НАЧАЛО Други

Глобален телекомуникационен блокчейн консорциум с 6 нови фирми

ЮЛИ. 7, 2018 14:04 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Глобален телекомуникационен блокчейн консорциум с 6 нови фирми

Глобален консорциум от телекомуникационни компании обяви, че шест нови големи международни телекомуникационни компании се присъединяват към редиците им, предаде CT Japan на 6 юли.tron g>


Консорциумът, наричан още "Carrier Blockchain Study Group" (CBSG), също разкри създаването на нова работна група за блокчейн, която ще се фокусира върху глобалните услуги за преводи.

Стартирала през септември 2017 г., CBSG смята за основател на японския телекомуникационен конгломерат Softbank, базирания в Тайван оператор Far EasTone и две компании, базирани в САЩ - TBCASoft и Sprint.

Оттогава се присъединяват още трима членове, сред които са Южнокорейската LG Uplus, базираната в ОАЕ Etisalat Telecommunication Corporation и държавната южнокорейска KT Corporation.

В Азия най-новите водещи телекомуникационни компании, които ще се присъединят са базирания в Малайзия конгломерата Axiata, водещият филипински доставчик на телекомуникации PLDT, базираната в Индонезия Telin и най-големият оператор на във Виетнам Viettel.

Zain, която предоставя клетъчни и информационни услуги на близо 47 милиона потребители в Близкия изток и Африка и водещия турски мобилен оператор Turkcell, също се присъединиха.

Директорът на Viettel International Business, Доан Дай Фонг, сподели малко за амбициите на екосистемата на CBSG за глобална екосистема, казвайки, че новите услуги ще обхващат "допълване на мобилни телефони, роуминг портфейл, гарантиран клиринг и сетълмент, лично удостоверяване и IoT приложения. "

Потенциалът на блокчейн, който според представител на Axiata е "по проект е изключително подходящ" за рационализиране на глобалните телекомуникации "в доверени, свързани и разпределени партии", се признава от нарастващия брой големи играчи в индустрията.

През май бе съобщено за успешното тестване на доказване на концепцията на блокчейн (PoC), която ще автоматизира уреждането на услуги между различните оператори в телекомуникационната индустрия, допълнено от две големи телекомуникационни компании от Хонг Конг и Обединеното кралство.

По-рано тази пролет китайският телекомуникационен гигант Huawei разкри най-новата клауд услуга, управлявана от Hyperledger, а южнокорейският оператор SK Telecom обяви две нови блокчейн платформи, една за управление на цифрови активи и една за подкрепа на ICO инвестиционната екосистема.
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Crypto Book
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

warning

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Други новини

'Бял хакер' предотврати кражбата на $10 милиона в Етериум

Изследователят на сигурността в блокчейн мрежите 'whitehat samczsun' публикува доклад в Twitter, описващ подробно операция за предотвратяване на кражбата на 25,000 ETH (~10 милиона долара). Според док...
СЕП. 29, 2020 21:08 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Повечето крипто борси са уязвими по дизайн, според директора на ByBit

Но това не би трябвало да е изненада за хората, тъй като борсите са уязвими по дизайн, според изпълнителния директор на Bybit, Бен Джоу.Джоу каза, че борсите действат като единична точка на провал. Ка...
СЕП. 29, 2020 13:33 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Манията покрай DeFi тепърва започва, според основателя на NEO

Да каза, че DeFi създаде процес само за няколко години, докато на традиционните финанси им отне стотици години, за да се усъвършенстват. Проектите на DeFi вече експериментират с всякакви финансови про...
СЕП. 28, 2020 12:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Икономистът Нуриел Рубини насочи критиките си към DeFi

Професор Рубини преподава в бизнес училището на Стърн в Нюйоркския университет и е председател на Roubini Macro Associates LLC, фирма за икономически консултации.През 2018 г. Рубини нарече блокчейн "п...
СЕП. 28, 2020 15:00 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света