НАЧАЛО Други

Goldman Sachs ръководят рунд за $25 милиона финансиране за блокчейн стартъпа Veem

СЕП. 28, 2018 15:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs ръководят рунд за $25 милиона финансиране за блокчейн стартъпа Veem

Базираният в САЩ банков гигант, Goldman Sachs, води стратегически кръг за финансиране за $25 милиона, за блокчейна стартъпа за плащания Veem, като се потвърждава, че Silicon Valley Bank се присъединяват.


Veem, който използва технологията за цифров портфейл, за да увеличи ефективността на плащанията за малкия бизнес, отбеляза в прессъобщението, че финансиращият кръг също е получил участие от GV (преди това Google Ventures), Trend Forward Capital, Extol Capital, Kleiner Perkins и Pantera Capital, както и други инвеститори.

Forbes отбелязват, че Goldman Sachs са инвестирали чрез своятаPrincipal Strategic Investment Group и че Рана Яред, управляващ директор в Goldman Sachs, ще се седи на борда на Veem като наблюдател, без право на глас.

С последния кръг на финансиране Veem планират да развият нови партньорски интеграции, както и да "разчитат на по-голяма автоматизация, включително вградено противодействие на прането на пари и спазване на знанията за вашите клиенти", съобщава Forbes.

Veem използва Биткойн (BTC) за свързване на банкови сметки на своите клиенти с доставчици, обработвайки повече от половината от своите транзакции с крипто като заместител на кореспондентите. Блокчейн стартъпа преди това завърши кръг за финансиране за $26 милиона през март. Според прессъобщението Veem вече обслужват 80 000 малки фирми в 96 страни.

През август Axoni, блокчейн стартъп, фокусиран върху бизнеса, е събрал $32 милиона за финансиране, което също беше ръководено от Goldman Sachs.

До скоро се говореше, че банковият гигант е изоставил непотвърдени планове за започване на свое собствено бюро за търговия с криптовалута.

Когато говорихме за проучване на цифрови активи, това щеше да бъде проучване, което щеше да се развива с течение на времето. Може би някой, който мислеше за нашите дейности тук, беше много развълнуван, че ще направим пазарите като физически Биткойн и докато се вмъкват в него, осъзнават част от еволюцията, но все още не е достатъчно.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

Банка финансира NFT проект с близо $700 милиона

Sorare успяха да изградят платформа за фентъзи футбол, базирана на NFT, в която всяка дигитална карта е регистрирана като уникален токен в блокчейна на Етериум. Играчите могат да купуват и продават ка...
СЕП. 23, 2021 17:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

SushiSwap отричат да има заплаха за потребителските средства

Според доклади на различни медии, хакерът е заявил, че е идентифицирал уязвимост, която касае потребителски средства на стойност над $1 милиард, заявявайки, че информацията е станала публично достъпна...
СЕП. 23, 2021 14:40 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Федералният резерв скоро ще сподели значително проучване

Федералният резерв на САЩ ще публикува своя доклад за CBDC (дигитални валути на централни банки), според председателя на Фед, Джером Пауъл, който проведе пресконференция на 22-ри семптември.Пауъл иска...
СЕП. 23, 2021 13:52 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

NFT стартъпът Dapper Labs набира $250 милиона

Coatue Ventures водеше кръга с участието на съществуващите инвеститори a16z, GV (по-рано Google Ventures) и Version One Ventures. Нови инвеститори, включително BOND, фирма за рисков капитал, и GIC, си...
СЕП. 23, 2021 10:50 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света