НАЧАЛО Финтех

"Google Coin" в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата, според Уинкълвос

ЮЛИ. 11, 2019 15:56 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 "Google Coin" в рамките на 2 години и нови технологични гиганти в крипто сферата, според Уинкълвос

Дигиталната валута ще бъде част от четирите предложения на компаниите FANG (Facebook, Amazon, Netflix, Google) до 2021 г.

Това казаха Тайлър и Камерън Уинкълвос по време на интервю за CNBC от 9-ти юли.


Говорейки за проекта на Facebook- Libra, близнаците, които основават платформата за търговия с криптовалути- Gemini, заявиха, че е въпрос на време други технологични гиганти да последват примера на Зукерберг.


FANG се отнася до неофициалната "Голяма четворка" на интернет: Facebook, Amazon, Netflix и Google.

По време на интервюто, Тайлър каза следното:


Нашата прогноза е, че всяка компания [от четирите във] FANG ще имат някакъв проект за криптовалута в рамките на следващите две години.


Libra като протокол за плащане все още не е започнал, но регулаторите изразиха тревога, особено в Съединените щати, където няколко източника поискаха разработчиците да спрат проекта.


Тревогите произтичат от потенциала на Libra за заобикаляне на банковата система, нещо, което противниците на криптовалутите твърдят, че прави банковата система твърде нервна за загуба на приходи.

В четвъртък самият Биткойн загуби 10% от стойността си, след като старши американски депутат представи нови притеснения свързани с Libra.


Макар мнозина да казват, че това въобще не е криптовалута, близнаците дори казаха, че ще позволят търговията с Libra на Gemini, ако валутата не подлежи на регулаторни ограничения.

„... Ще оценяваме сериозно Libra и може всъщност да е актив, който е един ден в списъка на борсата, ако разбира се е отворен протокол; това е възможно - продължи Тайлър.


По-рано тази седмица Том Лий, сериен защитник на Биткойн, направи подобна прогноза за бъдещото участие на технологичните гиганти в индустрията на дигиталните валути.

"Фактът, че Facebook и вероятно други компании [от] FANG ще създадат свои собствени криптовалути, потвърждава идеята, че дигиталните пари са тук, за да останат", каза той пред CNBC.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Български финтех набира исторически $112 милиона в инвестиционен рунд от Серия B

Тогава изглеждаше възможно тази новина да се окаже най-забележителното постижение за местната технологична общност през 2021 г. Payhawk обявява рунд от серия B от $112 милиона, тъй като обемът на тран...
НОЕ. 25, 2021 15:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Stripe отново обмисля да приема крипто плащания

Преди това компанията прекрати поддръжката за плащания с Биткойн, още през 2018 г., поради висока волатиност и липса на ефективност за ежедневни транзакции.Stripe обмисля крипто плащанияСпоред Колисън...
НОЕ. 25, 2021 08:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Финтех компанията Upgrade набира $280 милиона с оценка от $6 милиарда

На 16-ти ноември компанията обяви $280 милиона за ново финансиране при оценка от $6 милиарда предварително.През август компанията обяви своя кръг от серия E - $105 милиона при оценка от $3.325 милиард...
НОЕ. 20, 2021 17:16 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Gemini се оценява на $7.1 милиарда

Morgan Creek Digital ръководи финансирането с дялов капитал за растеж с участието на 10T, ParaFi, Newflow Partners, Marcy Venture Partners, Commonwealth Bank of Australia и други.Новината потвърждава ...
НОЕ. 19, 2021 11:12 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света