НАЧАЛО Финтех

"Google Coin" в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата, според Уинкълвос

ЮЛИ. 11, 2019 15:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Google Coin" в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата, според Уинкълвос

Дигиталната валута ще бъде част от четирите предложения на компаниите FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) до 2021 г.

Това казаха Тайлър и Камерън Уинкълвос по време на интервю за CNBC от 9-ти юли.


Говорейки за проекта на Facebook- Libra, близнаците, които основават платформата за търговия с криптовалути- Gemini, заявиха, че е въпрос на време други технологични гиганти да последват примера на Зукерберг.


FANG се отнася до неофициалната "Голяма четворка" на интернет: Facebook, Amazon, Netflix и Google.

По време на интервюто, Тайлър каза следното:


Нашата прогноза е, че всяка компания [от четирите във] FANG ще имат някакъв проект за криптовалута в рамките на следващите две години.


Libra като протокол за плащане все още не е започнал, но регулаторите изразиха тревога, особено в Съединените щати, където няколко източника поискаха разработчиците да спрат проекта.


Тревогите произтичат от потенциала на Libra за заобикаляне на банковата система, нещо, което противниците на криптовалутите твърдят, че прави банковата система твърде нервна за загуба на приходи.

В четвъртък самият Биткойн загуби 10% от стойността си, след като старши американски депутат представи нови притеснения свързани с Libra.


Макар мнозина да казват, че това въобще не е криптовалута, близнаците дори казаха, че ще позволят търговията с Libra на Gemini, ако валутата не подлежи на регулаторни ограничения.

„... Ще оценяваме сериозно Libra и може всъщност да е актив, който е един ден в списъка на борсата, ако разбира се е отворен протокол; това е възможно - продължи Тайлър.


По-рано тази седмица Том Лий, сериен защитник на Биткойн, направи подобна прогноза за бъдещото участие на технологичните гиганти в индустрията на дигиталните валути.

"Фактът, че Facebook и вероятно други компании [от] FANG ще създадат свои собствени криптовалути, потвърждава идеята, че дигиталните пари са тук, за да останат", каза той пред CNBC.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Ripple потвърдиха, че Bank of America са техен клиент

Информацията е потвърдена, след разговор с говорителя на Ripple.Ripple работи с Bank of AmericaТова лято BoA подаде патент за продукт на базата на блокчейн, озаглавен „Ripple“. Тогава общността изглеж...
ОКТ. 19, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Не е нужно да вярвата на Facebook, за да използвате Libra

Маркъс беше попитан за учредителите, които са напуснали, включително Visa, MasterCard и Stripe, както и за обстоятелствата, свързани с промяната на решението им поради страх от регулаторен контрол от ...
ОКТ. 19, 2019 08:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Nubank вече с 15 милиона потребителя

ОКТ. 18, 2019 20:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ripple прави ключова инвестиция

Инициативата инвестира неразкрита сума в “Towo Labs”.Този проект разработва софтуер с отворен код, който улеснява интегрирането на XRP в хардуерни портфейли, според блог публикация от 16-и октомври 20...
ОКТ. 18, 2019 16:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света