НАЧАЛО Други

Goldman Sachs ръководят рунд за $25 милиона финансиране за блокчейн стартъпа Veem

септември 28, 2018 15:48 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Goldman Sachs ръководят рунд за $25 милиона финансиране за блокчейн стартъпа Veem

Базираният в САЩ банков гигант, Goldman Sachs, води стратегически кръг за финансиране за $25 милиона, за блокчейна стартъпа за плащания Veem, като се потвърждава, че Silicon Valley Bank се присъединяват.

Veem, който използва технологията за цифров портфейл, за да увеличи ефективността на плащанията за малкия бизнес, отбеляза в прессъобщението, че финансиращият кръг също е получил участие от GV (преди това Google Ventures), Trend Forward Capital, Extol Capital, Kleiner Perkins и Pantera Capital, както и други инвеститори.

Forbes отбелязват, че Goldman Sachs са инвестирали чрез своятаPrincipal Strategic Investment Group и че Рана Яред, управляващ директор в Goldman Sachs, ще се седи на борда на Veem като наблюдател, без право на глас.

С последния кръг на финансиране Veem планират да развият нови партньорски интеграции, както и да „разчитат на по-голяма автоматизация, включително вградено противодействие на прането на пари и спазване на знанията за вашите клиенти“, съобщава Forbes.

Veem използва Биткойн (BTC) за свързване на банкови сметки на своите клиенти с доставчици, обработвайки повече от половината от своите транзакции с крипто като заместител на кореспондентите. Блокчейн стартъпа преди това завърши кръг за финансиране за $26 милиона през март. Според прессъобщението Veem вече обслужват 80 000 малки фирми в 96 страни.

През август Axoni, блокчейн стартъп, фокусиран върху бизнеса, е събрал $32 милиона за финансиране, което също беше ръководено от Goldman Sachs.

До скоро се говореше, че банковият гигант е изоставил непотвърдени планове за започване на свое собствено бюро за търговия с криптовалута.

Когато говорихме за проучване на цифрови активи, това щеше да бъде проучване, което щеше да се развива с течение на времето. Може би някой, който мислеше за нашите дейности тук, беше много развълнуван, че ще направим пазарите като физически Биткойн и докато се вмъкват в него, осъзнават част от еволюцията, но все още не е достатъчно.


https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене