НАЧАЛО Биткойн

Големите инвеститори се насочват обратно към Биткойн и Етериум

април 2, 2022 11:44 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Големите инвеститори се насочват обратно към Биткойн и Етериум

Водещ мениджър на крипто активи разкрива резултатите от наскоро проведено проучване на мениджърите на фондове.

Според CoinShares, инвеститорите се връщат в Биткойн и Етериум, като същевременно намаляват излагането на алткойни като XRP, Cardano и Polkadot.

Проучването казва, че колебанията в цените през първите два месеца на годината причиняват промяната.

“Промените в цените през януари и февруари тази година доведоха до това, че възприятията на инвеститорите се променят обратно в полза на активите с голяма капитализация като Биткойн и Етериум, за сметка на по-малки монети като Polkadot, Cardano и XRP.”

Проучването на CoinShares казва, че настроенията към токени като Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Terra (LUNA) и Cosmos (ATOM) продължават да се подобряват.

“Настроенията към Solana продължават да се подобряват, докато монетите в категорията ‘други’ също нарастват, особено Avalanche, Cosmos & Luna.”

Прочети Още: Водещ Polkadot DeFi проект достигна $1 милиард в обща заключена стойност

Освен че служат за диверсификация на портфейлите, инвеститорите все повече влагат парите си в криптовалути, тъй като виждат стойност в новия клас активи, се казва в проучването.

“Диверсификацията вече се превърна в основната причина инвеститорите да добавят позиции в дигитални активи.

Спекулациите остават основна причина за инвестиране в цифрови активи, но намаляха от декември 2021 г., докато все по-голям брой инвеститори ги виждат като стойностни.”

Проучването на CoinShares разкрива, че най-големият риск в очите на инвеститорите е забраната за крипто активи от правителствата.

“Това проучване беше направено през месец март 2022 г., когато опасенията относно забраната за доказателство за работа (PoW) бяха засилени поради гласуването в парламента на Европейския съюз. Също така се очакваше изпълнителната заповед от президента Байдън.

Това доведе до политическа и правителствена забрана да оглави списъка с ключови рискове. Забраната на PoW не беше приложена и изпълнителната заповед инструктира различни правителствени ведомства да проучат допълнително цифровите активи.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Биткойн: Бичият пазар започна – твърди PlanB

Популярният анализатор с псевдоним „PlanB“ актуализира Биткойн (BTC) прогнозата си, след като криптовалутата стартира годината със силно рали.

февруари 4, 2023 11:20 1 мин. четене

Биткойн е една от най-горещите теми в света, ето защо – Робърт Кийосаки

Авторът на „Богат татко, беден татко“ Робърт Кийосаки каза, че най-горещите инвестиции на пазарите днес са Биткойн (BTC), както и благородните метали злато и сребро.

февруари 4, 2023 7:03 2 мин. четене

Биткойн: Ето какво стои зад възхода на BTC според Уили Ву

Анализаторът Уили Ву смята, че институциите могат да бъдат движещата сила зад неотдавнашното рали на Биткойн (BTC).

февруари 3, 2023 21:00 2 мин. четене