НАЧАЛО Други

Глобален телекомуникационен блокчейн консорциум с 6 нови фирми

юли 7, 2018 14:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Глобален телекомуникационен блокчейн консорциум с 6 нови фирми

Глобален консорциум от телекомуникационни компании обяви, че шест нови големи международни телекомуникационни компании се присъединяват към редиците им, предаде CT Japan на 6 юли.tron g>

Консорциумът, наричан още „Carrier Blockchain Study Group“ (CBSG), също разкри създаването на нова работна група за блокчейн, която ще се фокусира върху глобалните услуги за преводи.

Стартирала през септември 2017 г., CBSG смята за основател на японския телекомуникационен конгломерат Softbank, базирания в Тайван оператор Far EasTone и две компании, базирани в САЩ – TBCASoft и Sprint.

Оттогава се присъединяват още трима членове, сред които са Южнокорейската LG Uplus, базираната в ОАЕ Etisalat Telecommunication Corporation и държавната южнокорейска KT Corporation.

В Азия най-новите водещи телекомуникационни компании, които ще се присъединят са базирания в Малайзия конгломерата Axiata, водещият филипински доставчик на телекомуникации PLDT, базираната в Индонезия Telin и най-големият оператор на във Виетнам Viettel.

Zain, която предоставя клетъчни и информационни услуги на близо 47 милиона потребители в Близкия изток и Африка и водещия турски мобилен оператор Turkcell, също се присъединиха.

Директорът на Viettel International Business, Доан Дай Фонг, сподели малко за амбициите на екосистемата на CBSG за глобална екосистема, казвайки, че новите услуги ще обхващат „допълване на мобилни телефони, роуминг портфейл, гарантиран клиринг и сетълмент, лично удостоверяване и IoT приложения. „

Потенциалът на блокчейн, който според представител на Axiata е „по проект е изключително подходящ“ за рационализиране на глобалните телекомуникации „в доверени, свързани и разпределени партии“, се признава от нарастващия брой големи играчи в индустрията.

През май бе съобщено за успешното тестване на доказване на концепцията на блокчейн (PoC), която ще автоматизира уреждането на услуги между различните оператори в телекомуникационната индустрия, допълнено от две големи телекомуникационни компании от Хонг Конг и Обединеното кралство.

По-рано тази пролет китайският телекомуникационен гигант Huawei разкри най-новата клауд услуга, управлявана от Hyperledger, а южнокорейският оператор SK Telecom обяви две нови блокчейн платформи, една за управление на цифрови активи и една за подкрепа на ICO инвестиционната екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase няма никаква стойност, твърди Насим Талеб

Авторът на „Черният лебед“ и „Антикрехкост“ Насим Талеб е изключително негативно настроен към акциите на борсата Coinbase.

ноември 28, 2022 13:03 1 мин. четене

Собственик на крипто компания почина преждевременно едва на 30-годишна възраст

Тиантян Куландър, съосновател на компанията Amber Group, доставчик на криптофинансови услуги на стойност $3 милиарда, почина в съня си на 23 ноември.

ноември 27, 2022 15:13 1 мин. четене

Събират ли потребителски данни от MetaMask?

Главният изпълнителен директор на ConsenSys и съосновател на Етериум – Джоузеф Любин заяви, че самостоятелният портфейл MetaMask, който ConsenSys разработва, не събира IP адреси.

ноември 27, 2022 14:04 1 мин. четене

Polkadot награждава потребителите за разкриване на измами

Polkadot обяви най-новата си инициатива, а именно, че ще възнаграждава с USDC членовете на общността си, разкрили измами, за да помогне на своята екосистема.

ноември 26, 2022 18:03 1 мин. четене