НАЧАЛО Биткойн

Goldman Sachs ще предлага обезпечени с Биткойн заеми

април 29, 2022 11:35 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs ще предлага обезпечени с Биткойн заеми

Goldman Sachs предложи първия си заем, обезпечен с Биткойн, в четвъртък, според Bloomberg News.

Вече ще се позволява на кредитополучателя да използва Биткойн като обезпечение за паричен заем. Съгласно това споразумение, притежателят на BTC може да получи фиатни пари – щатски долари в замяна на пускането на BTC като обезпечение на банката.


Следователно, ако цената на Биткойн падне, от кредитополучателя може да се наложи да увеличи обезпечението си. В случай, че не успеят да дадат необходимото обезпечение, рискуват да бъдат ликвидирани.


Въпреки че Bloomberg не съобщи конкретните подробности за заема, говорител на Goldman Sachs нарече естеството на заема “интересно”, поради неговата структура и 24/7 управление на риска.


Наскоро обезпечените с Биткойн заеми станаха популярни сред компаниите за добив на актива, тъй като компаниите, които печелят приходи в BTC, също трябва да плащат своите режийни и оперативни разходи в щатски долари или други валути.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Sofia Crypto Meetup #67: Обзор

Goldman Sachs сега следва други традиционни финансови конгломерати, включително BlackRock (BLK), който участва в кръг за финансиране от $400 милиона за Circle, създател на стабилната монета USDC.


Още през февруари Propy направи вълни в САЩ, след като продаде дом във Флорида, който стана първият NFT, подкрепен с недвижими имоти в Съединените щати. Домът, разположен в Тампа, Флорида, се продаде за $653,163 (210 ETH).


Тази седмица, блокчейн платформата за недвижими имоти, Propy обяви, че клиентите вече могат да поставят свои собствени цифрови активи като обезпечение за покупки на недвижими имоти, направени чрез Abra Borrow, услуга за крипто заеми. Крипто, което е заложено на Abra, след това се използва за заемане на щатски долари, които след това могат да бъдат приложени за покупки на жилище.

Независимо от начина на извършване на транзакцията (фиат, крипто или NFT), тя все още се записва в блокчейна, което в крайна сметка служи както като правна, така и като техническа рамка за всички купувачи в транзакцията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн проби $25,000 за първи път от юни и се отдръпна

Биткойн (BTC) успя да скочи над ключовото ниво от $25,000 за първи път от средата на юни.

август 15, 2022 16:30 1 мин. четене

Binance държи най-много Биткойн (BTC) от всички крипто борси

Количеството Биткойн, държано от Binance и Coinbase, следва тенденция на спад от началото на годината. През май количеството Биткойн, притежавано от Binance, започна да се покачва, докато това на Coinbase продължи да спада.

август 15, 2022 11:34 1 мин. четене

„Биткойн ще е част от всички инвестиционни портфейли“ – Томас Фарли

Бившият президент на Нюйоркската фондова борса Томас Фарли коментира Биткойн по време на интервю за Squawk Box.

август 15, 2022 10:33 1 мин. четене

Пазарът на криптовалути достигна дъно, твърди Раул Пал

Според макро гуруто Раул Пал каза, че дъното на криптопазарите е достигнато.

август 14, 2022 13:39 1 мин. четене