НАЧАЛО Крипто Крими

Главният прокурор на Ню Йорк се бори с предложението за прекратяване на случая с Bitfinex

ЮЛИ. 10, 2019 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Главният прокурор на Ню Йорк се бори с предложението за прекратяване на случая с Bitfinex

Офисът на Главния прокурор (ГП) на Ню Йорк твърди, че Bitfinex и Tether са работили в Ню Йорк през 2019 г., според официални документи, подадени в Нюйоркския щатски съд на 8-ми юни.

Главният прокурор е представил тези документи, за да се бори с искането на Bitfinex и Tether за отхвърляне на случая, което бе подадено през май. 


Ответниците твърдят, че делото трябва да бъде прекратено, защото те не извършват дейността си в Ню Йорк. Отбелязаха също, че прокурорът е обжалвал Акта Мартин, като е завела делото срещу ответниците, което е закон за ценни книжа и стоки, специфичен за щата Ню Йорк.


В поредица от подавания, ГП представи почти 30 документа, за които се твърди, че показват, как обвиняемите действително са действали в Ню Йорк.


В потвърждение на отхвърлянето на случая, помощникът на главния прокурор Брайън Уайтхърст обсъди подробностите на документите, някои от които бяха редактирани. 


Някои от тези документи претендират, че обвиняемите са оперирали бизнеса си в Ню Йорк чак до 2019 година, като Уайтхърст пише следното:


„Разследването на ГП установи, че през януари 2019 г. Bitfinex отвори търговска сметка с фирма за виртуална валута, базирана в Ню Йорк. Съставени в Изложение R са редактирани версии на съобщенията по електронна поща между тази фирма и Респондентите от януари 2019 г. Тези документи не изглежда да са били представени на ГП от Респондентите, следвайки заповедта на Съда, изискваща производството на материали, свързани с личната отговорност. "


Уайтхърст също така подаде официален меморандум, озаглавен “Меморандум за правото в противопоставяне на предложението на респондентите за отхвърляне и незабавно продължение” с пълен аргумент срещу предложението.


В този документ Уайтхърст пише, че Главният прокурор е показал два пъти, че Законът на Мартин е приложим към случая, като казва, че "връзките на обвиняемите с Ню Йорк са много и дълбоки."


Както вече беше съобщено, на 8-ми юли Bitfinex обяви, че използва 27% от приходите си от Tokinex, за да гори LEO токени. В споменатия по-горе меморандум се споменава и това неотдавнашно събитие, за да се покаже, че настоящата процедура не нарушава бизнеса на Bitfinex и че в действителност изглежда, че виждат значителен успех.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Свалете БЕЗПЛАТНО '10 Златни Правила на Крипто Инвеститора'

Научете всичко, което трябва да знаете за инвестиции в Биткойн и други криптовалути директно от хора с 7 годишен опит в сферата

ВАЖНО: Ние никога няма да ви пращаме спам или да продаваме данните ви на трети лице.

Мнения (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Биткойн помага за свалянето на огромен сайт за детска порнография

Този тип престъпление се разпространява с яростни темпове покрай популяризацията на криптовалутите и криптираното онлайн съдържание.За акцията бе съобщено в сряда, след като САЩ разкриха обвинителен а...
ОКТ. 17, 2019 15:00 3 МИН . ЧЕТЕНЕ

Една от жертвите на OneCoin получавала постоянни смъртни заплахи

Заплахи за смърт, докладвани в полициятаНа 14-и октомври BBC споделиха, че Джен МакАдам, измамен инвеститор в дигиталната валута OneCoin, съобщи на полицията в Шотландия за множество смъртни заплахи. ...
ОКТ. 16, 2019 09:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Изпълнителни лица от Банката на Ирландия отказаха да свидетелстват в OneCoin изслушванията

Както отрази информационния финтех бюлетин “FinanceFeed” на 11-и октомври, а един ден по-рано правителството на САЩ подаде писмо до Съда, в което поясни, че през изминалата седмица се е опитало да пол...
ОКТ. 12, 2019 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

SEC обявиха предлагането на Telegram за нелегално

Съгласно прессъобщението от 11-и октомври, SEC предприеха извънредни действия срещу Telegram и Telegram Open Network (TON) в жалба пред съда в Манхатън.ОбвинениятаВ жалбата се твърди, че Telegram и TO...
ОКТ. 12, 2019 10:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света