НАЧАЛО Други

Goldman Sachs: Етериум ще се окаже по-добро съхранение на стойност от Биткойн

МАЙ. 26, 2021 11:55 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Goldman Sachs: Етериум ще се окаже по-добро съхранение на стойност от Биткойн

Инвестиционният банков гигант Goldman Sachs каза, че Етериум (ETH) вероятно ще се окаже по-добър от Биткойн (BTC) като съхранение на стойност.

Извадки от документ на банката, споделен от Сантяго Роел Сантос, генерален партньор в инвестиционната компания ParaFi Capital, която е фокусирана върху блокчейн, подчертават основните предимства на Етериум пред Биткойн.


Като се има предвид значението на реалните употреби при определяне на съхранение на стойност, [Етериум] има голям шанс да задмине Биткойн като доминиращo дигитално съхранение на стойност. Екосистемата на Етериум поддържа смарт договори и предоставя на разработчиците нов начин за създаване на нови приложения в блокчейна.

Повечето приложения за децентрализирано финансиране (DeFi) се изграждат в мрежата на Етериум и повечето незаменяеми токени (NFT) днес се купуват с помощта на етери. По-големият брой транзакции при Етериум спрямо Биткойн отразява тази доминантност.

Тъй като използването на криптовалута в DeFi и NFT става все по-широко разпространено, [Етериум] ще изгради предимство [...] в приложна крипто технология.ПРОЧЕТИ ОЩЕДали Китай ще забрани всякакъв Биткойн добив?


Goldman Sachs също така казва, че доказуемият недостиг на Биткойн не гарантира доминантността му като добро съхранение на стойност.


Основен аргумент в полза на Биткойн като съхранение на стойност е ограниченото му предлагане. Но търсенето, а не недостигът, движи успеха на съхранение на стойност ... Всъщност фиксираното и ограничено предлагане рискува да повиши волатилността на цените, като стимулира трупането, потенциално създавайки финансови балони.


Бичите настроения на Goldman Sachs за Етериум идват в момент, в който банковият гигант разпознава криптовалутите като нов клас активи.


Комодити анализаторът от [Goldman Sachs] Михаил Спрогис и Джеф Къри, глобален ръководител на комодити проучванията, от своя страна твърдят, че криптосистемите могат да действат като съхранение на стойност, но само ако имат други приложения в реалния свят, които създават [стабилност на цената].
[...]
В по-широк смисъл, Къри твърди, че криптовалутите са нов клас активи, които извличат своята стойност от информацията, която се проверява и от размера, и растежа на техните мрежи.


Анализатор от банката също насочва вниманието към Биткойн, като подчертава силното му представяне през последните седем години.


Малкото разпределение на Биткойн в стандартно портфолио от 60/40 в САЩ от 2014 г. насам би довело до значително по-добро представяне, дължащо се както на по-високата възвръщаемост на Биткойн в сравнение със S&P 500 и американските 10-годишни облигации, така и на ползи от диверсификацията заради сравнително ниска корелация между Биткойн и други активи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Други новини

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Twitter стартира проверка на NFT профилни снимки

Разбира се, може да “притежавате” тази анимационна маймуна в снимката на вашия профил, в смисъл, че токенът е прикрепен към вашия Етериум адрес в леджъра – но какво пречи на някой просто да щракне с д...
ЯНУ. 24, 2022 15:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Google Pay наема бивш изпълнителен директор на PayPal за разширяване на крипто услугите

Според Bloomberg, Google Pay, един от водещите цифрови портфейли за плащания, е наел бившия изпълнителен директор на Paypal Арнолд Голдбърг, в опит да разшири и ускори своите крипто операции.Google на...
ЯНУ. 24, 2022 11:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Майкъл Новограц предложи облог за $1 милион на Биткойн критика Питър Шиф

Новограц предложи на най-знаменитият Биткойн критик облог за $1 милион спрямо често повтаряното предсказание на Шиф, че пазарът на криптовалути ще се срине.Крипто магнатът залага, че Биткойн ще се тър...
ЯНУ. 23, 2022 21:47 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света