НАЧАЛО Крипто Крими

Главният прокурор на Ню Йорк се бори с предложението за прекратяване на случая с Bitfinex

ЮЛИ. 10, 2019 13:48 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Главният прокурор на Ню Йорк се бори с предложението за прекратяване на случая с Bitfinex

Офисът на Главния прокурор (ГП) на Ню Йорк твърди, че Bitfinex и Tether са работили в Ню Йорк през 2019 г., според официални документи, подадени в Нюйоркския щатски съд на 8-ми юни.

Главният прокурор е представил тези документи, за да се бори с искането на Bitfinex и Tether за отхвърляне на случая, което бе подадено през май. 


Ответниците твърдят, че делото трябва да бъде прекратено, защото те не извършват дейността си в Ню Йорк. Отбелязаха също, че прокурорът е обжалвал Акта Мартин, като е завела делото срещу ответниците, което е закон за ценни книжа и стоки, специфичен за щата Ню Йорк.


В поредица от подавания, ГП представи почти 30 документа, за които се твърди, че показват, как обвиняемите действително са действали в Ню Йорк.


В потвърждение на отхвърлянето на случая, помощникът на главния прокурор Брайън Уайтхърст обсъди подробностите на документите, някои от които бяха редактирани. 


Някои от тези документи претендират, че обвиняемите са оперирали бизнеса си в Ню Йорк чак до 2019 година, като Уайтхърст пише следното:


„Разследването на ГП установи, че през януари 2019 г. Bitfinex отвори търговска сметка с фирма за виртуална валута, базирана в Ню Йорк. Съставени в Изложение R са редактирани версии на съобщенията по електронна поща между тази фирма и Респондентите от януари 2019 г. Тези документи не изглежда да са били представени на ГП от Респондентите, следвайки заповедта на Съда, изискваща производството на материали, свързани с личната отговорност. "


Уайтхърст също така подаде официален меморандум, озаглавен “Меморандум за правото в противопоставяне на предложението на респондентите за отхвърляне и незабавно продължение” с пълен аргумент срещу предложението.


В този документ Уайтхърст пише, че Главният прокурор е показал два пъти, че Законът на Мартин е приложим към случая, като казва, че "връзките на обвиняемите с Ню Йорк са много и дълбоки."


Както вече беше съобщено, на 8-ми юли Bitfinex обяви, че използва 27% от приходите си от Tokinex, за да гори LEO токени. В споменатия по-горе меморандум се споменава и това неотдавнашно събитие, за да се покаже, че настоящата процедура не нарушава бизнеса на Bitfinex и че в действителност изглежда, че виждат значителен успех.


СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Коментари (0)
Изкажете мнение
Още Крипто Крими новини

Севернокорейски хакери таргетират крипто инвеститори

Куон Сеок-Чул, изпълнителен директор на фирмата за киберсигурност Cuvepia, наскоро разкри, че неговата компания е открила 30 нови атаки срещу крипто инвеститори, които според съобщенията са били извър...
ДЕК. 2, 2018 13:39 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

ING глобени $900 милиона за пране на пари

Тази седмица холандските власти разкриха пред обществеността, че най-големият доставчик на финансови услуги в Холандия, ING, е нарушил многобройни закони за изпиране на пари, тъй като не е проверявал ...
СЕП. 16, 2018 23:44 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Сингапур: Регулаторите предупреждават за онлайн измама, свързана с крипто

Паричният орган на Сингапур (MAS) предупреди обществеността срещу предполагаема измама, която твърди, че правителството официално интегрира криптовалута и по-точно биткойн, според официално изявление ...
ЯНУ. 31, 2019 09:53 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Политиците от Гуджарат бяха обвинени в измама за изпиране на пари с Bitcoin

Членовете на Индийския национален конгрес (INC) твърдят, че Bitcoin е използван за изпиране на мръсни пари за управляващата партия в Гуджарат. Те изискват съдебно разследване по въпроса да започне. Г...
ЮЛИ. 6, 2018 14:13 2 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света