-чувствителните към латентност части от работните натоварвания в облака.

Както го вижда Мойер, това е огромна сделка и ако се осъществи изцяло през следващото десетилетие, може да промени начина, по който функционират компаниите за финансови услуги като CME.

Така че това наистина е поетапен подход, извеждащ едана от най-големите и най-разнообразни борси в света на облака. И по пътя Google възнамерява да използва своята глобална мрежа, нейната устойчивост, своя AI/ML, своите технологии за данни, своята глобална достъпност, за да подобри устойчивостта и достъпността на CME в световен мащаб“, добави той.

Големият въпрос, освен общия обхват на сделката, е къде се вписва инвестицията от $1 милиард. Мойер казва, че става дума да се покаже това, че CME има ‘кожа в играта‘. Инвестицията включва акции без право на глас. Бордът на CME е свободен да харчи парите, както пожелае. Но Мойер казва, че инвестицията е, за да се покаже, че Google инвестира в дългосрочния успех на на тази връзка.

Мисля, че едно от нещата, които бих ви казал, че е различно в тази връзка от може би други видове традиционни взаимоотношения с доставчици, при които просто получавате RFP или RFI, е, че ние се ангажираме с инженерството, необходимо за достигане до финалната линия.“, сподели той.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ
Нископлатени служители напускат работата си заради крипто

Въпреки че тук има много неизвестни, това е потенциално огромна сделка, която, ако бъде успешна, може да отвори по-широкия пазар на финансови услуги за Google Cloud. Google винаги е имал предимството да изпълнява големи облачни услуги в мащаб като част от своя бизнес.

Google беше на трето място през третото тримесечие на пазара на облачна инфраструктура с приходи от $4.5 милиарда, което е 10% пазарен дял. Пазарният лидер AWS имаше повече от $16 милиарда в приходи, което представлява 33% пазарен дял, според данни на Synergy Research. Общият пазар достигна $45 милиарда през третото тримесечие.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Илон Мъск върна “лазерните очи” на профилната си снимка в X

След като Джо Байдън обяви оттеглянето си от президентската надпревара в САЩ през 2024 г., милиардерът Илон Мъск промени профилната си снимка в X.

21.07.2024 23:09 1мин. четене

Доналд Тръмп с първи коментари след оттеглянето на Джо Байдън

След като Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, Доналд Тръмп коментира ситуацията чрез телефонно обаждане.

21.07.2024 21:44 1мин. четене

Стана ясно предложението на Джо Байдън за новия президент на САЩ

Джо Байдън реши да не продължава президентската надпревара, а да съсредоточи цялата си енергия върху задълженията си като президент до края на мандата.

21.07.2024 21:20 1мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: Джо Байдън официално се оттегля от президентската надпревара

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че няма да се кандидатира за втори мандат, което изпрати изборите в неизвестна посока.

21.07.2024 20:58 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.