НАЧАЛО Други

Голяма американска банка споделя тревожно преудпреждение за икономиката

април 10, 2022 14:24 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Голяма американска банка споделя тревожно преудпреждение за икономиката

Съобщава се, че стратезите на Bank of America казват, че промяната в макроикономическия пейзаж може да бъде катализаторът, който изпраща крипто пазарите по-високо.

Според Reuters анализаторите на банковия гигант са изпратили нова бележка до клиентите, в която предупреждават, че ускоряващата се инфлация и забавянето на глобалната икономика могат да се разпространят и на американските пазари.


Анализаторите казват, че влошаващата се икономика вероятно ще принуди Федералния резерв да затегне монетарната си политика, за да контролира инфлация, което може да окаже голям натиск за разпродажба на акции и традиционни активи.


Съобщава се, че главният инвестиционен стратег на BofA Майкъл Хартнет казва:


“ ‘Инфлационният шок’ се влошава, ‘шокът на процентите’ тепърва започва, ‘шокът от рецесия’ [идва].”


Хартнет добави, че в такъв климат парите, нестабилността, стоките и криптовалутата могат да се превърнат в най-привлекателните активи за инвеститорите, изпреварвайки както акциите, така и пазара на облигации.


По-рано тази седмица Федералният резерв публикува протоколи от срещи, които потвърждават, че всички служители на Фед са съгласни, че повишаването на лихвения процент по федералните фондове ще бъде необходимо за ограничаване на инфлацията.


“При разглеждането на подходящата позиция на паричната политика всички участници се съгласиха, че икономиката на САЩ е много силна, с изключително стегнат пазар на труда и че инфлацията е висока и доста над целта за инфлация от 2% на комисията.

На този фон всички участници се съгласиха, че е уместно да се започне процес на премахване на политиката чрез повишаване на целевия диапазон за лихвения процент на федералните фондове на тази среща. Освен това те прецениха, че продължаващите увеличения на целевия диапазон за лихвения процент по федералните фондове ще бъдат оправдани за постигане на целите на комисията.”

Не Пропускай: Santiment споделя предупреждение за крипто пазара

Миналия месец главният стратег на Bloomberg Майк МакГлоун също каза, че потенциалната рецесия може да се окаже възходяща за Биткойн. Според анализатора BTC преминава от рисков актив, който се търгува в тандем с технологични акции, към актив за хеджиране на риска, който инвеститорите използват за съхраняване на стойност по време на икономическа несигурност.


“Това, което виждам, че прави, е преминаване от риск-включване към риск-изключване. Може да стигне до $30,000, но ако отиде там, представете си къде ще бъде фондовият пазар.

Лесно може да [видим корекция от] 30%, 40% на фондовия пазар, случвало се е преди. Тогава мисля, че Биткойн [ще изпъкне].


Все още мисля, че въз основа на тенденциите в предлагането и търсенето и приемането е само въпрос на време преди да достигне $100,000. Това може да е част от този период на формиране на базата.”

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Марк Кюбан разкрива в кои малки алткойни инвестира

В ново интервю за Altcoin Daily инвеститорът от Shark Tank разказва на водещите Арън и Остин Арнолд за половин дузина криптоактиви с ниска капитализация в портфейла си, включително за произлезлия от Bored Ape Yacht Club (BAYC) ApeCoin (APE). Един от алткойните в портфолиото на Кюбан е Klima DAO (KLIMA). Klima DAO е проект, предназначен да […]

август 9, 2022 13:45 1 мин. четене

Крипто заемодателят Hodlnaut замразява тегленията и депозитите

Платформата за крипто кредитиране Hodlnaut спря тегленията при очевидна криза на ликвидността.

август 8, 2022 19:38 1 мин. четене

690% ръст в продажбите на NFT колекцията CryptoDickbutts

Минималната цена на CryptoDickbutts от третата серия се повиши, тъй като видни влиятелни личности се похвалиха със своите DickButt чанти и похвалиха общността на CDB.

август 8, 2022 13:48 1 мин. четене

Voyager Digital обяви възстановяване на клиентските тегления

Изпадналата в затруднение платформа за крипто кредитиране Voyager Digital обяви плановете си да възобнови тегленията за клиентите си тази седмица, след като подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналия месец.

август 8, 2022 10:40 1 мин. четене