НАЧАЛО Биткойн Алткойни

"Google Coin" в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата, според Уинкълвос

ЮЛИ. 11, 2019 15:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Google Coin" в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата, според Уинкълвос

Дигиталната валута ще бъде част от четирите предложения на компаниите FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) до 2021 г.

Това казаха Тайлър и Камерън Уинкълвос по време на интервю за CNBC от 9-ти юли.


Говорейки за проекта на Facebook- Libra, близнаците, които основават платформата за търговия с криптовалути- Gemini, заявиха, че е въпрос на време други технологични гиганти да последват примера на Зукерберг.


FANG се отнася до неофициалната "Голяма четворка" на интернет: Facebook, Amazon, Netflix и Google.

По време на интервюто, Тайлър каза следното:


Нашата прогноза е, че всяка компания [от четирите във] FANG ще имат някакъв проект за криптовалута в рамките на следващите две години.


Libra като протокол за плащане все още не е започнал, но регулаторите изразиха тревога, особено в Съединените щати, където няколко източника поискаха разработчиците да спрат проекта.


Тревогите произтичат от потенциала на Libra за заобикаляне на банковата система, нещо, което противниците на криптовалутите твърдят, че прави банковата система твърде нервна за загуба на приходи.

В четвъртък самият Биткойн загуби 10% от стойността си, след като старши американски депутат представи нови притеснения свързани с Libra.


Макар мнозина да казват, че това въобще не е криптовалута, близнаците дори казаха, че ще позволят търговията с Libra на Gemini, ако валутата не подлежи на регулаторни ограничения.

„... Ще оценяваме сериозно Libra и може всъщност да е актив, който е един ден в списъка на борсата, ако разбира се е отворен протокол; това е възможно - продължи Тайлър.


По-рано тази седмица Том Лий, сериен защитник на Биткойн, направи подобна прогноза за бъдещото участие на технологичните гиганти в индустрията на дигиталните валути.

"Фактът, че Facebook и вероятно други компании [от] FANG ще създадат свои собствени криптовалути, потвърждава идеята, че дигиталните пари са тук, за да останат", каза той пред CNBC.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

FACEBOOK създава собствена криптовалута

Ексклузивен източник потвърди на финансовите магнати, че социален медиен гигант Facebook диверсифицира продуктовата си линия с криптовалута - Facebook Coin (FBC). Потребителите ще трябва да се регистр...
АПР. 5, 2018 08:51 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Bitrue добави още пет двойки с XRP

В четвъртък (3-ти януари 2018 г.) обменът на криптовалути Bitrue обяви, че е добавил подкрепа за пет нови двойки с XRP. Bitrue in the house! Thanks @sentosumosaba ? Bitrue adds 5 new XRP PAIRS! TRX, ...
ЯНУ. 3, 2019 19:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ще ползват IOTA за дигитални лични карти

Нова цифрова лична карта, която използва технологията за споделена счетоводна книга на IOTA наречена Tangle, ще се появи тази година в столицата на Тайван - Тайпе. Личната карта е създадена, за да във...
ЮНИ. 16, 2018 11:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

NASDAQ добавя индекс за XRP ликвидност

Криптовалутите бавно излизат от сенките и навлизат в мейнстрийма. Последният набег идва от американската фондова борса NASDAQ, обявяваща XRP индекса XRPLX на Brave New Coin. Това следва новините от фе...
МАЙ. 2, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света