НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Глобалният гигант State Street стартира крипто дивизия

ЮНИ. 11, 2021 14:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Глобалният гигант State Street стартира крипто дивизия

Мениджърът на активи State Street Corporation, стана поредната финансова институция, която обяви стартирането на специално отделение за цифрови финанси.

State Street, втората най-стара действаща банка в САЩ, обяви хода в четвъртък, 10-ти юни, като подчерта акцента на дивизията върху криптовалути, блокчейн технологията, дигиталните валути на централните банки (CBDC) и токенизацията.


Финансовата индустрия се трансформира в дигитална икономика и ние виждаме цифровите активи като една от най-значимите сили, влияещи върху нашата индустрия през следващите пет години”, заяви изпълнителният директор и председател на State Street Рон О’Ханли.


Той добави:


Цифровите активи бързо се интегрират в съществуващата рамка на финансовите услуги и е изключително важно да разполагаме с инструментите, които да предоставят на нашите клиенти решения както за техните традиционни инвестиционни нужди, така и за техните повишаващи се цифрови нужди.


Ръководителят на световните пазари на компанията, Надин Чакър, ще оглави дивизията и ще докладва за операциите си на главния оперативен директор Лу Майури.


State Street ще играе важна роля в развитието на инфраструктурата на цифровия пазар”, каза Чакър.


Компанията се надява да разшири собствената си технология GlobalLink в платформа, поддържаща множество цифрови активи, включително peer-to-peer функционалност.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Тексас позволява на банките да държат Биткойн


Понастоящем State Street може да се похвали с активи под управеление на стойност 3,6 трилиона щатски долара и с активи под попечителство в размер на 40,3 трилиона долара и е вторият голям световен попечител, стартирал услуги за цифрови активи, следвайки стъпките на BNY Mellon.


Създаването на новото подразделение не е първата инициатива на State Street в областта на крипто активите, като фирмата е назначена за администратор на немския Биткойн ETN от Iconic Funds през април.


Същия месец фирмата инвестира в кръг от серия B на стойност 30 милиона долара за базираната на блокчейн финтех и regtech фирма Securrency.


State Street също беше посочена като администратор и агент за прехвърляне на Биткойн борсово търгувнаия фонд (ETF), предложен от VanEck в САЩ през март.


През 2019 г. фирмата се обедини с Gemini, за да изпробва автоматизирани услуги за докладване за своите клиенти.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (2)
Free Bitcoin ЮНИ. 12, 2021 От няколко месеца се занимавам с един сайт.Това е най-старият крипто кран за Биткойн в света работи от 2013г. Не изисква инвестиция.Който няма Биткойн сега е момента да добие БЕЗПЛАТНО.https://freebitco.in/?r=36608933
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Биткойн тръгна надолу, дали MicroStrategy ще купят дъното?

Днес най-голямата криптовалута по пазарна капитализация отчете голям спад от над 5%, като се понижи от нивото от $37,531 до $35,046 според данни от CoinMarketCap.Биткойн загуби почти $2,000 в рамките ...
ЮНИ. 12, 2021 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Джак Дорси предполагаемо ще интегрира Lightning Network в една от компаниите си

В петък Джак Дорси отговори на въпрос на потребителя на Twitter Deyonté, който поиска Дорси да интегрира LN в Twitter или BlueSky - децентрализираната социална мрежа, която се разработва от Twitter от...
ЮНИ. 12, 2021 16:21 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Поредният милиардер иска да инвестира в крипто

Моелис, основателят на инвестиционно-банковото дружество Moelis & Company, разкри намерение да проучи и инвестира в дигитални активи по време на срещата на върха на Bloomberg Deals във вторник."Може б...
ЮНИ. 12, 2021 11:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Един от най-големите Биткойн китове купува масивно количество BTC

Според Blockchain.com, кит, който вече притежава десетки хиляди BTC, вчера добави близо 3,720 токена към портфолиото си.Таксите за трансфер за транзакцията възлизат на 0,005 BTC или приблизително $189...
ЮНИ. 12, 2021 12:45 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света