НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Goldman Sachs ще стартират Биткойн фючърси този месец

МАР. 3, 2021 14:20 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs ще стартират Биткойн фючърси този месец

Goldman Sachs съживи плановете си за откриване на бюро за търговия с криптовалута и ще започне да работи с фючърсни договори за Биткойн до средата на март, заяви в понеделник човек, близък до банковия гигант.

 

Решението, съобщено за първи път от Ройтерс, е важно, тъй като отразява как най-големите имена на Уолстрийт идват започват да разглеждат криптовалутите като част от ежедневните си операции. Също така е забележително, защото Goldman Sachs обяви планове за бюро за крипто търговия през 2018 г., но след това тихо отложи идеята на фона на спада на цената на BTC по-късно същата година.

 

Фючърсните договори, които задължават купувачите да купят актив на дадена цена на по-късна дата, служат за увеличаване на ликвидността на даден пазар и се използват както за спекулации, така и за хеджиране срещу колебания на цените.

 

Goldman Sachs няма да е първият, който предлага фючърсни договори с Биткойн - други финансови гиганти като CME Group Inc, Intercontinental Exchange Inc и Fidelity са ги търгували от известно време, но решението на фирмата вероятно ще стимулира допълнителен интерес към крипто пазарите и идва като бичи знак за BTC.

 

Банката не коментира веднага дали нейното бюро за търговия, което ще бъде част от дивизията на глобалните пазари на американската банка, ще предлага договори за други криптовалути или ще се занимава стриктно с краля на крипто.

 

Навлизането на Goldman Sachs в Биткойн идва, тъй като най-голямата криптовалута изглежда се отърсва от кратък спад от миналата седмица. Цената на Биткойн падна с близо 25% от рекордните си стойности от около $58,000 до приблизително $43,500. Към обяд в понеделник Биткойн се търгуваше близо $49,000.

 

Неотдавнашното рали беше допълнително подхранвано от решението на големите компании, включително Tesla, да добавят BTC към своите корпоративни съкровищници и бичи настроения около Coinbase, която е готова да стане първата голяма компания за криптовалута, която ще стане публична в скоро време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (1)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн кит прехвърли над $600 милиона в една транзакция

На 16-ти април инструментът за блокчейн анализи Bitcoin Block Bot засече транзакцията, при която мистериозният субект преместил общо 9,610 BTC на стойност над $603 милиона от множество адреси в два по...
АПР. 17, 2021 17:05 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

BCH и DOGE се изстрелват - доминантността на Биткойн спада

По време на вчерашната търговска сесия цялата крипто пазарна капитализация дори надмина оценката на Apple (AAPL $2,258 трлн.). В петък обаче спадна малко под AAPL до около $2.14 трилиона, след като ре...
АПР. 16, 2021 22:19 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-добрите начини да печелите Биткойн, без да го купувате

Те включват инвестиционни платформи с висока доходност (HYIP) и съмнителните удвоители на Биткойн. Тези методи обаче включват изключително висок риск, тъй като през повечето време са измама и много ле...
АПР. 16, 2021 18:54 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Голям швейцарски застраховател вече приема Биткойн плащания

Биткойн плащанията ще бъдат приемани за почти всички продукти на AXA, с изключение на животозастраховането поради регулаторни бариери. AXA посочи ускорената дигитална трансформация на световната ...
АПР. 16, 2021 12:23 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света