НАЧАЛО Други

Главният юрисконсулт на Ripple упрекна SEC

юни 14, 2022 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Главният юрисконсулт на Ripple упрекна SEC

Главният юрисконсулт на Ripple Стю Олдероти обвинява Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) за това, което според него е умишлено объркване на крипто регламентите.

В нов коментар, публикуван за Fortune, Алдероти обсъжда последствията от речта на Уилям Хинман, произнесена през 2018 г.


По време на речта Хинман е заемал длъжността директор по корпоративните финанси в SEC. В речта си Хинман твърди, че Етериум не е ценна книга, което според някои е в противоречие с изложените по-рано насоки на SEC.


В последните забележки на Олдероти главният юрисконсулт на Ripple твърди, че речта на Хинман е имала осезаем ефект върху криптопазарите, независимо дали е била предназначена да го направи.


“Въпреки изключенията, че речта е лично мнение на Хинман и ‘не е задължително да е мнение на Комисията’, пазарът прие речта на Хинман присърце. 

За Ripple речта на Хинман потвърди заключението, че XRP – криптовалута, която съществува в отворен, без разрешение, децентрализиран блокчейн леджър – е стока и/или виртуална валута. Със сигурност не е ценна книга.


Ripple използва XRP в своите продукти като мост, за да направи трансграничните плащания по-бързи, по-евтини и по-прозрачни за своите клиенти – и е един от многото, които се разработват върху XRP леджъра. 


След речта на Хинман Ripple се срещна няколко пъти с ключови служители в SEC, вярвайки, че всички рационални умове ще се съгласят със статута на XRP като нещо различно от ценна книга.”

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализатор предвижда изключителни печалби за този алткойн

До неотдавна съдията, постановил решението по делото на SEC срещу Ripple, считаше речта на Хинман за лично мнение. Въпреки това, както отбеляза експертът по крипто право Джеръми Хоган, адвокатите на SEC наскоро твърдяха, че целта на речта е била да се предоставят пазарни насоки за това как Комисията ще третира цифровите активи.


“Сега знаем, че съдия Нетбърн вече е постановила, че поне за целите на откриването речта на Хинман е била негово лично мнение. Така че Комисията по ценните книжа и фондовите борси вече може да твърди, че тя няма отношение към нищо, и това е добре, но знаем, че сега това вреди на Комисията по ценните книжа и фондовите борси в тези молби за откриване, така че там имаше компромис. 

Адвокатът на SEC обаче се стараеше наистина много днес, като защитаваше различни позиции, за да се опита да спечели този иск, който вероятно не беше възможно да бъде спечелен…


Съдията попита: „Сега Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) заема ли позицията, че речта е отразявала позицията на Отдела за корпоративни финанси? И адвокатът на SEC отговори: “Да.” След това тя се опита да направи малко двусмислици, но първият и директен отговор беше “Да”.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Путин връчи руско гражданство на Едуард Сноудън

Прословутият разобличител и бивш сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън получи руско гражданство.

септември 27, 2022 9:00 0 мин. четене