НАЧАЛО Биткойн Алткойни

Голяма финансова институция ще използва Ripple

НОЕ. 2, 2018 11:24 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Голяма финансова институция ще използва Ripple

В обзорния доклад за финансовите резултати на SBI, изпълнителният директор Йошитака Китао обяви, че фирмата вече е започнала дискусиите, за да създаде проект за R3, който използва Ripple (XRP) по-обширно.


Групата SBI е една от най-големите мулти-милиардни, финансови институции в Япония, които оперират с три основни предприятия в управлението на активи, биотехнологиите и финансовите услуги. От създаването на SBI Ripple Asia, консорциум от повече от 60 японски банки, SBI Group ръководи разработването и внедряването на продукти на базата на XRP в Азия.

Защо R3?


През май 2017 г., SBI провежда кръг за финансиране на R3CEV ($107 милиона), най-големият блокчейн консорциум в историята на индустрията, който е събрал стотици милиони долари, за да развие блокчейн мрежи на ниво предприятия.

Оттогава SBI Group работи с R3, за да създаде разнообразие от базирани на блоккчейн системи, които да се използват от широкомащабни конгломерати.

През април тази година, SBI Bank LLC, голяма банка в Русия, оперирана от SBI Group, се присъедини към R3 блокчейн консорциума, за да си сътрудничи със стотици финансови институции в неговите рамките при тестване на блокчейн продукти.

"Ние разглеждаме блокчейн като ядро на финтех иновациите и работим по различни мерки както в Япония, така и в чужбина. Чрез тези усилия ние вярваме, че можем да допринесем за развитието на глобалното блокчейн поле", казаха SBI по онова време.

Според местните анализатори, които са покрили финансовото резюме на SBI, японската фирма не е публикувала никакви допълнителни подробности относно интегрирането на XRP в новия проект, който банката в момента развива.

Но, предвид разгръщането на MoneyTap, мобилно приложение, което използва мрежата Ripple и по-специално XRP, за обработка на трансгранични транзакции, анализаторите очакват SBI да въведе платформа, която използва XRP и която насърчава други банки в консорциума R3, както и SBI Ripple Asia да използва XRP.

След поредица от успешни пилотни тестове, над 61 японски банки ще използват MoneyTap, за да изчистят транзакциите в чужбина, като представляват повече от 80% от акциите и пазарния дял в страната.


Визията на Ripple


По-рано тази година, в интервю за CNBC, главният изпълнителен директор на Ripple, Брад Гарлингхаус, заяви, че компанията възнамерява да докара дузина големи банки в своята блокчейн мрежа.

За нас 2018 беше невероятна. Сега подписваме за производство с по една банка на седмица. Ние обявихме, че сме подписали с най-голямата банка в Кувейт, Националната банка на Кувейт, така че Ripple продължава да изгражда инерция. Колкото повече участници, толкова по-голяма е стойността при присъединяването. Така че виждаме, че инерцията се гради.

Стартирането на MoneyTap и новия проект на SBI Group за по-широко използване на XRP, биха могли да подкрепят средносрочната визия на Ripple да интегрира XRP в съществуващата инфраструктура на водещи банки и финансови институции.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Алткойни новини

Ето какво може да следва за Биткойн, Етериум и Solana

Псевдонимният крипто анализатор Pentoshi пише на своите 475,500 последователи в Twitter, че макар да е с мечи възгледи за BTC, той очаква активът да отскочи, преди да продължи своята корекция.“BTC. [П...
ЯНУ. 19, 2022 17:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Кои криптовалути отбелязаха най-големи печалби през 2021 г.?

2022 година започна с обща пазарна капитализация от $2.2 трилиона. И все пак разговорите за инфлационен натиск и покачване на лихвите удариха силно, което предизвика разпродажба, която избута капитали...
ЯНУ. 19, 2022 12:29 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Binance унищожи над 1.68 милиона BNB при последното си изгаряне

Изгорените токени струват близо $800 милиона по текущи цени, но действителната сума в долари на изгарянето не е известна, тъй като Binance наскоро внедри нова система за изгарянето на BNB.До миналия м...
ЯНУ. 19, 2022 11:17 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето защо Cardano достигна 3-седмичен максимум

Цената на ADA, родната криптовалута на блокчейна Cardano, се покачи до дневен връх от $1.63 в понеделник, най-високата си стойност от 27-ми декември, според данни от CoinMarketCap.Оттогава токенът лек...
ЯНУ. 19, 2022 10:06 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света